» » » » Чи варто купувати спеціалізоване спортивне взуття – особливості та переваги
19:08 Неділя 0 1 066
19:08, Неділя, 24 квітня 2022

Чи варто купувати спеціалізоване спортивне взуття – особливості та переваги

Сучасний спортивний одяг, взуття та аксесуари - це досить спеціалізовані вироби, ціна яких дещо вища від предметів повсякденного вжитку. Але чи варто їх купувати? А вже в магазинах можна знайти безліч моделей кросівок, спортивних костюмів та просто футболок з шортами, в яких можна займатися спортом. Слід зрозуміти, що спортивний одяг для людей, що ведуть активний повсякденний спосіб життя суттєво відрізняється, як по матеріалах, так і по крою від спеціалізованих виробів призначених для професіоналів. Ideal Sport - магазин спортивного одягу та взуття відноситься саме до такого класу і його використання є запорукою не тільки високих результатів, але і суттєво підвищує безпеку спортсмена на тренуваннях та змаганнях.

Спортивна спеціалізація

 

Загалом, не існує державних чи міжнародних нормативів, які б чітко диференціювали чи придатне взуття чи спортивний одяг до певного виду спорту. Але виробники, розробляючи нові моделі, надають їм форми, яка оптимально підходить для певних рухів, навантажень та зовнішнього впливу.

 

Для прикладу: навряд чи знайдуться марафонець, який погодиться пробігти хоча б 10 км в шипованих з футбольних бутсах.

На цей час у покупців є можливість придбати спортивний одяг чи взуття, що умовно має наступну спеціалізацію:

 

  • Для прямолінійного бігу (крос, спринт, марафон, вечірні чи вранішній пробіжки) - кросівки досить щільно облягають стопу, приймаючи її форму.

 

Чи варто купувати спеціалізоване спортивне взуття – особливості та переваги

 

  • Для спортивної ходьби. Мають м’який верх з вирізом біля кісточки та жорстку підошву.

 

 

  • Для футболу (бутси). Їх конструкція передбачає захист кісточки ахіллесового сухожилля. Мають широкий ніс додатково укріплений для захисту пальців ноги при сильних ударах по м'ячу. Підошва оснащена шипами – циліндричні (усічений конус) виступи з твердого пластику чи металу. У деяких моделях вони можуть зніматися.

 

 

  • Для баскетболу. Високі кросівки, що захищають кісточку з пружною та гнучкою та товстою підошвою.

 

 

  • Для великого тенісу. Основною відмінністю є специфічний протектор на підошві, котрий має зигзагоподібну форму для ефективного щеплення на ґрунтовому чи трав’яному корті.

 

 

ВАЖЛИВО: Всі без винятку професійні тренери України радять користуватися виключно спеціалізованими виробами призначеними для конкретного виду спорту. Підошва досить гнучка, але пружна, що знижує силу та амплітуду ударів. При цьому самі вироби проєктуються максимально легкими.

 

Найпотужніші світові бренди

 

 

Якісніше взуття для спорту виробляють декілька міжнародних корпорацій:

 

Nike (США) – широкий асортимент у поєднанні з високою якістю виробів, а також спеціалізація на взутті орієнтовному на професійний спорт;

 

Adidas (Германія) – класичне (універсальне) спортивне взуття орієнтоване на повсякденне використання. Є декілька лінійок для професійних занять різними видами спорту;

 

Reebok (США) – на даний час компанія є дочірнім підрозділом концерну Adidas, що зберегла свій бренд. Спеціалізується на кросівках для щоденного використання. Відзначається широким модельним рядом, який постійно поповнюється;

 

Puma (Германія) – випускає високоякісне та професійне спортивне та надзвичайно стильне взуття;

 

Columbia (США) – спеціалізується на взутті для професійного спорту та активного відпочинку. Зокрема зимових моделей для туристів;

 

Yonex (Японія) – не дуже розповсюджений в нашій країні бренд, що відзначився спеціалізованими кросівками для тенісу (бадмінтону).

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Спортивная одежда и обувь / Фото 13:30 П’ятниця 0 1 136 Готовимся к зимнему курорту: гайд по выбору горнолыжной экипировки Горнолыжный отдых представляет собой уникальное сочетание физической активности, адреналина и наслаждения зимней природой. Это возможность не только с удовольствием покататься на лыжах или сноуборде, но и укрепить здоровье. В то же время необходимо помнить о безопасности и комфорте, что особенно важно в условиях зимнего горного рельефа.