14:56 Вівторок 0 2 358
14:56, Вівторок, 14 травня 2024

Яку колонку Marshall обрати – ТОП 5 моделей 2024 року

Колонки Marshall користуються незмінною популярністю не тільки у меломанів, що обирають цю акустику для особистого користування, а й у відомих музикантів та рок-груп. Причина такого визнання – це, перш за все, класична якість звучання, яку вдало доповнює лаконічний фірмовий дизайн колонок даного бренду.

У статті магазин Avic пропонує 5 найкращих колонок від компанії Marshall, що займають гідне місце на ринку аудіопродукції, подано характеристики моделей, їхні переваги та недоліки, а також рекомендації, як вибрати колонки Маршал, що задовольнять Ваші потреби.

 

Marshall Emberton

 

Marshall Emberton

Стерео-акустика Marshall з автономним живленням, бездротовим підключенням до джерела звуку працює від одного заряду до 20 годин. Корпус колонки захищений від впливу вологи, пилу за стандартом IPX7.

 

Звучання Emberton характеризується широтою звукової сцени, що досягається завдяки фірмовій технології True Stereophonic. Загалом звук колонки хороший, чистий, з акцентом на середніх та високих частотах.

 

Характеристики моделі: Bluetooth 5.0, вихідна потужність 20 Вт, частотний діапазон 60-20 000 Гц, зарядний порт USB Type-C, час заряджання – 3 години.

 

Щодо мінусів Emberton, то це – відсутність AUX.

 

Marshall Stanmore II

 

Marshall Stanmore II

Колонка Bluetooth з можливістю мережевого підключення оформлена в стилі ретро, пропонує ексклюзивну якість звуку. Модель випускається в білому та чорному кольорах, живиться від електромережі та має 2 аудіо входи: mini jack 3,5 мм та RCAx2. Управління Marshall кнопкове, є регулювання високих, низьких частот, передбачено програму для смартфона. Колонку можна підключати одночасно до кількох пристроїв.

 

Звук Stanmore II приємний, насичений, з гарною деталізацією, потужними басами, точними та яскравими середніми, високими частотами. В колонці добре звучить рок, електронна музика, а запас гучності Marshall вражає.

 

Характеристики моделі: Bluetooth 5.0, вихідна потужність 80 Вт, потужність сабвуфера 50 Вт, кількість смуг АС – 2, можливість регулювання ВЧ та НЧ.

 

Недоліки Stanmore II – відсутність програми для ПК.

 

Marshall Acton II – 60 Вт

 

Marshall Acton II

Ця невелика переносна колонка, оснащена трьома підсилювачами D-класу, що передають звуковий сигнал на подвійні високочастотні динаміки та сабвуфером, що видає збалансоване потужне звучання.

 

До джерела звуку колонка підключається через блютуз або кабель, живлення від електромережі, є можливість приєднання одночасно до кількох пристроїв. Бездротовий зв'язок стійко працює в радіусі 10 м. Додатком Marshall Bluetooth зручно користуватися для керування акустичною системою та здійснення налаштувань звуку.

 

Характеристики моделі: Bluetooth 5.0, вихідна потужність 60 Вт, потужність сабвуфера 30 Вт, кількість смуг АС – 1, аудіовхід mini jack 3,5 мм.

 

Мінуси Acton II: значна вага 2,85 кг.

 

Marshall Tufton

 

Marshall Tufton

З усіх портативних колонок від Marshall, ця – найпотужніша. Захищений від бризок води, пилу корпус оснащений ручкою для перенесення та 4 опорними ніжками, керувати колонкою можна за допомогою смартфона. Живлення автономне, час функціонування від одного заряду до 20 годин, а 20 хвилин швидкої зарядки додають ще 4 години роботи.

 

До джерела звуку колонка підключається по блютуз і аудіо дроту через роз'єм mini jack 3,5 мм, бездротовий зв'язок стійко діє в радіусі 10 м, також є можливість одночасного з'єднання з двома пристроями.

 

Marshall Tufton підтримує кодеки aptX і AAC, є регулювання низьких, високих частот. Звучання хороше, точне, детальне, без спотворень навіть на максимумі гучності.

 

Характеристики моделі: Bluetooth 5.0, вихідна потужність 80 Вт, потужність сабвуфера 40 Вт.

 

Недоліком Tufton є досить висока ціна – від 18 404 грн. в магазині Avic, але такі витрати є виправданими.

 

Marshall Kilburn II – 36 Вт

 

Marshall Kilburn II

Модель портативної аудіосистеми з бездротовим, кабельним підключенням до джерела звуку, має міцний корпус, виконаний з матеріалів з високою стійкістю до зносу. Для зручності перенесення Marshall передбачений ремінь, є ступінь захисту від вологи та пилу, а також вибір колірних варіантів: чорний, сірий, жовтий.

 

Звучання Marshall характеризується широким діапазоном частот, об'ємністю, чіткими СЧ та глибокими приємними басами. Крім SBC та AAC, є підтримка кодека aptX.

 

Характеристики моделі: Bluetooth 5.0, вихідна потужність 36 Вт, потужність сабвуфера 20 Вт, підтримка кодексів SBC, AAC, aptX, mini jack 3,5 мм, зарядний порт USB Type-C.

 

З мінусів Kilburn II – досить масивний корпус вагою 2,5 кг.

 

Як бачите, кожна з колонок Маршал пропонує потужні характеристики та майже не має недоліків. Але, яку з них вибрати?

 

Яку колонку Marshall вибрати?

 

Потрібно виходити з того, для чого та як використовуватиметься акустика, відповідно, звернути увагу на такі характеристики.

 

  1. Спосіб з’єднання з джерелом звуку: кабельне / бездротове.
  2. Живлення: від електромережі або автономне.
  3. Тип акустики:
  • для щоденного прослуховування музики підійде маленька моно колонка, оснащена одним динаміком і має достатній запас гучності;
  • стерео акустика з двома динаміками забезпечить більш об'ємне та детальне звучання;
  • тип 2.1, що включає 2 динаміки і сабвуфер – гарний вибір для проведення вечірок.
  1. Час автономної роботи: оптимальне значення = 15-20 годин.
  2. Діапазон частот: чим він ширший, тим більш деталізованим виходить звучання. Колонки Маршал пропонують стандарті межі, що становлять 20-20000 Гц.
  3. Вихідна потужність: що більше цей показник, то гучніший звук. Для особистого користування вистачить 3-5 Вт, для вечірки в тісному колі друзів достатньо 10 Вт, а для масштабнішого заходу знадобиться не менше 20 Вт.

 

Також важливий стандарт пило-вологозахисту, якщо гаджет планується використовувати на природі чи поруч з басейном. Наявність додаткових можливостей та оснащення також має значення: ремінь чи ручка для транспортування, функція синхронізації колонок, можливість регулювання гучності / середньо-високих частот, підтримка фірмового додатку, з'єднання з двома пристроями одночасно тощо.

 

Купити колонки Marshall, запропоновані в статті (та інші), можна в магазині техніки Avic з доставкою по Україні.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----