» » » » Що таке єврокуб і де він застосовується?
14:10 Вівторок 0 1 977
14:10, Вівторок, 14 березня 2023

Що таке єврокуб і де він застосовується?

Єврокуб, або IBC контейнер — це сучасний тип пакувальної тари для рідин та сипких речовин. Такий пластиковий бак, обшитий металевою решіткою, має кубічну форму, кути якого злегка скошені. Специфічна геометрія найбільш зручна для оптимального зберігання та транспортування вантажів різноманітного типу. Стандартний об'єм такого резервуара складає 1000 л.
Єврокуби (контейнери IBC) ціна в SSK

 

Особливості конструкції IBC контейнера

 

Пластиковий куб у верхній частині має невеликий отвір, який закривається щільною кришкою. На одній зі стінок розташовується кран для зливання рідких речовин. Сам єврокуб міцно прикручується на спеціальний піддон, який може виготовлятися з:

 

  • пластика;
  • дерева;
  • металу;
  • пластиково-металевої комбінації.

 

Саму колбу IBC виробу виготовляють із харчового поліетилену, за допомогою методу низького тиску для підвищення густини сировини. За необхідності конструктив утеплюється спіненим поліетиленом, покриттям алюмінієвою фольгою.

 

IBC може фарбуватись рідкою гумою чорного забарвлення. Дане захисне покриття захистить поліетилен від дії ультрафіолетових променів. До того ж він запобігатиме появі на поверхні «цвітіння» і забезпечує швидке нагрівання води в спекотну літню погоду. Якщо виникає потреба, під ємністю встановлюється ТЕН для підігріву його вмісту.

 

Завдяки оптимальній конструктивній геометрії IBC контейнер легко заповнюється, відмінно завантажується у потяги або на платформи, та легко звільняється від вмісту.

 

Види контейнерів типу IBC

 

Єврокуби умовно поділяють на дві основні категорії: харчові ємності та баки для технічних потреб. Перший варіант передбачає вміст всередині та перевезення продуктів харчування: вода, оцет, олія тощо. Друга група виготовляється для промислових рідин: лугів, паливних сумішей, хімічних реактивів. Тому в залежності від мети стінки єврокубу відрізняються товщиною (1.5-2 мм), але загалом вони досить схожі. Зверху єврокуба кріпиться інформаційна табличка, що вказує на вид продукції усередині резервуару.

 

Сфера застосування єврокубу

 

Найперше завдання використання IBC контейнера полягає в збереженні в ньому рідин. Часто власники дачних ділянок використовують бак для зберігання води для поливу своїх угідь. Але конструкцію використовують і для інших цілей. У ньому можуть зберігати:

 

  1. Будівельні розчини та шпаклівки.
  2. Вина, рослинні олії, соуси та соки.
  3. Кислоти, спирти та інші хімікати.
  4. Бензин, гас, дизпаливо та інші продукти нафтопереробки.
  5. Охолоджувальні та гальмівні рідини.

 

Додаткові цілі використання контейнера IBC

 

Конструкцію єврокуба часто використовують для інших нестандартних рішень. Сучасні баки можуть застосовувати для облаштування для басейнів, коли резервуар закопують у землю, обладнають електропомпою і наповнюють водою.

 

Оскільки місткість виконана з міцного матеріалу, то власники дач, туристичних баз і готельних заміських комплексів застосовують його як відстійники.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Упаковочные материалы 12:32 Середа 0 1 351 Мягкие контейнеры биг беги мешки – кому и зачем пригодятся? В сельском хозяйстве, строительстве, медицине, пищевой и химической промышленности нередко возникает необходимость надёжно упаковать для транспортировки сыпучие, гранулированные вещества и материалы больших объёмов. Для перевозки некоторых типов грузов не подходят пластиковые или металлические контейнеры, деревянные или картонные ящики и коробки. Отличной упаковкой для зерна, комбикормов, удобрений, круп, строительных смесей, песка, гранулированного пластика являются биг беги мешки. Это мягкие контейнеры, обладающие хорошей вместимостью и удобством погрузки/выгрузки.