» » » » Найбільш відомі італійські породи собак
12:30 Середа 0 1 427
12:30, Середа, 6 грудня 2023

Найбільш відомі італійські породи собак

Італія славиться не тільки піцою, стародавньою архітектурою та місцевим колоритом. Ця країна подарувала світові достатньо велику кількість різноманітних порід собак. Вже понад сто років в Італії існує кінологічний клуб. А найперші породи з’явилися в часи Римської Імперії. В Італії настільки полюбляють собак, що господарям дозволяють брати їх з собою на роботу, а також з легкістю можна знайти велику кількість дог-френдлі закладів. В цій статті ми познайомимося з найбільш відомими породами собак, батьківщина яких – славнозвісна Італія.

Найбільш відомі породи собак Італії

 

Кане-корсо

 

На сьогодні італійська порода собак не є рідкістю у розплідниках. Пси італійських порід бувають великими або малими за розмірами, енергійними чи спокійними за темпераментом. До найбільш відомих можна віднести наступні породи:

 

  • Неаполітанський мастиф. Належить до великих порід собак. Має зріст до 75 см в холці, вага складає до 70 кг. Історія породи собак починається зі Стародавнього Риму. Ця порода була спеціально виведена для охорони та захисту. Собака є дуже відданою до своїх господарів та малоагресивною. Водночас до тих, хто проявляє ознаки небезпечності, пес ставиться загрозливо.
  • Болоньєз. Є повністю штучно виведеною породою, з’явилася на півночі Італії. Собаки дуже прив’язані до своїх господарів. В них дуже добрий та лагідний характер. Пес має незначні розміри – зріст до 30 см, а вага до 7 кг. Суто кімнатна порода.
  • Левретка. Тендітна порода, яка також є відомою ще з часів існування Римської Імперії. Сама по собі собака невеличка – до 32 см у холці, а її вага становить до 5 кг. Головна риса даної породи – витончена статура. Собака є дуже відданою господарю. Що стосується характеру, то вона дуже лагідна та ніжна. Деякі господарі кажуть, що ця собака нагадує їм кота.
  • Кане-корсо. Належить до італійських порід на всі 100%. Вважається, що представники саме цієї породи були зображені на гробницях Стародавнього Риму. Характер в них добрий, але якщо господаря чи сім’ю хтось образив, кривднику буде непереливки. Собака дуже полюбляє дітей, тому таку породу можна заводити сім’ям, де є малеча. Зріст дорослого пса становить до 68 см, а вага доходить до 50 кг. В цілому порода є крупногобаритною, має масивну мускулатуру та добре злагоджену статуру.

 

Чирнеко дель Этна

 

Також на увагу заслуговують неаполітанський мастиф, лаготто-романьйоло, італійський спіноне та багато інших порід. Італійці століттями виводили нові породи, аби отримати справжніх помічників у господарських справах та захисників майна.

 

Итальянский бракк

 

Обираючи собаку італійського походження, зверніть увагу на її породу, вагу та характер. Тоді улюбленець стане для вас найкращим другом.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Животные 10:22 П’ятниця 0 566 На Полтавщині виявили випадок африканської чуми свиней! За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, у комунальному підприємстві «Екопарк» Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області загинуло 14 диких свиней. При дослідженні у них виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.