» » » Проточні електричні водонагрівачі на кран: огляд кращих пропозицій на ринку
15:46 Середа 0 6 513
15:46, Середа, 8 березня 2017

Проточні електричні водонагрівачі на кран: огляд кращих пропозицій на ринку

Існує безліч факторів, що роблять життя міського жителя комфортним, і один з них – постійна наявність гарячої води. При відсутності централізованого підігріву або бойлера, що обслуговує весь будинок, застосовують нагрівальні пристрої накопичувального або проточного типу.
Вибір залежить від характеристик і розмірів обладнання. Для дачного застосування або користування гарячою водою в невеликих обсягах ідеально підходить водонагрівач проточний електричний на кран – бюджетне компактний пристрій, що замінює стандартний змішувач.

Особливості конструкції та основні характеристики водонагрівачів

Людині, далекій від сантехнічних премудростей, відрізнити кран нагріву від кухонного змішувача досить складно, так як всі важливі елементи знаходяться всередині підстави, а зовнішні обриси повністю збігаються із звичайними моделями. За стінками міцного корпусу з металу або пластику ховається серце пристрою – нагріваючий елемент ТЕН, а також комплект елементів, що забезпечують безпеку. Головною зовнішньою відмітнною ознакою є мережевий провід для подачі електроструму.

На українському ринку поширення набули вироби вітчизняного та китайського виробництва. Принципових відмінностей в пристроях різних марок не спостерігається, крім «фірмового» дизайну. Ви можете вибрати колір, що гармонує з інтер'єром кухні або ванною, довжину і форму виливу, але великої різниці в конструкції і технічних характеристиках не виявите. Це пояснюється тим, що у виробництві портативних побутових моделей зацікавлені далеко не всі компанії, і асортимент кранів-нагрівачів набагато менше, ніж, припустимо, кількість подібної продукції в сегменті накопичувальних електричних водонагрівачів (бойлерів) https://boiler.center/uk/20-electric-water-heaters.

Розглянемо, з чого складаються проточні водонагрівачі на кран:
  • корпус;
  • нагрівальний сталевий або мідний елемент (трубчатий ТЕН);
  • термодатчик з функцією відключення при перегріві;
  • реле надходження води, що включає електроживлення;
  • короткий або довгий виливши;
  • сітчастий фільтр;
  • регулятор потужності.

Одне з головних властивостей електричних побутових приладів – безпека, тому кожна деталь виконана з урахуванням того, що користувач не постраждає від дії струму, який, як відомо, чудово проводить і вода. Наприклад, реле тиску запобігає холосту роботу крана, тобто захищає від так званого «сухого» включення. Існують рамки, всередині яких функціонує пристрій: від 0,4 атм. (мінімально необхідний тиск) до 7 атм. (допустимий максимум).

Крім тиску прилад контролює і температурні показники води. Якщо рідина нагрівається до +60ºC, спрацьовує термодатчик і нагрівання припиняється. Охолоджена вода починає підігріватися також в автоматичному режимі.

Кожна сертифікована модель має блок ПЗВ, який виконує дві функції – захист від напруги і захист від удару струмом при виникненні небезпеки, наприклад, при порушенні цілісності корпусу або виході з ладу ТЕНа.

Захисту потребує не тільки користувач, але і сам прилад. Частою причиною поломки кранів є гідроудари. Щоб запобігти поломці водонагрівача, корпус приладу посилений міцним, але еластичним пластиком, а всередині встановлений пом'якшуючий коливання силіконовий демпфер. Всі деталі пристрою покриті оболонками, які не пропускають води.

Деякі нюанси виготовлення стосуються збільшення ефективності роботи приладу. Припустимо, вилив практично будь-якої моделі має різний діаметр перерізу на вході і на виході, причому на виході отвір помітно менше. Ця хитрість створює додатковий опір і тим самим збільшує продуктивність роботи ТЕНа.

Зверніть увагу на фільтр грубої очистки і не забудьте його встановити при збірці. Він оберігає пристрій від великих частинок бруду і піску, які можуть пошкодити камеру нагріву і вивести змішувач з ладу.

Принцип роботи змішувача з нагріванням

Виробники часто називають свою продукцію пристроями з моментальним нагріванням, і в цьому є частка істини. Приблизно від 5 до 10 секунд потрібно на те, щоб поступаюча в кран під необхідним напором вода включила електричну систему, задіявши ТЕН, і нагрілася до необхідної температури. Оптимальними значеннями для вмивання, миття посуду і прання речей визнані показники води від +30°С до +60°С, їх можна виставляти самостійно.

Рекомендована максимальна температура води для виконання домашніх побутових справ — 50-60 градусів, саме її і враховують виробники при випуску моделей проточних.

Кран з підігрівом функціонує в 3-х основних режимах:
  • холодне водопостачання – важіль встановлений в лівому положенні, пристрій працює без електропідігріву;
  • гаряче водопостачання – важіль повертають вправо, що одночасно містять і воду, і ТЕН;
  • стан вимикання – ручка опущена, а значить, і електрика, і водопостачання відключені.

Слід запам'ятати, що в основі принципу роботи найпростіших приладів лежить пряма залежність температури від напору води. Маніпулюючи ручкою (важелем), є можливість регулювати температуру до найбільш комфортного значення. Точність досягає 1 градуса, і це дуже зручно для тих, хто любить воду водою або, навпаки, погарячіше.

Деякі моделі оснащені терморегулятором з електронним дисплеєм. У цьому випадку воду включають ручкою, а температуру встановлюють натисканням або дотиком на пристрої, розташованому збоку.

У деяких моделей ручка перемикання режимів роботи знаходиться не праворуч, а зверху, а сам корпус кріпиться до стіни (стандартне розташування — на столі або раковині).

Говорячи про швидкий підігріві, необхідно пам'ятати про температуру води на вході. Наскільки холодну воду може нагрівати портативний пристрій? Все залежить від класу енергоспоживання, відповідно, від видається потужності: мінімальною вважається потужність 3 кВт, середній – 5 кВт, максимальної – 7 кВт. Мінімуму достатньо, якщо необхідний нагрів рідини кімнатної температури – 18-20°С, тобто прилади низької потужності добре функціонують лише в літній період. Для цілорічної роботи слід купувати більш потужні пристрої, здатні швидко нагріти навіть крижану воду.

Огляд кращих пропозицій на ринку

На українському ринку «прижилися» функціональні водонагрівачі на кран брендів Delimano і Supretto. Моделі відомих компаній відрізняються технічними показниками, зовнішнім виглядом і вартістю. Розглянемо основні характеристики перерахованих марок.

Supretto – побутової кран-водонагрівач з Китаю

Якщо у вас вимкнули гарячу воду в плановому або аварійному режимі, можете скористатися виробом з Гонконгу – недорогим пристроєм середньої потужності. Кран має стильний дизайн: білий циліндричний корпус з сріблястою обробкою. Вилив невеликого розміру розташований горизонтально, ручка перемикача знаходиться збоку.

Проточні нагрівальні пристрої на кран встановлюють з допомогою кріпильного набору простим закручуванням гайки, тому з монтажем приладу може впоратися кожен.

Додаткових аксесуарів, наприклад, душового відведення, не передбачено. Підключення нового побутового приладу не займе багато часу: досить демонтувати старий кран і прикрутити замість нього пристрій з нагріванням. В комплекті обов'язково повинен бути присутнім кріплення. Зазвичай кран встановлюють на край раковини або прикручують до стільниці.

Продуктивність водонагрівача змінюється в залежності від заданої температури. Якщо не включати нагрівання, то кран пропускає півтора літра в хвилину, нагріта до +50°С вода витікає в меншому обсязі – 1,3 літра в хвилину. Потужність мінімальна – 3 кВт, але її достатньо, щоб нагріти воду до максимальної температури (+50-60°С) приблизно за дві хвилини. Від ударів і швидкої поломки корпус захищений міцним термостійким пластиком.


На передній стінці більшості моделей знаходиться індикатор нагріву, загоряється в той момент, коли температура води досягає заданого значення.

Купуючи електронагрівач, потрібно заздалегідь подбати про підключення його до мережі стандартного напруги 220~240 ст. провід має довжину близько 1 м, тому розетка або мережевий фільтр повинні перебувати на відстані, що не перевищує метра.

Delimano – популярна італійсько-українська марка

Над проектом портативного змішувача з нагріванням працювали фахівці різних країн, включаючи Німеччину та Італію, але випуск його здійснюється в Китаї. Виробник рекомендує свою продукцію використовувати в якості побутового помічника на дачі. Зручна насадка компактна, функціональна, має гарантію.

Шнур живлення підключений задній стороні корпусу. Температуру води, регульовану за допомогою зручної бокової ручки, допомагає визначити індикатор. Положення важеля позначені спеціальними позначками – синьою і червоною. Овал без колірної позначки означає пуск води кімнатної температури.

[media=https://www.youtube.com/watch?v=1nQTB8cBuCk]
Нагадаємо, що невеликі водонагрівачі на кран рятують там, де існує дефіцит місця для використання накопичувальних баків: в дачних будиночках, квартирах-студіях, офісних приміщеннях. Він може стати в нагоді і у новобудовах на час ремонту або підключення комунікацій. «Делімано», виконаний у стилі модерн, буде доречний в будь-якому інтер'єрі.

Вироби надходять у продаж у частково розібраному вигляді: в окремих упаковках знаходяться корпус з електропроводів, вилив і кріпильний комплект.

Плюси і мінуси портативних водонагрівачів

Перед покупкою будь-якого водонагрівача варто врахувати цілий ряд чинників, що впливають на вибір:
  • об'єм гарячої води (залежить від кількості чоловік в будинку і активності користування);
  • технічні характеристики, важливі для установки і підключення;
  • габарити пристрою;
  • зовнішній вигляд;
  • вартість.

Пріоритети розставляються по-різному. Наприклад, для сім'ї з малою дитиною портативний пристрій не підходить, так як постійно потрібна велика кількість гарячої води. А для дачників, тимчасово відвідують заміський будинок, це цілком прийнятний варіант.
Портативні проточні водонагрівачі з душовим шлангом і лійкою призначені для установки у ванній кімнаті https://f.ua/shop/protochnye-vodonagrevateli/. Існують моделі з можливістю установки чого-небудь одного або виливу, або душа.
Іноді має сенс встановити змішувач з підігрівом в міських квартирах, у виробничих приміщеннях, офісах, так як він виконує мінімум необхідних функцій та володіє наступними перевагами:
  • здійснює швидкий нагрів;
  • витрачає ел/енергію тільки під час безпосередньої експлуатації;
  • має налаштування постійної температури;
  • займає мало місця при його дефіциті;
  • естетично привабливий.

До плюсів можна віднести швидку установку, аналогічну монтажу звичайного змішувача. Єдина різниця полягає в підключенні електричних проводів. Великою перевагою перерахованих марок є їх доступність – пристрої за ціною від 1000 грн до 3000 грн здатні всі без винятку.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Технологии 18:07 Середа 0 1 256 Мобільний застосунок єППО: новий інструмент для боротьби з ворожими дронами та ракетами Кожен з нас має унікальну можливість внести свій вклад у безпеку нашої країни. Як? Завантажте та встановіть на свої мобільні пристрої додаток «єППО». Це не просто програма, це наш спільний щит і меч проти небезпек з неба.