» » » » Металопластик чи поліпропілен: які водопровідні труби вибрати
16:06 Субота 0 1 494
16:06, Субота, 19 грудня 2020

Металопластик чи поліпропілен: які водопровідні труби вибрати

Якщо Вас хвилює питання заміни труб у квартирі чи приватному будинку, у продажу сьогодні можна знайти продукцію із різних матеріалів. Чавун традиційно використовували ще за радянських часів. Термін його придатності може складати майже сто років. Але у них є багато недоліків. Саме тому сьогодні все частіше обирають сучасніші матеріали на основі металопластикових композитів. Які ж труби найкращим чином підійдуть для використання?

Переваги поліпропіленових труб


Одним із найкращих варіантів облаштування водопровідної системи стануть поліпропіленові труби, купити котрі можна з доставленням по Україні та Києву у Центрі Інженерних Технологій EuroUnica. Вони можуть бути армованими або неармованими. Перші купують для застосування у системах гарячого водопостачання та опалення. Неармовані треба використовувати виключно для холодної води. Основні плюси їхнього встановлення:
  • довгий ресурс роботи до 50 років;
  • розраховані на внутрішній тиск до 20 атмосфер;
  • достатньо нескладний монтаж за наявності необхідного досвіду та інструментів;
  • здатні витримувати навіть замерзання води, якщо використовуєте для зовнішнього прокладення на вулиці;
  • коштують дешевше, ніж труби з чавуну та кольорових металів.

З недоліків варто звернути увагу на те, що поліпропілен (як армовані, так і неармовані) заборонено встановлювати у приміщеннях з високим ризиком пожежної небезпеки. За високих температур зовні матеріал починає плавитися та деформуватися. А прокладання на вулиці відкритим способом чи у траншею вимагає використання утеплювальних матеріалів.

Купити металопластикові труби у Львові


Металопластикові труби на основі поліпропілену і поліетилену звичайної та підвищеної міцності вважаються найдешевшим варіантом. Дорожче коштуватимуть мідь та сталь. Якщо ви вибираєте саме металопластикові труби, переваги швидко відчуєте:
  • надійність;
  • довговічність;
  • добре поглинають шуми;
  • легке встановлення завдяки гнучкості та пластичності;
  • мала вага.

У продажу можна знайти металопластикові труби для різних сфер застосування, наприклад для каналізації, дренажних систем, опалення, холодного та гарячого водопостачання. Звісно, треба враховувати, що з'єднання металопластикових труб потребують постійного контролю й перевірок, адже з часом вони послаблюються, через що може спостерігатися витік води. Також ці труби не розраховані на великі навантаження.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Водоснабжение / Фото 10:51 Неділя 0 2 223 Вибір мотопомпи: як ефективно управляти водними ресурсами Мотопомпи є універсальними пристроями, що дозволяють відкачувати воду різного ступеня забруднення. Серед різноманіття доступних моделей особливо виділяється мотопомпа для брудної води, яка користується великим попитом. Її популярність пояснюється здатністю ефективно працювати в умовах, де інші пристрої неефективні або навіть безсилі. Такі мотопомпи спеціалізуються на відкачуванні води, яка містить велику кількість сміття, піску, мулу та інших твердих частинок, забезпечуючи надійність та тривалу службу навіть в найскладніших експлуатаційних умовах.