09:35 Понеділок 0 865
09:35, Понеділок, 5 вересня 2022

Які щеплення мають зробити вчителі перед початком навчального року

У зв’язку із початком навчального року нагадуємо про щеплення, які мають зробити освітяни.
Працівникам закладів освіти усіх типів та ступенів радимо щепитися від COVID-19. Це може бути одна доза вакцини Janssen (Johnson & Johnson) або дві дози будь-якої іншої протикоронавірусної вакцини, дозволеної в Україні. Втім, якщо з часу первинного курсу вакцинації минуло понад 6 місяців, варто підсилити та подовжити захист, зробивши бустерну дозу.

Окрім цього, кожні 10 років усім дорослим необхідно ревакцинуватися від правця та дифтерії. Правець — дуже важка хвороба, яка без лікування завжди закінчується смертю. Заразитися нею може кожен — варто просто поранитися чи обпектися і занести до рани бруд, в якому можуть бути спори цієї інфекції.

Не полінуйтесь перепитати у сімейного лікаря, коли Ви востаннє щепилися від цих хвороб, адже єдиний захист від них — це вакцинація.
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Здоровье 12:19 Четвер 0 771 У грудні 2024 року в Полтавській області зафіксували випадки ботулізму Кременчуцьке районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє про реєстрацію трьох випадків ботулізму в грудні 2024 року в Миргородському та Полтавському районах. Постраждало 4 особи, яких госпіталізували до медичних закладів. Стан пацієнтів варіюється від середньої тяжкості до тяжкого. Випадки захворювання пов’язані зі споживанням м’ясних та овочевих консервів домашнього виробництва, готової м’ясної та рибної продукції.