» » » НБУ признал неплатёжеспособными ещё три банка
15:51 П’ятниця 4 2 882
15:51, П’ятниця, 10 жовтня 2014

НБУ признал неплатёжеспособными ещё три банка

НБУ признал неплатёжеспособными ещё три банкаС целью защиты интересов вкладчиков и других кредиторов НБУ признал неплатёжеспособными сразу три банка: «Аксиома», «ИнтерКредитБанк» и «Мелиор». Об этом сообщили в пресс-службе регулятора.
«Правление Национального банка Украины 9 октября 2014 года приняло решение об отнесении ПАО «КБ «Аксиома», ПАО «ИнтерКредитБанк» и ПАО «Мелиор Банк» к категории неплатёжеспособных», — говорится в сообщении.

Отмечается, что НБУ неоднократно обнаруживал в деятельности этих банков факты нарушений законодательства по вопросам финансового мониторинга.

«По результатам проверок деятельности ПАО «КБ «Аксиома», ПАО «ИнтерКредитБанк», ПАО «Мелиор Банк», проведённых регулятором в сентябре 2014 года, установлены факты осуществления масштабных операций с наличными средствами в национальной валюте. Неприменение указанными банками мер, достаточных для предотвращения и противодействия легализации (отмыванию) доходов, полученных преступным путём, или финансирования терроризма, создали условия для осуществления ими рисковой деятельности“, — заявили в пресс-службе НБУ.

Напомним, в августе Национальный банк Украины принял решение отозвать банковскую лицензию и ликвидировать «АвтоКразБанк», который 30 мая 2014 года был отнесён к категории неплатёжеспособных.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    4 комментаря
    1. Дуглас
      Дуглас з Украина
      10 жовтня 2014 15:59 #546453
      0
      Справа про побиття Харченка – на контролі прокуратури

      Побитий депутатом Кременчуцької міської ради Олександром Головачем «майданівець» Леонід Харченко 9 жовтня ще раз звернувся до прокуратури, аби прокуратура Полтавської області активізувала свою роботу в справі побиття.
      Справа знаходиться на контролі прокуратури. За діями працівника міськвиконкому відкрито одразу 4 кримінальних провадження: хуліганство, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, образа влади та тероризм.
      На цей час Олександр Головач переховується у Кременчуцькій міській лікарні No1, а Леонід Харченко, який отримав під час бійки багато травм, у тому числі - струс мозку, лікується у одній із лікарень Полтави.
      [*cleared*]
    2. Дуглас
      Дуглас з Украина
      10 жовтня 2014 16:12 #546454
      0
      Губернатор Полтавщини заявив про зрадників
      Голова Полтавської облдержадміністрації, член ВО «Свобода» Віктор Бугайчук гостро засудів дії депутата міської ради, керівника апарату ради Олександра Головача. Йдеться про побиття активісту ГО «Майдан» Леоніда Харченка. У діях Олександра Головача губернатор Полтавщини вбачає зраду ідеям Майдану.
      «Ми не можемо допустити, щоб депутат міської ради, керівник апарату Кременчуцької міської ради Олександр Головач вів себе таким чином. Це неприпустимо, що чиновник примушує своїх підлеглих проти їх волі працювати на приспішника диктатора Януковича Юрія Шаповалова. Не за те стояв «Майдан», не за те гинули люди, щоб містечкові чиновники чинили свавілля на місцях. Я, як голова полтавської ОДА, як член ВО «Свобода», засуджую Олександра Головача, вважаючи, що такі людні не гідні займати посади і ганьбити владу, - зазначив Віктор Бугайчук.
      [*cleared*]
    3. Дуглас
      Дуглас з Украина
      10 жовтня 2014 16:31 #546455
      0
      Головач вибачився перед побитим Харченком
      Дізнавшись про те, що 9 жовтня Харченко знову звернувся до обласної прокуратури, і справа про побиття знаходиться на її контролі, керівник апарату ради Олександр Головач вибачився перед Леонідам Харченком. Ця жахлива резонансна історія побиття депутатом активіста Майдану прямо на сесії міської ради, що проходила у Кременчуці 30 вересня, вже вийшла за рамки Кременчука. Всі центральні українськи канали показували відео бійки.
      «Я, Олександр Головач, керівник апарату ради, каюсь за свій вчинок. Прошу вибачення у активіста Леоніда Харченка, у всіх кременчужан. Я не буду більше брати участь у будь-яких виборах, працювати у будь-яких штабах політичних сил. Мені соромно. Соромно за те, що я працював із запроданцем українського народу, запроданцем інтересів кременчужан, зрадником-регіоналом Юрієм Шаповаловим», - заявляє Олександр Головач.
      [*cleared*]
    4. Дуглас
      Дуглас з Украина
      10 жовтня 2014 16:50 #546456
      0
      Президент Петро Порошенко підписав закон про люстрацію.
      Головача буде звільненоПрезидент України Петро Порошенко підписав люстраційний закон, запропонований Верховною Радою. Погане те, що одним із перших під нього потрапляє член міськвиконкому саме з нашого міста. Причиною такого рішення стала бійка, що відбулася 30 вересня на засідання міської ради. Ця жахлива резонансна історія побиття депутатом активіста Майдану прямо на сесії міської ради вже вийшла за рамки Кременчука. Всі центральні українськи канали показували відео бійки.Проте те, що показано в сюжеті, не відображає повноти всієї правди про депутата міської ради, керівника апарату ради Олександра Головача. Олександр Головач ударив Леоніда Харченка не тому, що вступився за честь жінки, представника Правого сектору, волонтера, який рятує життя людей на війні, Ірини Митрофанової, а тому, що майданівець Харченко міг повідомити всім депутатам, що Головач працює в штабі народного депутата Юрія Шаповалова (регілонала, посіпаки Януковича). І не лише сам Головач працює на Юрія Шаповалова, а примушує це робити своїх підлеглих – працівників міськвиконкому, які під тиском Олександра Головача працюють на штаб приспішника диктатора Януковича.
      Михайло Романенко, громадський діяч: - За всю історію нашої держави такого ганебного випадку ще не було.
      Олександр Головач зганьбив звання депутата і має відповідати за всіма пунктами Закону. Подібний випадок у Кременчуці вже був декілька років тому, коли у Автозаводській районній раді депутат Мітюк побив депутата Гаріфова. Ми знаємо чим завершилась ця бійка – винуватець був покараний. Він відповів за всією суворістю Закону. Його закрили за грати. Вважаю, що штабіст посіпаки Януковича Юрія Шаповалова Олександр Головач, який теж побив людину і не просто людину, а громадського діяча, має бути засудженим. І відправитися в тюрму.
      [*cleared*]