» » » З 18 липня розпочнеться голосування щодо перейменування об’єктів, пов’язаних з російською історією
14:44 Неділя 0 2 995
14:44, Неділя, 17 липня 2022
Власть 2 995 0

З 18 липня розпочнеться голосування щодо перейменування об’єктів, пов’язаних з російською історією

14 липня відбулося засідання комісії з питань найменування об’єктів топоніміки, увічнення пам’яті видатних діячів і подій, встановлення пам’ятних знаків у межах Кременчуцької міської територіальної громади. Про це повідомляє прес-служба Кременчуцької міськради.
Голова комісії Юрій Гриценко нагадав присутнім, що після повномасштабного військового вторгнення рф на територію України у Кременчуці міським головою Віталієм Малецьким ініційовано процес перейменування назв об’єктів топоніміки, пов’язаних із російською історією.

На минулому засіданні комісії, яке відбулося 23 травня поточного року, було вирішено провести процес деколонізації у декілька кроків.

На першому етапі було складено та затверджено перелік із 135 об’єктів топоніміки Кременчуцької міської територіальної громади, який пропонується перейменувати. Кременчужани мали можливість висловити свою думку щодо нових назв цих вулиць. Всього від громади надійшло 813 пропозицій щодо їх перейменування.

Наступний 2-й етап громадського обговорення проходитиме у формі електронного голосування на офіційному вебпорталі Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області та виконавчого комітету.

Комісія прийняла рішення розбити весь перелік об’єктів топоніміки Кременчуцької міської територіальної громади, що пропонується перейменувати, на кілька етапів.

На І етапі на голосування буде виставлено 30 вулиць за алфавітом. Голосування розпочнеться на офіційному вебпорталі Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету з 18 липня 09:00 і триватиме 3 тижні.

Громадяни, які не мають доступу до мережі Інтернет, зможуть проголосувати, надавши свої пропозиції у письмовому вигляді до Територіальних центрів соціального обслуговування населення, контакт-центрів на мікрорайонах, або надіславши їх до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області за адресою: пл. Перемоги, 2, м. Кременчук, 39600.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Власть 10:02 П’ятниця 0 724 Соціальна підтримка вразливих категорій населення Одним з видів такої підтримки є соціальні виплати для законодавчо визначених категорій населення, що гарантуються державою, незважаючи на повномасштабну війну, яка триває в країні третій рік. На Полтавщині дана тематика не носить масовий проблемний характер і частка цих питань в загальному масиві звернень становить лише 5%.