15:21 Неділя 0 411
15:21, Неділя, 16 червня 2024

Що таке шини Ultra High Performance. Опис можливостей, особливостей та нюансів

Кожна шина має певний індекс швидкості, що вказує максимальний поріг, який може витримати гума, перш ніж це вплине її характеристики. Магазин Autoshini.Com нагадує, нижчий швидкісний поріг означає, що водій не матиме високого контролю або збалансованого керування автомобілем на підвищених швидкостях. І навпаки, вищі значення, такі як Y або W, що значно перевищує звичайну швидкість на шосе.
Високошвидкісні автошини

 

Співробітники магазину Autoshini.Com часто чують від клієнтів помилкову думку, що індекс швидкості, вказаний на колесі, показує швидкісний потенціал машини. Але насправді воно свідчить про максимальну потужність, яку може витримати шина (а не автомобіль!) з погляду швидкості. Наприклад, гума з рейтингом «Т» має обмеження до 180 км/год. Технічно водій може перевищити значення, оскільки сучасні авто це дозволяють, але в цьому випадку шина почне піддаватися процесу нагрівання, що може вплинути на її характеристики та фізичний стан.

 

У цьому контексті виробники створюють літні шини класу Ultra High Performance, які для клієнтів віддають перевагу швидкісному водінню. Це означає, що рейтинги швидкості для шин UHP варіюються номіналом від 240+ км/год до W, Y та (Y) для 300+ км/год. Автошини мають спеціальну конструкцію та формулу гуми, що дозволяють протистояти навантаженням без шкоди для продуктивності, безпеки та керованості.

 

Якщо Ви шукаєте взаємозамінний розмір гуми, магазин Autoshini.Com рекомендує перевірити сумісність у шинному калькуляторі, який на власні очі покаже всі зміни кліренсу, спідометра, керованості та маневреності в новому типорозмірі.

 

Vredestein Ultrac Pro представила літні шини класу UHP

 

Що відрізняє шини Ultra High Performance від інших?

 

Сегмент коліс UHP класу має специфічну клієнтську базу. Водії, які часто вимагають продуктивності за будь-яку ціну. Вони готові платити непомірні ціни, щоб авто та шини відповідали найвищим стандартам продуктивності. З іншого боку, виробники вкладають безліч технологій та передових рішень, щоб зробити автошини максимально продуктивними та довговічними.

 

Щоб відповідати маневреності потужних автомобілів, шини Ultra High Performance виготовляються дещо інакше, ніж звичайні моделі. Різниця стосується конкретної конструкції, гумових компонентів, малюнка протектора та специфічної гнучкості.

 

Характеристики гуми UHP

 

При створенні моделей інженери враховують специфіку швидкісних та потужних автомобілів. Щоб автошини Ultra High Performance відповідали основним вимогам, часто реалізують такі функції:

 

Низька глибина протектора

 

Колеса UHP має протектор менш глибокий, ніж звичайні моделі. Такий тип конструкції не найоптимальніший з погляду довговічності. Однак довговічність не є одним із пріоритетів. Жертва йде на швидкість, маневреності і високих характеристик. Гума з менш глибоким протектором чинить менший опір під час кочення. Таким чином, автошини динамічніші та чуйніші, доповнюючи загальну стійкість транспорту.

 

Важливо відзначити, що інженери випускають як літні, так і всесезонні шини UHP сегменту. Очевидно, що висота протектора у всесезонної шини буде більшою, оскільки гума повинна витримувати погодні умови, що змінюються, справлятися зі сніговою кашею та акваплануванням, а також забезпечувати більш тривалий термін служби.

 

Процес виміру аквапланування гуми

 

М'який склад

 

На відміну від традиційних шин, формула UHP міститиме більш липкі компоненти, які використовуються для збільшення тяги. М'які склади також покращують зчеплення з дорогою, що дуже важливо для спортивних моделей. Зношування відбувається швидше, але, знову ж таки, довговічність не є пріоритетом номер, головне контроль і керованість.

 

Віскозні з'єднання замість звичайного поліестеру

 

У той час як звичайні шини містять поліестер, віскоза в гумі UHP підвищує стійкість та маневреність на високій швидкості. Цей компонент є не що інше, як очищений целюлозний матеріал. Його властивості включають, крім іншого, стабільність розмірів, чудову термічну стійкість, яка необхідна на високих швидкостях, та відмінну продуктивність.

 

Маневреність автошини

 

Продуктивність гуми

 

Інженери приділяють особливу увагу надвитривалості до високої швидкості та безпеці при маневрених, динамічних, а іноді й агресивному стилі їзди. Щоб забезпечити ці можливості, виробники шин розглядають такі методи, які застосовуються в шинах UHP:

 

Висока концентрація сполуки кремнезему

 

Всі автошини містять сполуки кремнезему. Однак колеса UHP мають максимальну концентрацію. Цей компонент необхідний для забезпечення швидкого гальмування, особливо на високій швидкості та у вологих умовах. Корисний для консервації протектора, оскільки він не зношується дуже швидко.

 

Літня гума має найвищу концентрацію кремнезему, що забезпечує чудові характеристики у жарких умовах. Однак при зниженні температури гума стає твердою, що погіршує її характеристики. У цьому сенсі інженери виробляють всесезонні колеса, що забезпечують температурну універсальність. Автошини мають дещо нижчу концентрацію кремнезему. Проте інженери стежать за тим, щоб концентрація була достатньою для забезпечення більш високих характеристик, ніж у звичайних всесезонних моделей.

 

Борта та боковина

 

Конструкція шини UHP завжди відрізнятиметься від традиційної. Виробники звертають увагу на найдрібніші деталі, щоб покращити характеристики. У цьому сенсі покришка UHP має досить невелике посилення борту та боковини. Зміни покращують керованість на межі можливостей. Справа в тому, що такі регулювання змушують колесо діяти як єдине ціле з диском, що суттєво покращує керованість.

 

Коли варто задуматися про шини UHP?

 

Якщо потрібно підвищення продуктивності. Ідеальне рішення для машин з потужним двигуном, спортивною підвіскою та посиленими гальмами.

 

Які зміни дають колеса UHP?

 

Автошини виготовлені за особливою конструкцією та з різних матеріалів для покращення зчеплення з дорогою, а також характеристик на поворотах, гальмування та прискорення. Колеса набагато краще здатні розсіювати тепло на високій швидкості. Це важлива перевага, оскільки гума краще протистоїть процесу нагрівання. Як відомо, накопичення тепла — найлютіший ворог будь-якої шини.

 

Які недоліки у автошин UHP?

 

Найбільшим недоліком - раннє зношування. Пріоритетами є стійкість, динамічність та маневреність. Щоб запропонувати ці переваги, виробникам доводиться жертвувати потенційним ресурсом, виготовляючи колеса із менш зносостійких компонентів.

 

Магазина Autoshini.Com підкреслює, техніка та спеціальні технології збільшують собівартість і відповідно ціну. Цей аспект є перешкодою для багатьох водіїв, особливо з огляду на їх відносно короткий термін служби. У цьому сенсі автошини Ultra High Performance — це варіант для енергійних водіїв, яким потрібна оптимальна продуктивність, часом на межі межі.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Автомобилисту 12:55 Понеділок 0 2 436 Как правильно управлять машиной с механической КПП Чтобы получить хорошие навыки управления автомобилем, необходимы обязательные практические тренировки. Считается, что вождение машины с механической коробкой передач освоить сложно. Но зато это умение даёт возможность полного контроля над автомобилем. Переключение передач в таких авто осуществляется вручную. Подробно о том, как ездить на механике, читайте на topgears.com.ua/sovetyi/kak-ezdit-na-mehanike, где содержатся советы начинающим водителям.