» » » Щодо застосування РРО/ПРРО
16:32 Четвер 0 1 084
16:32, Четвер, 21 липня 2022
Бизнес 1 084 0

Щодо застосування РРО/ПРРО

Горішньоплавнівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області нагадує, що відповідно до статті 296 Податкового кодексу України РРО чи ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку 1-ї групи.
Також не зобов’язані застосовувати РРО суб’єкти господарювання, які отримають кошти виключно на поточний рахунок за реквізитами IBAN.

Нагадаємо, фізичні особи-підприємці, в тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи, зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО у випадку здійснення розрахункових операцій, які визначено Законом України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Відповідно до цього Закону розрахункова операція — це приймання від покупця готівкових коштів, платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо за місцем реалізації товарів (послуг), видача готівкових коштів за повернутий покупцем товар (ненадану послугу), а у разі застосування банківської платіжної картки — оформлення відповідного розрахункового документа щодо оплати в безготівковій формі товару (послуги) банком покупця або, у разі повернення товару (відмови від послуги), оформлення розрахункових документів щодо перерахування коштів у банк покупця.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Бизнес 16:44 Середа 0 913 Купити будівельний бізнес — вигідно Створити будівельну фірму з нуля чергується не найприємнішими, а часом стомлюючими процедурами, біганини в безоднях схем бюрократії з моменту подання документів до подальшої юридичної реєстрації, згідно з загальноприйнятими стандартами та нормами безпеки.