» » » Презентація: чому важливо якісно презентувати своє дослідження
16:49 Понеділок 0 4 077
16:49, Понеділок, 2 січня 2023

Презентація: чому важливо якісно презентувати своє дослідження

Більшість студентів вважають витрачений час на створення презентації курсової чи іншої роботи, написання творчих проектів, непотрібною роботою. Вона є обов'язковою, але мало корисною для отримання знань.

Але справа швидше не в тому, щоб отримати нові знання під час підготовки презентації, хоча й у цьому теж є сенс, а показати, що насправді досліджено. Фахівці компанії «Курсовичок» допоможуть підготувати якісне графічне та візуальне уявлення про роботу, курсовий проект або будь-яке інше дослідження.

 

Фахівці, послуги яких пропонує сервіс, володіють усіма необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками для створення якісної, яскравої та незабутньої презентації. Вона буде високо оцінена викладачами та сприйнята аудиторією.

 

Презентація: чому важливо якісно презентувати своє дослідження

 

Як підготувати змістовну та корисну презентацію і що для цього треба знати

 

Підготувати якісну презентацію можуть не всі. Це – складне завдання, оскільки вона вимагає специфічних знань та навичок:

 

  • розуміння роботи сучасних візуалізаторів, спеціального програмного забезпечення, що створює візуальний образ висловленого, нвичок на практиці використовувати ці програми;
  • якісного структурування знань та роботи, включаючи її компактну та лаконічну подачу з виявленням самої суті роботи, її концептуальних відмінностей від інших;
  • правильного підбору малюнків, графіків, створення візуальних об'єктів, що допоможуть розкрити тему дослідження;
  • правильна візуальна подача даних та правильний хронометраж перегляду презентації, чіткий розрахунок за часом роботи з текстом та змістом презентації, насичення її важливими даними.

 

Важливо забезпечити презентацію всіма необхідними даними. Але водночас і не перевантажити її «водою», тобто відомостями, які ніхто не запам'ятає і вони насправді навіть не є обов'язковими для розкриття дослідження. Важливо не забувати – всі тонкощі роботи знає автор, а не аудиторія і не викладач. Точні розрахунки та деталізацію можна зробити в курсовій, але не презентації самої роботи.

 

Найважливіші складові презентації та поради як зробити її цікавою

 

Якщо за складання презентації взятися самому, слід пам'ятати важливу деталь – кількість тексту на слайді не буде дорівнювати його сприйняттю. Навпаки – що більше малюнків, простих і зрозумілих схем, то вищі шанси, що слова автора будуть сприйняті. А викладач зверне увагу на роботу.

 

Важливо бути оригінальним. І не розпочинати презентацію з банального розкриття теми, її змісту, тощо. На всі ці формальності піде майже дві третини часу презентації. І до суті можна просто не встигнути дійти.

 

Дотримуватись правил і логічності побудови, звичайно ж, треба. Але важливо запропонувати образи, цікавий підхід до того, як показати явище, що вивчається, або факт. Тільки тоді презентація буде успішною та розкриє особистість дослідника.

 

Чому важливо показати свою роботу у презентації

 

Це чудова навичка. Чи для майбутнього вченого, чи для фахівця компанії. Суть будь-якої роботи спеціаліста - це вирішення комплексних завдань, системний підхід та пропонування нових напрямків. А як це все пояснити людям, які непогано розуміються на роботі компанії, але не надто добре знаються на тематиці дослідження? Лише через візуальну презентацію.

 

Сила презентації, така сама, як будь-якої візуальної реклами – відеоролика, аудіодоріжки, анімації для телеграм-каналу. Суть приблизно одна й та сама – переконати діяти, щось робити після того, як автор презентації поділився основами свого відкриття, дослідження чи вивчення проблеми. Саме тому презентація іноді буває не менш важливою частиною продуктивної роботи вченого, ніж його наукова діяльність та отримання результатів шляхом дослідів.

 

Та власне, що поганого в тому, щоб показати всьому світу, що твоя робота краща за всіх, і вона заслуговує на увагу колег?

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Образование 10:37 Четвер 0 757 КрНУ має найвищий результат серед університетів Полтавського регіону у рейтингу ефективності участі ЗВО України Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» визначив рейтинг ефективності участі закладів вищої освіти (ЗВО) України у головних конкурсах наукових проєктів (міжнародних і вітчизняних) у 2023 році.