» » » » Протигаз – засіб індивідуального захисту від газів, диму та радіації
17:51 Неділя 0 1 304
17:51, Неділя, 24 грудня 2023

Протигаз – засіб індивідуального захисту від газів, диму та радіації

Засоби індивідуального захисту — це спеціальне обладнання, створене для захисту користувача від впливу газів, шкідливих речовин і радіації. До таких засобів входять захисні костюми, маски, шоломи, каски, рукавиці, респіратори та протигази.

Якісний надійний протигаз від радіації, отруйних газів та диму може врятувати життя при пожежі чи надзвичайній ситуації. Перші протигази для захисту органів дихання були створені в 1915 році та з тієї пори були значно модернізовані та вдосконалені.

 

Види протигазів

 

Протигази мають багато модифікацій у залежності від речовин, від яких вони захищають, конструкції та особливостей застосування. Ці ЗІС використовуються для:

 

Протигази та засоби захисту органів дихання
  • захисту від диму та чаду при пожежах та задимленнях;
  • захисту цивільного населення від отруйних речовин;
  • проведення рятувальних операцій, в тому числі під водою (з герметичним ізольованим протигазом);
  • проведення робіт у приміщеннях з аерозольними речовинами в повітрі;
  • захисту при обприскування садів та городів від шкідників;
  • захисту цивільного населення та військових при використанні біологічної та хімічної зброї, розпилення газів при терористичних атаках;
  • захисту робітників промислових підприємств, які працюють з сильнодіючими отруйними речовинами (операторів фарбопульт, шліфувальників тощо).

 

Розрізняють протигази фільтруючі та ізолюючі. Фільтруючі мають фільтри-поглиначі для очищення повітря, яке вдихає користувач протигазу. Фільтри є змінною частиною і можуть відрізнятися в залежності від типу речовин, які вони здатні поглинати. Повітря, яке вдихається людиною, проходить декілька етапів очищення. В найпростіших фільтрах функцію затримувача шкідливих домішок виконує шар активованого вугілля. Складніші протигази, в тому числі для військових та рятувальників, мають у складі оксиди срібла та міді для захисту від агресивних сильнодіючих отруйних речовин.

 

Ізолюючі протигази мають компресорну частину, яка може забезпечити користувача киснем на деякий час без необхідності вдихати забруднене повітря, яке є у навколишньому середовищі.

 

Купити протигаз та інші засоби захисту органів дихання в Києві

 

Ізолюючі протигази доцільно використовувати тоді, коли повітря надто забруднене або немає таких фільтрів, які могли б затримати отруйні та шкідливі речовини. Автономні ізолюючі протигази мають балон з киснем, а шлангові приєднуються до зовнішніх змінних балонів зі стисненим повітрям.

 

Протигази можуть мати різні розміри і використовуватися для захисту як дорослими, так і дітьми.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Безопасность / Фото 11:48 Вівторок 0 545 Сучасна поліцейська станція незабаром відкриється у селі Потоки Кременчуцької громади У Кременчуцькій громаді незабаром буде відкрита нова сучасна поліцейська станція. Міський голова Віталій Малецький повідомив про початок робіт з монтажу поліцейської станції у селі Потоки.