15:07 Четвер 0 1 699
15:07, Четвер, 15 вересня 2022

Як обрати кранові ваги?

Кранові ваги – це ваговимірювальний пристрій, за допомогою якого проводиться зважування різноманітних вантажів, підвішених до гаку. Обираючи кранові ваги, потрібно звернути увагу на ряд основних моментів, які мають найбільший вплив на ваше задоволення від користування.

Можливість підключення до систем обліку

 

За допомогою кранових ваг можна вести облік матеріалів на підприємства. Приймання сировини, завантаження згідно рецепту, зважування напівфабрикатів або готової продукції. Деякі моделі кранових ва можуть підключатися до комп'ютерної мережі. В такому випадку облік зваженої продукції можна вести, не вводячи інформацію про вагу вручну, всі покази з ваг будуть передаватися до програмного забезпечення автоматично, що мінімізує вплив людського фактору на ведення обліку. Моделі, що не підключаються до комп’ютера виключають можливість автоматичного обліку, що сприяє виникненню помилок, описок, приписок. Необхідність підключення до мережі ваших ваг потрібно враховувати ще на етапі їх вибору.

 

Наявність сервісної служби у компанії-виробника

 

Обираючи кранові ваги, потрібно впевнитися, чи є в вашій країні офіційні сервісні центри компанії-виробника кранових ваг. Купляючи вагове обладнання безпосередньо у виробника, та впевнившись у наявності сервісних центрів ви можете бути впевненими в своєчасному обслуговуванні, наявності всіх необхідних запчастин на складі, наявності служби технічної підтримки, адже більшості труднощів в роботі ваг можна уникнути, отримавши консультацію з експлуатації.

 

Умови експлуатації

 

Одним з найбільш важливих критеріїв при підборі кранових ваг є умови, в яких ви плануєте їх використовувати. Ступінь захисту від бруду і пилу позначається за допомогою системи IP-кодів. Кранові ваги з навантаженням понад 5 тонн зазвичай використовуються на відкритому повітрі та потрапляють під вплив атмосферних умов. Для таких умов слід обирати ступінь захисту не нижче IP65. Також потрібно враховувати, що кранові ваги зі світлодіодною індикацією не можуть використовуватися за температури нижче, ніж -25°C. Ваги навіть можуть працювати при більшому морозі, однак похибка показань збільшиться. Ваги з рідкокристалічним індикатором працюватимуть до морозу в -10°C. При нижчій температурі індикатор взагалі не відображатиме вагу. Верхня границя робочих температур +55°C, ваги можуть використовуватись навіть під прямими сонячними променями. Якщо кранові ваги використовуються над розплавленим металом, де температура понад +400 - 1600°C, — потрібно відгородити ваги термоекраном.

 

Індикація результатів зважування

 

На промислових кранових вагах встановлюється світлодіодний індикатор. Він має висоту цифр 50-60 мм, що дозволяє бачити результати вимірювання на відстані 10-15 м. Однак відображення ваги на пульті управління ваг доповнює функціонал ваг. Пункт може з’єднуватися з вагами за допомогою інфрачервоних променів з віддаленістю до 10-15 м або радіоканалу - до 20-25 м. Наявність пульта керування забезпечує можливість користування всіма функціями ваг в процесі роботи без їх зупинки та ризику для оператора.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Производство, оборудование / Фото 14:35 Середа 0 784 Металлические слесарные верстаки Металлические слесарные верстаки – это универсальный инструмент, который используется в различных сферах деятельности, связанных с обработкой металла. Они обеспечивают надёжное и удобное рабочее место для слесарей, токарей, сварщиков и других специалистов. Чтобы выбрать хороший верстак металлический слесарный, следует учитывать множество тонкостей.