16:35 П’ятниця 0 1 848
16:35, П’ятниця, 27 січня 2023

Що робити якщо пропустили бустерне щеплення? Роз’яснення МОЗ

Якщо Ви пропустили бустерне щеплення проти COVID-19, не біда — просто запишіться в найближчий пункт чи центр вакцинації та отримайте пропущене щеплення. Це подовжить Ваш захист від важкого перебігу коронавірусної хвороби.
Зверніть увагу:

  • Усі дорослі мають отримати первинний курс щеплень проти COVID-19 однією дозою вакцини Janssen або двома дозами будь-якої іншої антиковідної вакцини, дозволеної в Україні.
  • Через 5 місяців після первинного слід зробити перше бустерне щеплення.
  • Через 4 місяці після першого бустерного щеплення літнім людям та людям з хронічними хворобами рекомендовано зробити друге бустерне щеплення. Інші дорослі також можуть отримати другий бустер.
  • Якщо Ви пропустили термін введення бустерної дози, зробіть її якнайшвидше.
  • Для бустерного щеплення можна використовувати будь-яку наявну вакцину незалежно від того, якою вакциною Ви отримали попередні щеплення.
  • Для щеплення не обов’язково мати декларацію з лікарем.
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Здоровье 12:19 Четвер 0 771 У грудні 2024 року в Полтавській області зафіксували випадки ботулізму Кременчуцьке районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє про реєстрацію трьох випадків ботулізму в грудні 2024 року в Миргородському та Полтавському районах. Постраждало 4 особи, яких госпіталізували до медичних закладів. Стан пацієнтів варіюється від середньої тяжкості до тяжкого. Випадки захворювання пов’язані зі споживанням м’ясних та овочевих консервів домашнього виробництва, готової м’ясної та рибної продукції.