» » » Борис Приходько: «В першу чергу — питання безпеки»
14:35 Неділя 0 1 329
14:35, Неділя, 21 серпня 2022

Борис Приходько: «В першу чергу — питання безпеки»

Для виконання чергового редакційного завдання довелося побувати у ряді постраждалих населених пунктів. Зокрема, у Новому Бикові на Чернігівщині.

Я побачив зруйновані житлові будинки — таких тут більше сотні. Зруйновані школа та садочок, згоріла бібліотека. Затишне довоєнне село доведеться відбудовувати, а де в чому навіть з нуля. Як, наприклад, дитячий садочок.

 

На моє здивування у центрі Нового Бикова було доволі людно. Виявилося, що до сельчан приїхав Борис Приходько, засновник Благодійного фонду «РАЗОМ». Коли я підійшов, вони якраз говорили про можливості відновлення місцевої школи.

 

«Переконаний, що спільними зусиллями влади та громади проблеми вирішаться. На першому місці має бути безпека дітей, облаштовані бомбосховища з усім необхідним обладнанням, продуктами та медикаментами». І додав, що рішення влади цікавитися думкою батьків і запропонувати два варіанти навчання – офлайн і дистанційно – розумне і правильне. Думкою батьків не можна нехтувати, вони мають знати все у найменших подробицях, адже життя своїх дітей віддають у руки вчителів. Абсолютно слушна і виважена думка.

 

Коли нарешті, спілкування з новобиківцями завершилося, мені вдалося поставити кілька запитань до Бориса Приходька, оскільки він вже поспішав на наступну зустріч.

 

– Що в першу чергу потрібно робити при відбудові населених пунктів?

 

– В першу чергу вирішити питання безпеки. Зробити роботу над помилками. Ви пам’ятаєте, щоб займалися бомбосховищами останній раз? Ні! Приватний сектор під час сигналу тривоги ховається у погребах, якщо вони у них є. А жителі багатоповерхівок змушені йти у підвали будинків, які для цього не пристосовані, і інших місцях, або сидіти і тремтіти вдома. Хто заважав зробити все як треба? Питання риторичне… Тому зараз прийнято рішення про будівництво укриттів і такі ж вимоги ставляться до новобудов. Я вважаю, що це правильне рішення. Є проблема – не відкладати її в довгу шухляду, а робити зараз.

 

– Багато лікарень постраждало в результаті бойових дій на Чернігівщині…

 

– 8 зруйновано і 37 пошкоджено. Все буде відновлено. Нещодавно побував у прилуцькому травматологічному відділенні. Там жах. Зараз відпрацьовуються варіанти як максимально ефективно вирішити цю проблему.

 

– Щодо інфраструктури…

 

– Початок опалювального сезону не за горами. У людей має бути тепло, світло, вода та інші комунальні послуги. Частина мереж та комунальних об’єктів знищена або суттєво пошкоджена. Щось можна зробити швидко, а для чогось потрібен час і десятки, а то й сотні мільйонів гривень. Центральна та місцева влади над цим працюють. Стукають у всі двері. Комунальники працюють майже цілодобово, за що їм велике спасибі. Головне – люди вірять, що все буде відбудовано, відремонтовано, а що неможливо, то збудовано заново. Є урядова «Програма з відновлення України». Передбачається за нею залучити 340 млн. Сюди входить фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житло-комунального господарства тощо у регіонах. Кошти йтимуть як субвенція з держбюджету» – на такій оптимістичній ноті ми завершили розмову з засновником Благодійного фонду «РАЗОМ» Борисом Приходьком.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Калейдоскоп 11:20 Неділя 0 548 Як виправити помилку в акті цивільного стану? Внесення змін до офіційних документів — досить розповсюджена практика. Причин на це може бути безліч. Про особливості внесення змін саме до актових записів цивільного стану інформує Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.