15:47 Неділя 0 683
15:47, Неділя, 2 червня 2024

Як підготувати тварину до ендоскопічного обстеження

Ендоскопічні дослідження у ветеринарії розвиваються так само стрімко, як і в медицині, що займається лікуванням людей. Як і у випадку з людським організмом, ендоскопія у тварин дозволяє обстежити ті внутрішні органи, які знаходяться поза полем зору лікаря. За допомогою спеціального обладнання ветеринар може проводити огляд стравоходу, шлунка, кишківника, дихальної, сечовидільної, репродуктивної та інших систем тварини. Використовуючи ендоскопічне обладнання для ветеринарії, можна виявляти патології та проводити хірургічні маніпуляції. Успіх застосування ендоскопії серед іншого залежить від правильної підготовки пацієнта до проведення процедури.
Ендоскопічне обладнання для ветеринарії

 

Коли необхідне ендоскопічне обстеження у тварин

 

Ендоскопічне дослідження проводиться у випадках, коли вже зібрані результати всіх стандартних аналізів, рентгенологічного дослідження, УЗД-обстеження, але на їх основі не вдалось виявити причини патології та встановити однозначний діагноз. Такі випадки нерідко трапляються при діагностуванні хронічних захворювань травної системи, оскільки патологічні зміни можливо виявити лише при дослідженні тканин шлунку та кишківника. Ендоскопічне обстеження допомагає поставити остаточний діагноз та визначити найефективнішу тактику лікування.

 

Одним з частих показань до проведення ендоскопічного обстеження є потрапляння в організм тварини стороннього тіла: кісток, іграшок, різних дрібних фрагментів. Потрапивши у стравохід чи шлунок, чужорідне тіло може завдати серйозної травми внутрішнім органам. Без вчасної допомоги в організмі тварини можуть розвинутись перитоніт і сепсис, що загрожує життю пацієнта. Завдяки ендоскопії можна не тільки виявити сторонній предмет, але й видалити його найменш травматичним способом.

 

Що включає правильна підготовка тварини до процедури ендоскопії

 

Тварина, якій призначене ендоскопічне обстеження, повинна бути належним чином підготовлена ​​її опікуном. Залежно від типу дослідження, до тварини застосовуються такі заходи:

 

  • голодування протягом 12-24 годин, а для молодих і виснажених тварин — 6 годин;
  • тварина може пити воду, але її слід припинити пити за 2 години до процедури;
  • тривала прогулянка для звільнення травного тракту;
  • напередодні та в день процедури слід обмежити надмірну фізичну активність тварини.

 

Вся процедура обстеження складається з трьох етапів. А саме, щоб полегшити неприємні симптоми, вихованцеві роблять загальний наркоз. Завдяки цьому обстеження зазвичай безболісне. Після введення гнучкого або жорсткого ендоскопа на екрані пристрою з'являється зображення внутрішніх органів тварини. Отримані результати ретельно досліджуються та встановлюється діагноз.

 

Додатково при ендоскопії у тварин можливий забір матеріалу для цитологічного та гістологічного дослідження. Крім того, лікар також має можливість проводити неінвазивні процедури, наприклад, зупинку незначної кровотечі, видалення поліпів слизової оболонки.

 

Після ендоскопічного обстеження чи неінвазивного втручання слід ретельно дотримуватись вказівок ветеринара. Треба забезпечити тварині спокій, уважно спостерігати за нею та при появі тривожних симптомів негайно звернутися до лікаря.

 

Ендоскопія у ветеринарії — це дуже інформативний і ефективний метод діагностики та надання тваринам якісного медичного обслуговування. Тому його широко використовують у ветеринарних клініках та кабінетах. Придбати ендоскопічне обладнання можна, звернувшись в компанію Biovet.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    12:48 Понеділок 0 1 034 Яке обладнання має бути у сучасній стоматологічній клініці Головна умова якісного обслуговування клієнтів у стоматологічних клініках полягає не лише у професіоналізмі лікарів, але й у наявності спеціального обладнання. Саме воно допомагає спеціалісту проводити профілактичні та лікувальні процедури максимально точно, безпечно та безболісно. Придбати якісний стоматологічний мікроскоп та інше обладнання по вигідній ціні можна в українській компанії «Технодент Проект». На сайті представлене різноманітне стоматологічне устаткування від перевірених заводів-виробників. Компанія надає сервісне обслуговування та гарантію якості обладнання, що реалізується.
    Медицинское оборудование / Фото 12:33 Субота 0 1 000 Как выбрать медицинскую кровать для дома Наблюдать спокойно за тем, с какими трудностями сталкивается тяжело больной человек, невозможно. Некоторые люди с инвалидностью не могут самостоятельно даже повернуться, изменить своё положение.