13:34 П’ятниця 0 1 097
13:34, П’ятниця, 9 вересня 2022

Борис Приходько: «Найголовніше в урядовій програмі «єРобота» – створення робочих місць та розвиток економіки країни»

Запорукою продовольчої безпеки в Україні служить аграрний сектор: фермери, малі та середні сільгосппідприємства, переробники сільгосппродукції.

Напрямки бізнесу для видачі грантів за програмою «єРобота» будуть розширені

 

Програма уряду «єРобота» з грантової підтримки нових підприємств та розширення існуючих набирає популярності серед підприємців як початківців, так і тих, хто має певний досвід роботи. В Кабміні заявили, що вже надійшло 6,5 тисяч заявок на отримання мікрогрантів до 250 тисяч гривень. Частина з них стосується сільськогосподарської галузі та переробки.

 

«Найголовніше в урядовій програмі «єРобота» – створення робочих місць і розвиток економіки країни. Сьогодні, коли майже 40% українців втратили роботу, це дуже важливо. Програма дає можливості до розвитку економіки. Все взаємопов’язане. Працює бізнес – є робота – зростає купівельна спроможність – сплачують податки, йдуть відрахування до бюджету – є гроші на відновлення інфраструктури та розвиток територій. Іншими словами – відкривається трудовий фронт, який дає нові можливості та перспективи. Тому я підтримую таку урядову ініціативу», – висловив свою думку засновник Благодійного фонду «РАЗОМ» Борис Приходько.

 

За його словами, це позитивно вплине на економічний розвиток його рідної Чернігівщини, де за півроку армія безробітних зросла ще майже на 3 500 людей. Загалом по області налічується в середньому налічується 10 600 безробітних. Найбільше у Чернігову та на Прилуччині.

 

«Я задоволений, що уряд почав ефективно спілкуватися з бізнесом. Особливо, коли це стосується створення або відновлення роботи переробних підприємств. Область має потужний сільгосппотенціал і такий напрямок буде перспективним. Те ж саме стосується і створення фермерських та сільгосппідприємств», – говорить Борис Приходько.

 

Засновник Благодійного фонду «РАЗОМ» наголосив, що основою стійкої економіки завжди був і залишається стабільно працюючий середній бізнес. Тому сьогодні в Україні відкриваються нові можливості, які виконують кілька завдань: робочі місця і наповнення бюджету.

 

«Добре, що звернули увагу на приватний сектор. У ньому більше зацікавленості в ефективній роботі. Підключається молодь, яка має бажання працювати й чудові креативні ідеї. Наш Благодійний фонд «РАЗОМ» також спрямований на підтримку молодіжних проєктів з розвитку територіальних громад. Будемо працювати всі разом і, я впевнений, що ми отримаємо позитивний результат», – впевнений Приходько.

 

На думку Бориса Приходька урядова грантова програма – шанс для розвитку бізнесу

 

В уряді обіцяють, що напрямки бізнесу для видачі грантів за програмою «єРобота» будуть розширені. Перші грантові кошти вже запрацювали, чекаємо на активний розвиток.

 

Програмою зацікавилися як підприємці з досвідом, так і початківці, оскільки вона передбачає стартовий капітал, який є далеко не у всіх. А «єРобота» – це шанс. Тим більше, що йдеться про серйозні економічні проєкти – створення та розвиток цільових підприємств. І не важливо, що вони не є глобальними та потужними за своїми розмірами. Головне, що вони випускають продукцію, яка буде затребувана в Україні, а з часом зможе розвитися і вийти на експортні рубежі.

 

«Також хочу зробити наголос на слові «грант». Це не кредит. Це кошти, які не потрібно буде повертати, якщо буде виконано певний перелік вимог. Вони прості й зрозумілі: створення робочих місць або збереження існуючих, якщо йдеться про існуючі підприємства, та сплата податків. Через податки, збори та єдиний соціальний внесок грантові кошти повертаються до бюджету», – наголосив на умовах виділення грантів Борис Приходько.

 

Рішення з отримання мікрогрантів приймає державний центр зайнятості. Грантовою підтримкою АПК опікується міністерство аграрної політики. Фінансуванням проєктів з переробки – міністерство економіки.

 

Гранти можна також отримати на оптову та роздрібну торгівлю, ремонт авто, готельно-ресторанний бізнес, сферу послуг, різного виду виробництва, ремонти, ІТ-сферу тощо.

 

«Ми бачимо багато різних ідей і це підтверджує правильність даного кроку уряду назустріч бізнесу. Головне, щоб вони не зупинялися й далі працювати для людей і розвитку економіки. Цим вони створюють економічну безпеку для країни», — підсумував Борис Приходько.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Калейдоскоп 14:01 Неділя 0 468 На Полтавщині створили понад 60 місцевих та добровільних пожежно-рятувальних підрозділів У Полтавській області діє 61 недержавний пожежно-рятувальний підрозділ (44 команди місцевої пожежної охорони та 17 — добровільної). Вони створені майже у кожній громаді області. Працівники підрозділів задіяні не лише в ліквідації пожеж, а й надають допомогу потерпілим у ДТП, на воді, мають досвід у наданні медичної допомоги.