» » » » Інструкція з купівлі вживаного б/у iPhone: На що звернути увагу
18:49 П’ятниця 0 1 350
18:49, П’ятниця, 31 березня 2023

Інструкція з купівлі вживаного б/у iPhone: На що звернути увагу

Багато людей, які хочуть придбати смартфон своєї мрії, серйозно розглядають можливість покупки б/у iPhone. Володіння однією з багатьох моделей iPhone, навіть старого покоління, — це престиж, а також задоволення, яке приносить використання пристрою, вишуканого до найдрібніших деталей.

Як і у випадку з будь-яким іншим уживаним пристроєм, у випадку з вживаним iPhone слід врахувати кілька моментів, які дозволять нам придбати пристрій своєї мрії за вигідною ціною, не турбуючись про те, чи правильно ми вкладаємо свої гроші.

 

Наступні поради, підготовлені сервісом iLab від ilounge.ua, та мають на меті мінімізувати потенційні ризики.

 

Функція «Знайти мій iPhone»

 

Функція «Знайти мій iPhone» служить не тільки для пошуку зниклого телефону, але також дозволяє дистанційно заблокувати його, щоб запобігти несанкціонованому доступу. Хоча функція, безсумнівно, корисна, вона може викликати непотрібні проблеми в ситуаціях, коли продавець не підготував телефон до продажу належним чином. З увімкненою функцією «Знайти мій iPhone» пам'ять телефону неможливо стерти, а також активувати його під новим ідентифікатором Apple ID.

 

Щоб уникнути неприємностей, варто переконатися, що на телефоні, який Ви бажаєте придбати, не ввімкнена функція «Знайти мій iPhone». Якщо послуга активована, пристрій буде марним для нас, тому що б/у iPhone вимагатиме паролі попереднього власника.

 

Перед покупкою б/у iPhone перевірте правильність номера IMEI

 

Наявність IMEI номера телефону дозволяє нам бачити історію телефону в базах даних, тому ми можемо з'ясувати, чи був даний iPhone вкрадений, загублений або заявлений страховику.

 

Особливо важливо, щоб номер IMEI, який можна побачити в налаштуваннях телефону, збігався з номером на корпусі телефону або всередині пристрою. Якщо номер IMEI відрізняється, це свідчить про те, що корпус телефону був замінений, що може вказувати на те, що пристрій впустили.

 

Невідповідність номера IMEI повинна викликати обґрунтовані сумніви щодо стану/історії телефону, що змушує Вас бути особливо обережними при покупці.

 

Перевірте, чи є Simlock на iPhone

 

Перед покупкою вживаного iPhone варто перевірити, чи буде він підтримувати мобільного оператора, яким Ви користуєтесь — може статися так, що телефон має блокування сім-карти, тому його робота обмежена певним оператором. Польські мобільні мережі більше не надають послуги блокування sim-карти, але варто звернути на це увагу, оскільки багато вживаних пристроїв приїжджають з-за кордону. Купуючи новий або мало вживаний телефон, який був придбаний у оператора, варто ретельно перевірити, в даний час телефон, який абонент отримує від оператора, є його власністю до закінчення терміну дії договору або його погашення, у разі відсутності оплати оператор може заблокувати пристрій.

 

Переконайтеся, що iPhone не падав

 

Тріснуте скло: найпоширеніша несправність iPhone.

 

Можливо, Ваш iPhone пережив серйозне падіння, яке вплинуло на функціональність пристрою.

 

Можливо, iPhone зазнав сильного падіння, що може вплинути на функціональність пристрою. Дисплей повинен ідеально поєднуватися з корпусом телефону.

 

Також варто звернути увагу на кнопку «HOME» — знайдіть хвилинку і перевірте, чи правильно вона виконує свою функцію, натиснувши на неї. Тільки контакт з кнопкою може гарантувати виявлення можливого дефекту.

 

Вживаний iPhone підозріло дешевий? Варто звернути увагу

 

Незвично низька ціна на пристрій, який здається занадто вигідною пропозицією, може свідчити про те, що він несправний або має сумнівне походження. Це повинно привернути увагу потенційного покупця до можливих наслідків покупки.

 

Вищезгадані фактори, безсумнівно, є ключовими при розгляді питання про покупку б/у iPhone. Наприклад, вищезгадана функція «Знайти мій iPhone» може мати вирішальне значення при використанні телефону, якщо він не був належним чином підготовлений до продажу. Однак існує низка інших факторів, які також можуть мати значення при купівлі вживаної техніки. Тож на що ще варто звернути увагу?

 

iPhone з джейлбрейком

 

Не можна заперечувати, що ще кілька років тому була мода на так званий «джейлбрейк» iOS. На сьогоднішній день ця тенденція практично згасла, але, купуючи iPhone на вторинному ринку, варто звернути увагу на те, чи є в даній моделі такий джейлбрейк. Варто зазначити, що в iPhone 12 такого «зламу» системи iOS точно не знайдеться, але якщо ми маємо на увазі покупку більш старої моделі, то така ситуація цілком можлива. Можна сказати, що з теоретичної точки зору така модифікація істотно не впливає на функціональність самого пристрою, і Ви завжди зможете повернутися до заводських налаштувань після покупки. Проте, суть ситуації полягає в тому, що це повинен зробити сам продавець, який повинен підготувати телефон відповідним чином перед продажем. Варто зазначити, що якщо він забув це зробити, є великий ризик, що він просто нехтував телефоном і не приділяв йому особливої уваги, а сама установка Cydia могла бути не єдиним його експериментом, який він проводив над iPhone.

 

Не варто купувати б/у iPhone після затоплення

 

Затоплення iPhone є однією з найпоширеніших причин виходу телефону з ладу, коли користувачам доводиться звертатися до авторизованого сервісного центру, якщо вони хочуть знову користуватися смартфоном. Тим не менш, багато власників iPhone намагаються впоратися з осушенням всіх компонентів самостійно. Варто пам'ятати, що після залиття пристрій не тільки може перестати працювати належним чином, але й, що найголовніше, втрачає гарантію, що вкрай важливо, якщо Ви купуєте відносно новий пристрій, який був у вжитку. На щастя, для багатьох людей, які вирішили купити вживаний iPhone, перевірити, чи не потрапляв пристрій у воду, не складає особливих труднощів. Кожен з пристроїв Apple оснащений датчиком LCI, який змінює колір з класичного білого на червоний при контакті з великою кількістю вологи. На старих моделях, таких як iPhone 4 або 5, цей датчик розташований на верхній стороні корпусу. На новіших моделях його можна знайти на правій стороні. Тому варто звернути на нього особливу увагу при покупці вживаного iPhone.

 

Стан акумулятора в уживаному iPhone

 

Ще один важливий момент, який варто перевірити — стан акумулятора. В айфонах використовуються одні з найпотужніших літій-іонних акумуляторів. Незважаючи на це, батарея не служить вічно, і якщо Ви купуєте вживаний пристрій, перевірка її стану є абсолютною необхідністю. Батареї впливають на комфорт і функціональність телефону. Не варто вірити заявам продавця про ємність акумулятора. Набагато краще буде попросити його встановити на пристрій діагностичну програму і показати нам результат її аналізу. В іншому випадку нам доведеться замінити батарею на нашому айфоні.

 

Чи варто купувати відновлений REF iPhone?

 

Серед оголошень на інтернет-порталах можна знайти пропозиції про продаж вживаних айфонів. Це величезний ринок. Серед тисяч пропозицій важко вибрати правильну. Часто пропозиції можуть здаватися більш-менш підозрілими або сумнівними. Купуючи вживаний iPhone або ремонтуючи його в сервісному центрі, можна перевірити, чи був iPhone придбаний новим, чи це відновлена модель, чи це пристрій для заміни.

 

З першого погляду можна відразу розпізнати підробку. У нас можна знайти так звані відновлені айфони.

 

Відновлений iPhone REF — що це таке?

 

Якщо Ви виявили, що Ваш iPhone має дефект, пляму або інший виробничий брак, магазини Apple зобов'язані допомогти Вам, прийнявши Ваш iPhone і видавши новий. iPhone, який повертається з певним дефектом, не продається як вживаний. Його повертають до технічного відділу, де працівники оглядають його і перевіряють, чи працює він належним чином. Після перевірки пристрій відправляється назад на фабрику, яка замінює його зношені деталі на нові. Телефону присвоюється новий номер IMEI і він переводиться в групу iPhone, призначених для обміну для користувачів, які повернули телефон з дефектом, плямою або іншим видом заводського браку.

 

У випадку платних ремонтів, механічних пошкоджень або пошкоджень від води, iPhone, як правило, відновлюється на заводі з новим номером IMEI.

 

Корисно знати, чи є iPhone новим або відновленим, тому що при продажу iPhone нам потрібно визначити його вартість. Ці знання також корисні при усуненні несправностей або ремонті iPhone.

 

б/в вживаний iphone україна

 

Інструкція з купівлі вживаного б/у iPhone: підсумок

 

З огляду на довговічність продукції Apple, покупка вживаного смартфона може здатися хорошим кроком, особливо якщо Ви не хочете витрачати значну суму грошей на покупку телефону.

 

Варто пам'ятати про наведені поради, щоб отримати задоволення від покупки вживаного iPhone.

 

При можливих проблемах зі смартфоном Ви можете звернутися до сервісного центру AppleHome, який надає повний спектр послуг з післягарантійного ремонту iPhone. Базова перевірка пристрою займає у наших майстрів близько години, ретельний аналіз — близько 1 робочого дня.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Смартфоны и аксессуары 13:46 Середа 0 1 574 Чехол на Айфон 12 — красота и безопасность Не каждый день мы можем себе позволить купить брендовый смартфон за несколько сотен евро (не самый дорогой вариант) иногда даже больше тысячи евро, и вполне логично, что хочется сохранить его в целости как можно дольше. Что для этого нужно, так это чехол на Айфон 12, которые в избытке предлагают специализированные интернет-магазины.