» » » » Послідовність дій від початку будівництва до його закінчення
09:17 Понеділок 0 949
09:17, Понеділок, 18 липня 2022

Послідовність дій від початку будівництва до його закінчення

Дозвільні документи на будівництво (будівельний паспорт забудови земельної ділянки, містобудівні умови та обмежень земельної ділянки) є законною підставою для реалізації будь-якого будівельного або архітектурного проєкту. Нині всі ці дозвільні послуги містяни можуть замовити через Кременчуцький ЦНАП.
Якщо проводиться будівництво/реконструкція індивідуального (садибного) житлового, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 500 квадратних метрів, господарських будівель, споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою та озеленення на земельній ділянці, то заявнику необхідно послідовно замовити через ЦНАП наступні послуги:

  • Крок 1. 28-01 «Надання будівельного паспорта забудови земельної ділянки (забудови присадибних, дачних і садових земельних ділянок з будівлями до 500 м2)»
  • Крок 2. 21-13 «Подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт (щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, розташованих у межах м. Кременчука)». Виконання будівельних робіт без подання такого повідомлення забороняється!
  • Крок 3. Виготовлення технічного паспорта об’єкта будівництва.
  • Крок 4. 21-03 «Реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації (щодо об’єктів, будівництво яких здійснювалося на підставі будівельного паспорта, розташованих на території м. Кременчука)».
  • Крок 5. 28-20 «Присвоєння адреси» (у разі необхідності).
  • Крок 6. 55-09 «Державна реєстрація права власності на нерухоме майно».

Якщо проводиться нове будівництво/реконструкція виробничих приміщень, торгівельних приміщень, магазинів, ангарів, адміністративно-торгових приміщень, складських приміщень, нежитлових будівель тощо, тоді:

  • Крок 1. 28-02 «Надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки та внесення змін до них».
  • Крок 2. 21-12 «Подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт, щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1)».
  • Крок 3. Виготовлення технічного паспорта об’єкта будівництва.
  • Крок 4. 21-02 «Реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації (щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними (СС1) наслідками, розташованих на території м. Кременчука)».
  • Крок 5. 28-20 «Присвоєння адреси» (у разі необхідності).
  • Крок 6. 55-09 «Державна реєстрація права власності на нерухоме майно».

Про особливості замовлення цих послуг говорили сьогодні під час чергового навчання з підвищення кваліфікації адміністраторів ЦНАП. Заняття проводила Анастасія Білоус, завідувач сектору по роботі з РБД відділу бізнесу та нерухомості управління адміністративних послуг, адміністратор ЦНАП. Зокрема вона озвучила зміни до постанови Уряду від 24.06.2022 р. № 722 (набула чинності 12.07.2022 р.), на підставі яких заяви на будівельні паспорти, містобудівні умови та обмеження приймаються виключно з використанням електронного кабінету працівника ЦНАП в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (e-construction).

Важливо! Кожного вівторка з 09:00 до 11:00 у головному офісі ЦНАП (вул. Гагаріна, буд. № 14, каб. № 14) можна отримати фахову консультацію представника Управління державного архітектурно-будівельного контролю з питань, що належать до повноважень підрозділу (послуги із кодом «21»).

Для реєстрації в електронну чергу ЦНАП телефонуйте: +380(96)097-15-88, +380(50)255-15-88.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Строительство / Фото 15:38 Середа 0 1 890 Модульні будинки: сучасні енергоефективні рішення Модульні будинки, що швидко зводяться, є відмінним варіантом будівництва для будь-яких цілей. З модулів монтують заміські або дачні будиночки, невеликі модульні будинки для баз відпочинку, будинки на колесах, а також цілі котеджі на два поверхи. Головним плюсом такого методу є дуже швидка готовність будівлі до проживання – всього декілька місяців. Найбільше часу займає очікування застигання фундаменту. Сам дім можна звести за пару тижнів.