15:42 Неділя 0 957
15:42, Неділя, 11 червня 2023

Види ущільнювачів на вікна

Металопластикові вікна присутні в більшості будинків, квартир, офісів та інших приміщень. Вони практичні, довговічні та функціональні. Однак, згодом так само, як і будь-які інші, вимагають обслуговування та ремонту. Насамперед, зношується ущільнювач, ознакою чого стають протяги, сірі смуги бруду, а взимку — поява вологи та криги. Щоб усунути таку проблему, необхідна заміна резини на вікнах, яку може виконати професіонал. Але який саме матеріал вибрати для придбання? Відповімо на це питання далі у статті.

Види ущільнювачів для вікон

 

Форм, розмірів та видів металопластикових вікон велика кількість. Найбільший вибір моделей можна знайти на bliss.in.ua. До кожного варіанта необхідний власний типорозмір ущільнювача. Універсальних комплектуючих у цій ситуації немає, тому важливо знати глибину, розмір та розміщення паза.

 

Усі ущільнювачі класифікуються за матеріалом виготовлення. Він впливає на вартість, властивості та довговічність комплектуючого елемента. Кожен варіант має свої переваги та недоліки, з яким слід ознайомитися заздалегідь:

 

  • гумові — недорогі, еластичні ущільнювачі, що відрізняються довгим терміном служби. Їх виготовляють із вулканізованого каучуку, іноді додають інші домішки для поліпшення властивостей. З недоліків — розсихання та розтріскування при перепадах температур;
  • етиленпропіленовий — EPDM ущільнювач прослужить близько 20 років, стійко переносить різницю температур і легко встановлюється. Однак його не можна піддавати плавленню, яке іноді використовується майстрами, зварюючи ущільнювач з профілем;
  • ПВХ-ущільнювач найдешевший та недовговічний матеріал, який буде ефективним не довше 2-3 років. Він стає м'яким у теплі і твердне на холоді, тому швидко ушкоджується при простому відкриванні вікна;
  • термопластичний еластомер — створюється з модифікованої пластмаси, стійкий до перепадів, має термін служби близько 10 років. Дешевше EPDM елементів але трохи поступається якістю;
  • силіконовий ущільнювач — має відмінні експлуатаційні характеристики, не розм'якшується і не реагує на зміни температури. Термін ефективності досягає 40 років, але не користується популярністю через високу вартість.

 

Вибір та заміну ущільнювачів варто довірити професіоналам, якщо немає достатньо досвіду та знань у цьому питанні. У такому разі Ви не втратите час та гроші, а отримаєте якісну роботу із гарантією.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Окна и профиль 17:01 Неділя 0 701 Алюмінієві вікна: секрети надійності та довговічності Вибираючи вікна для квартири, приватного будинку, затишної тераси або критої веранди, власники враховують багато факторів, з-поміж яких надійність і довговічність грають ключову роль. Донедавна вітчизняні та закордонні виробники вікон переважно пропонували системи скління на базі ПВХ-профілю або рам із натуральної деревини.