13:48 Четвер 0 1 644
13:48, Четвер, 29 липня 2021

Як вибрати морозильну камеру

Морозильна камера потрібна для зберігання великої кількості продуктів, які потребують низької температури. Морозильне устаткування випускається для домашнього використання, а також промислового. Якщо вам вже недостатньо морозильного відділення в звичайному холодильнику, і ви не можете придбати облаштування side-by-side, вибирайте автономну морозильну камеру. Це найбільш оптимальний варіант, оскільки увесь простір буде раціонально використаний. Не у кожному будинку є місце для величезного холодильника з просторою морозильною камерою. Саме у такому разі слід ознайомитися з типами морозильних камер і підібрати найбільш оптимальний варіант. Так окремо розташований пристрій можна розташувати в побутовому приміщенні, а не тільки на кухні - передпокої, коридорі і т.д.
Морозильні камери є середнім по габаритах побутовим пристроєм з власним корпусом, які оснащені автономним холодильним устаткуванням. Сучасний ринок побутової техніки надає велику різноманітність моделей від самих різних виробників, які відрізняються між собою по дизайну, функціональності, кількості опцій і габаритам. Відразу визначитися який саме пристрій вам потрібний досить складно. Тому при виборі необхідно звернути увагу на такі параметри:
  1. Кліматичний клас - це важливий параметр, на який обов'язково варто звернути увагу. Кліматичний клас маркується спеціальними буквами і вказується в інструкції до пристрою. Вибирати агрегат необхідно враховуючи клімат вашої місцевості, щоб пристрій працював справно. Сьогодні для придбання доступні моделі з такими кліматичними класами - SN, N, ST.
  2. Енергоспоживання - як і вся техніка, морозильне устаткування має різні класи енергоспоживання. На ринку побутової техніки представлені морозильні камери сухої заморозки переважно з високим класом енергоефективності категорії А, А+, А++, А+++. Без збитку до своєї продуктивності, пристрій дуже економно витрачатиме електроенергію.
  3. Тип управління - не менш важливо приділити увагу типу управління, який забезпечує контроль температури, а також перемикання основних параметрів. Старі моделі оснащені механічним варіантом управління, сучасні мають електронний. Останні керуються за допомогою сенсорного дисплея, на який виведені усі основні параметри і температурні режими. Як правило, механічні кнопки зустрічаються на старих моделях. Проте ремонт таких агрегатів набагато простіший, ніж електронних.
  4. Клас заморожування - згідно з європейським стандартом, клас маркірується кількістю зірочок. Саме вони показують, скільки часу усередині пристрою можуть зберігатися продукти без втрати своїх смакових якостей. Найбільш тривалий час зберігання має пристрій з чотирма зірками (6-12 місяців заморожування). Частіше такий тип морозилок потрібний для заморожування продуктів промислового об'єму. Для домашнього використання найбільш оптимальний варіант з трьома зірками(***).
  5. Система розморожування - ви можете придбати пристрій з ручною системою розморожування, або автоматичною. Якщо це перший варіант, знадобиться періодично власноруч видаляти зледеніння у камері. А система No Frost завдяки вбудованому вентилятору немає утворення інею. Але це є причиною одного недоліку - пристрій з функцією No Frost  швидко витрачає рівень вологи.

Це основні параметри, на які слід звернути увагу, якщо ви плануєте морозильну камеру купити.

Чим морозильна камера відрізняється від холодильника


Зовнішні обидва пристрої дуже схожі, проте в корені відрізняються по функціональному призначенню. Морозильна камера призначена для зниження температури нижче нуля, на відміну від холодильника, який дозволяє зберігати рідину в камері зледеніння. Якщо ж продукти необхідно зберігати впродовж декількох місяців, знадобиться придбати морозильну камеру. Саме в умовах, де продукти замерзають, процеси, сприяючі псуванню, неможливі. Звичайно, у кожному холодильнику є морозильна камера, проте її об'єму частенько недостатньо. Якщо ви любите заготівлю сезонних фруктів, м'яса у великих об'ємах і розфасовані овочі - вам обов'язково знадобиться камера з високим показником корисного об'єму. Це може бути маленька морозильна камера, чи більша за габаритами. Все залежить від кількості людей, які будуть користуватися пристроєм. Звичайно, що габарити морозильних камер впливають на ціну.

Переваги та недоліки морозильної скрині


По своїй місткості скриня морозильна перевершує звичайну камеру. Пристрій має певну конструкцію, яка є габаритним прямокутним коробом з горизонтальною кришкою. Такі пристрої є для домашнього використання, а також придбаються для підсобних приміщень і складів. Такі моделі мають високий показник теплоізоляції, а також великі розміри. Горизонтальна морозильна камера для домашнього використання має кришку, яка під тяжкістю власної ваги створює герметичність і не пропускає холод назовні. Як правило, корпус виконаний з оцинкованої сталі, яка забезпечує надійність конструкції. У нижній частині пристрою розташовуються вентиляційні грати, індикаційні елементи і терморегулятор. Деякі моделі укомплектовані коліщатками, що спрощує їх переміщення.

Переваги пристрою
  • Мінімальні втрати холоду при відкриванні - оскільки конструкція морозильної скрині горизонтальна і припускає верхнє відкривання дверей, згідно із законами фізики тепле повітря проникає в пристрій значно повільніше.
  • Місткість - показник корисного об'єму пристрою значно перевищує інші моделі. Це дозволяє зберігати габаритні заморожені продукти - цілі туші з м'ясом, велику рибу і безліч овочів/фруктів.
  • Економічність - значно знижує споживання електроенергії хороша герметичність кришки і надійна теплоізоляція.
  • Доступна ціна - на відміну від вертикальної морозильної камери, горизонтальна значно дешевше і не поступається за технічними характеристиками.
  • Тривала експлуатація - такі моделі робляться з міцних матеріалів з використанням інноваційних розробок, що забезпечує довгий термін служби пристроїв.

Недоліки
  • Один відсік - внутрішній простір камери організований дуже просто - немає яких-небудь роздільників або полиць. Це не завжди зручно, оскільки усі розміщувані продукти необхідно розфасувати. Деякі моделі оснащені металевими кошиками, що дозволяє розташувати продукти на 2-х рівнях.
  • Великі габарити - не в кожному будинку знайдеться місце для морозильної скрині. Це відмінне рішення для просторих приміщень - приватних будинків або великих квартир.

Різновиди камер за способом установки


За типом установки розрізняють два види морозильних камер :
  • Горизонтальні - такий вид морозильної камери був зазначений вище і найчастіше зустрічається у будинках, де мешкає велика кількість людей або в магазинах/закладах громадського харчування. Якщо ви звикли запасатися великою кількістю продуктів, і вам необхідно їх зберігати тривалий час - це відмінний варіант. При цьому варто заздалегідь продумати, де ви розташуєте пристрій, оскільки він займає немало місця.
  • Вертикальні - вертикальна морозильна камера  нагадує найзвичайніший холодильник, який відкривається за допомогою передніх дверей. Вертикальний тип пристрою ідеально підходить для невеликих приміщень і смарт квартир. Важлива перевага такого устаткування - внутрішнє оснащення. Завдяки розмежуванню простору на відсіки, можна раціонально використати пристрій і акуратно розташувати продукти згідно з їх відсіками. Для поліпшення теплоізоляції і герметичності відсіки частенько закриваються пластиковими або скляними дверцями.
  • Вбудовувані - пристрій аналогічно вертикальній морозильній камері, проте відрізняється тим, що може розташовуватися всередині шафи на кухні. Фасад вбудованої морозильної камери може закриватися спеціальною панеллю або ж залишатися в первинному виді. Перший варіант дозволяє повністю приховати такий агрегат, ідеально вписавши його в кухонний дизайн. Відповідно вбудоване устаткування дорожче, проте з декоративної точки зору має більше переваг. При підборі вбудовуємої моделі дуже важливо правильно провести розрахунки, щоб ідеально розмістити агрегат.

Перед тим як купити морозильну камеру горизонтальну виберіть для себе найбільш пріоритетні параметри. Орієнтуючись на них ви можете зробити правильний вибір.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Бытовая техника 15:10 Понеділок 0 1 945 Чому пральні машини Indesit залишаються популярними Сучасна домогосподарка не уявляє собі прання без автоматичної пральної машини. Новітні технології, застосовані в автоматичних машинах, дозволяють прати речі із різноманітних тканин, не залишаючи на них старих плям та забруднень. Торгова марка Indesit пропонує широкий вибір машин https://comfy.ua/ua/wash-machines/brand__indesit/, які ефективно справляються з пранням білизни. У кожній новій моделі з'являються та застосовуються нові технологічні розробки, які покращують якість прання.