» » » » Друковані картини: секрети правильного вибору фотографії
12:39 Понеділок 0 1 119
12:39, Понеділок, 3 жовтня 2022

Друковані картини: секрети правильного вибору фотографії

Вже багато років фотодрук на полотнах має величезну популярність, і з кожним роком вона більша і більша. Для цього звичайно є величезний ряд причин, і одна з основних, що з будь-якого зображення, що сподобалося, можна зробити оздоблення для вітальні або презентувати її як подарунок. При цьому не вкладаючи у роботу величезні гроші. Але як і в будь-якій роботі в друкованих картинах також є свої нюанси виготовлення, на які потрібно обов'язково звертати увагу. Їх ми з вами зараз і розберемо.
Друковані картини

 

Як друкують фото на полотні

 

Перевагою друкованих картин є, звичайно ж, швидкість їх створення. Після оформлення замовлення Вам не потрібно чекати місяць, поки художник перенесе Ваше зображення на полотно, все це робиться протягом тижня.

 

Для фотодруку майстерні використовують професійну техніку та працюють лише перевіреними матеріалами. Щоб Ваше зображення якісно переносилось на полотно, використовується широкоформатний принтер. Сучасні моделі друкують у високому розширені, що дозволяє перенести зображення в максимальній якості та чіткості. Також у нових принтерах набагато більше картриджів з чорнилом, якщо в старих моделях їх було всього 4 з основними кольорами, то нові використовують 9 і більше. Це дозволяє зробити картинку яскравішою і максимально передати всі відтінки кольору у зображенні.

 

Чорнила

 

Для друку використовується тільки професійне чорнило. Їх також величезна кількість, але хто б що не казав, запевняємо, що найкращі – це пігментні чорнила. Чому вони? Як мінімум ці фарби безпечні, на відміну від тих же сольвентних чорнил, які мають токсичні випаровування та їх застосування дозволено лише для вуличного друку. Також у пігментних фарб дуже висока стійкість та відображення кольорів. Вони найкраще передають яскравість та «натуральні» відтінки зображення.

 

Друковані картини

 

Полотно

 

До вибору полотна теж необхідно підходити відповідально, адже кожен матеріал має свої особливості. У друці використовують три види полотен: натуральне, синтетичне та змішане. Всі вони відрізняються розміром зернистості та кольору. Синтетичні полотна найдешевший і не завжди якісний матеріал, основний його мінус у тому, що він нагадує клейонку і часто дуже погано передає палітру кольорів. Натуральні полотна це дорожчий матеріал, він добре вбирає колір і виглядає благородніше. Натуральні полотна ідеально підходять для друку репродукцій, оскільки завдяки фактурі картина виглядає більш об'ємною та «натуральною».

 

Постдрукарська обробка

 

Коли картина надрукована, це ще не означає, що вона повністю готова, потрібно ще кілька етапів після яких можна здавати роботу замовнику. Тут уже вступає в роботу майстер і виконує:

 

  • натяжку на підрамник. Вид натяжки залежить від того, чи плануєте Ви поміщати картину в раму чи ні. Є три основні види: класичний, студійний та галерейний.
  • доопрацювання картини фарбами. Це робиться для того, щоб картина виглядала більш натурально та об'ємно. У роботі майстер або промальовує зображення помітними мазками, або, у разі репродукції, повторює технологію нанесення як і на оригіналі картини.
  • покриття лаком. Наприкінці всієї роботи готову картину покривають лаком. Це необхідно для того, щоб фарба з часом не лущилася і колір картини не вигорів.

 

Друковані картини

 

Вимоги до друку на полотні

 

І все ж таки остаточний результат багато в чому залежить від зображення, яке замовник надсилає для роботи. Ось Вам кілька порад, щоб Ваше зображення не повернули Вам:

 

  • Якість. Для широкоформатного друку якість зображення має бути відповідною. Тому чим більше буде полотно, тим вище роздільна здатність зображення має бути.
  • Формат. Щоб зображення не «втратило» якість під час відправлення, найкраще його відправляти файлом у форматі png або jpeg. Тоді можете бути впевнені, що картинка буде максимально якісною.
  • Пропорції. Дуже важливий чинник. При надсиланні зображення та виборі полотна звертайте увагу на пропорції самого зображення. Якщо фотографія 4:4, а полотно потрібне 3:4 то фото буде неминуче обрізане.

 

Друковані картини

 

Тепер Ви більш обізнані у створенні друкованих полотен і Вам буде набагато простіше знайти хороший інтернет-магазин, такий як Print4you. Тут над кожною картиною працює ціла команда професіоналів: дизайнери, художники, досвідчені майстри збирання. Тому Ви можете не переживати, роблячи замовлення на cайті Print4you, адже Ваша робота буде виконана максимально швидко та якісно.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Фотография 13:05 Субота 1 1 105 «Love Story» и предсвадебная фотосъёмка. В чём отличие? И так называемая «love story», и предсвадебная фотосъёмка могут быть частью свадебного слайд-шоу, которые молодые показывают гостям во время праздника. В чём же принципиальное отличие между этими видами съёмки?