11:57 Неділя 0 2 751
11:57, Неділя, 31 березня 2024

Системи кондиціонування повітря: види та особливості

Кондиціювання — це створення та автоматична підтримка заданих параметрів повітря у закритих приміщеннях. В побутових умовах воно необхідне для забезпечення комфортного перебування та повноцінного відпочинку. На виробництві встановлення кондиціонерів сприяє підвищенню продуктивності персоналу, в багатьох випадках воно потрібне і для функціонування обладнання та підтримки технологічних процесів.
Кондиціонер LEBERG FREYA 2.0

 

Системи кондиціонування: принципи класифікації

 

Сучасні системи кондиціювання відрізняються конструкцією, потужністю та набором базових і додаткових функцій. Загалом їх можна класифікувати за кількома основними параметрами:

 

  • типом застосування — поділяються на комфортні та технологічні;
  • розташуванням відносно об’єкта обслуговування — розрізняють місцеві та центральні;
  • наявністю чи відсутністю вмонтованого в конструкцію джерела охолодження чи підігріву — є автономні та неавтономні системи кондиціювання;
  • принципом роботи — існує рециркуляційне, прямоточне та комбіноване обладнання;
  • кількістю приміщень, що обслуговуються одночасно — можна виділити одно- та багатозональні кондиціонери.

 

Для житлових приміщень та громадських закладів використовують системи кондиціювання, які належать до категорії комфортних. Вони можуть забезпечити потрібну температуру та інші параметри, що відповідають санітарно-гігієнічним нормам. В більшості випадків це автономні пристрої, розміщені безпосередньо в приміщенні, яке вони обслуговують.

 

Основні види систем кондиціювання

 

Ринок кліматичного обладнання пропонує такі різновиди кондиціонерів:

 

  • моноблоки;
  • спліт-системи;
  • мультиспліт-системи;
  • мультизональні системи;
  • системи чіллер-файкойл;
  • промислові презеційні кондиціонери.

 

Моноблочні кондиціонери — прості в монтажі, ефективні та доступні за ціною. Вони можуть охолоджувати повітря в невеликих приміщеннях. В деяких моделях також є функція обігріву. Великою перевагою цього типу устаткування є його мобільність. Порівняно з іншими варіантами моноблоки мають вищий рівень шуму, хоча в сучасних приладах цей недолік зведений до мінімуму.

 

Найпопулярнішим різновидом систем кондиціювання є побутові спліт-системи. Вони складаються з двох модулів: внутрішнього та зовнішнього. Між ними прокладається магістраль для циркуляції холодоагента, найчастіше фреону. Переважна більшість таких кондиціонерів не лише ефективно охолоджують повітря у кімнаті в спекотну погоду, а й можуть замінити обігрівач. Обираючи спліт-систему варто звернути увагу на її потужність, тип компресора (інверторний чи звичайний), діапазон робочих температур.

 

Касетний кондиціонер Gree U-Match Inverter

 

Крім стандартних двоблочних кондиціонерів існують мультиспліт-системи. Це обладнання поєднує в собі один зовнішній модуль, який взаємодіє з кількома внутрішніми. Така система може обслуговувати всю квартиру, приватний будинок чи офіс. Прилади більшої потужності — мультизональні спліт-системи — встановлюють у супермаркетах, кінотеатрах, готелях.

 

На промислових об'єктах необхідно монтувати кліматичне обладнання підвищеної продуктивності. До нього відносяться системи чіллер-файкойл з водяним охолодженням та презеційні кондиціонери. Це устаткування здатне постійно підтримувати стабільні показники температури, вологості, чистоти та рухливості повітря.

 

Компанія AquaLife має у своєму асортименті великий вибір побутових кондиціонерів та спліт-систем. Ми пропонуємо не лише якісну продукцію від перевірених виробників, а й послуги з монтажу обладнання та прокладання комунікацій.

 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Кондиционирование и вентиляция 12:18 Понеділок 0 1 794 Покупка кондиционера со склада – Экономьте время и деньги При выборе кондиционера важно учесть множество факторов, таких как бренд, тип установки, энергоэффективность и, конечно же, стоимость. В этом контексте купить кондиционер со склада может оказаться лучшим вариантом. Почему? Давайте рассмотрим несколько преимуществ этого подхода.