» » » Глава Міжнародного валютного фонду назвала три досягнення України
12:01 Четвер 0 794
12:01, Четвер, 26 жовтня 2023

Глава Міжнародного валютного фонду назвала три досягнення України

В четвер, 19 жовтня, на прес-конференції в Марракеші директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва сказала, що МВФ відзначила три основні досягнення України. Про це повідомив кореспондент УКРІНФОРМ. Ці досягнення, пов’язані зі стабілізацією економіки, були відзначені у процесі підготовки до другого перегляду програми розширеного фінансування для України (EFF).

Якщо шукаєте більше інформації по темі інфляція в Україні новини цієї сфери можна знайти на порталі УКРІНФОРМ.

 

Перше досягнення, за словами глави Фонду, пов’язане з відновленням економічного зростання. Вона пояснила це тим, що наразі прогнозується зростання економіки до 3%. Вона також зазначила, що у МВФ був діапазон від 1% до 3%, і після аналізу даних вони схиляються до вищого показника.

 

Друге досягнення пов’язане з тим, що показник інфляції в Україні став більш стабільним і був приведений до однозначних цифр. Як зазначила Крісталіна, цього досягають не всі економіки навіть у мирний час. Вона також підкреслила, що рівень інфляції знизився завдяки тому, що в країні ведеться продумана політика.

 

Третє, що відмітила глава МВФ — це солідний розмір міжнародних резервів, що дозволило НБУ розпочати реалізацію заходів щодо керування обмінного курсу. Інші новини прорівень інфляції в Україні читайте на порталі https://www.ukrinform.ua/.

 

Також Крісталіна відмітила й інші моменти під час свого виступу. Вона відзначила, що в Україні було ухвалено закон, що передбачає відновлення декларацій про активи. Це дуже важливо для економіки в даний час. Крім цього, глава МВФ запевнила, що Фонд співпрацює з українською владою щодо програми розширеного фінансування EFF.

 

Під час доповіді також було згадано, що МВФ знову працює на постійній основі в Київському офісі, що дозволяє без перешкод співпрацювати з владою України. Наразі інфляція в Україні є однією з найгостріших проблем, і український уряд робить все можливе, щоб стабілізувати національну економіку навіть у складних умовах війни.

 

Раніше УКРІНФОРМ уже повідомляв про те, що МВФ схвалив програму розширеного фінансування EFF для України. Для цього виділяється 15,6 мільярдів доларів. Програма розрахована на 48 місяців.

 

Перший перегляд програми відбувся 29 червня. В результаті процесу Україні був виділений транш на суму 890 мільйонів доларів. Після цього, в кінці вересня, були проведені технічні дискусії між місією МВФ та представниками української влади, в ході яких обговорювалася підготовка до другого перегляду програми.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Экономика 11:43 Субота 0 426 Надходження від сплати єдиного внеску на Полтавщині становлять понад 3,6 млрд грн. За січень-березень 2024 року платники податків Полтавської області перерахували 3 млрд 697,6 млн грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.