» » » » Гра на максимумі: основи вибору та оптимізації ігрового ПК
16:32 Неділя 0 1 735
16:32, Неділя, 22 жовтня 2023

Гра на максимумі: основи вибору та оптимізації ігрового ПК

Хоча ігрові та робочі комп’ютери мають схожі процеси, у першому варіанті потрібне спеціальне апаратне забезпечення з посиленими функціями. При виборі ігрового ПК потрібно звернути увагу на якість материнської плати, можливості процесора, відеокарту та місткість оперативної пам’яті. Важливу роль у такому обладнанні відіграють також внутрішні накопичувачі, спеціальна система охолодження та правильно підібраний блок живлення. Ці фактори допоможуть підібрати комп'ютер ігровий для різних ігор та застосунків.
Як вибрати ігрову модель комп'ютера

 

Основні моменти

 

Маючи відповідний досвід, можна самостійно покращити свій комп’ютер, обладнавши його відповідними елементами, або купити готовий із установленими елементами для якісного користування. При виборі рекомендується звернути увагу на наступні фактори:

 

  • Центральний процесор. Це основа приладу, що відповідає за обчислення та швидкість виконання операцій. Чим потужніший ЦП, тим краще працюватиме система під час гри. Процесори Intel Core i7 і AMD Ryzen 5 характеризуються не лише покращеними можливостями, але і швидшою продуктивністю при роботі із різними програмами. Більше інформації про різновиди ігрових ПК можна дізнатися на сайті blog.comfy.ua та обрати відповідний варіант у потрібній ціновій категорії.
  • Материнська плата. Ця деталь містить роз’єми, слоти та можливості портів розширення. Варто звернути увагу і на наявність підсистеми живлення для збільшення потужності. Деякі системи підлягають додатковому комплектуванню, але про це потрібно дізнатись заздалегідь. Діяльність материнки напряму зв’язана з чипсетом, що також доукомплектовує пристрій.
  • Оперативна пам'ять дає змогу системі виконувати одночасно більшу кількість завдань із однаковою швидкістю. 8 і 12 ГБ ОЗП підійдуть для виконання стандартних завдань, ігровим моделям потрібні плати оперативної пам’яті на 32 ГБ та більше. Сучасні основи процесорів підтримують декілька каналів ОЗП, що забезпечує кращу роботу в онлайн-режимі. Для покращення роботи комп’ютера достатньо додати ще одну планку із оперативною пам’яттю, але варто перевірити, чи така потужність системи буде під силу материнській платі.

 

Окрім цих елементів, потрібно враховувати і додаткові деталі для підвищення потужності та придбати ДБЖ для ПК, щоб не допустити виходу з ладу через раптове вимкнення світла.

 

Як вибрати безперебійник (ІБП) для ігрового комп'ютера

 

Покращений функціонал

 

Вбудований у ПК графічний адаптер впливає на швидкість відтворення відео та його якість. NVIDIA GeForce RTX 2080/RTX 2080 Ti/RTX 2090 і AMD RX 800/RX 900 вважаються середніми моделями, що не лише покращують якість відео та пришвидшують ігрові процеси, але і підходять для розваг на високій роздільній здатності.

 

Окремою темою для ігрових пристроїв є сховище даних, що має перевищувати обсяг в 500 ГБ. Якщо немає окремого жорсткого диска, то можна встановити спеціальний SATA-накопичувач, підключення якого буде залежати від сумісності із материнською платою.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Компьютеры и комплектующие 16:21 П’ятниця 0 1 533 Видеокарты на 8 Гб: характеристики Это одни из самых популярных и мощных видеокарт. Они используются для обработки графики, работы с видео, а также игр в высоком разрешении. Большой объём видеопамяти позволяет им обрабатывать много данных и поддерживать сложные графические эффекты.