16:58 Середа 0 1 530
16:58, Середа, 10 січня 2024

Національні традиції у кулінарних рецептах: допомога записників

Кулінарний гурман завжди намагається перевершити старання своїх іменитих попередників і зробити свій власний шедевр, який запам'ятають та будуть готувати наступні покоління. Головний помічник у цій справі – кулінарна книга, де занотовуються усі тонкощі приготування нових страв. Замовити та купити кулінарний записник для рецептів можна у книжковому інтернет-магазині Morebooks.

Які бувають кулінарні записники

 

Ще у 2600 році до н.е. на скельній стіні печери був зроблений перший запис кулінарного шедевра, яким стародавній кухар годував давньогрецьких воїнів та багатих містян на острові Крит. Кожна господарка починає власну історію свого самостійного життя з написання рецептів улюблених смаколиків та різних сучасних страв.

 

Кулінарні книги та кулінарні записники

 

Літературознавиця Світлана Богданець пише: «Рецепт – це текст не лише про їжу, а ще й про суспільство та культуру». У залежності від набору використаних продуктів можна зробити висновки про рівень життя на даний час, та про його розвиток. Саме такого плану книга «Шляхетна кухня Галичини» Ігоря Лильо та Маріанни Душар. На прикладі гастрономічних уподобань аристократичних сімей в кінці XIX та на початку XX століття можна вивчати культуру кухні, звичаї під час застілля того періоду. В розділі кулінарії крамниці morebooks.com.ua можна знайти цікаві кулінарні книги української національної кухні.

 

Серед нових видань збірка кулінарних рецептів «Дитячі страви» Євгена Клопотенка. Це підбірка страв, які можуть зацікавити не лише дітей, а й дорослих. Серед них є старовинні національні українські страви та багато нових сучасних. Найважливіше, як каже автор, не сама страва, а процес її приготування разом із дітьми. Нещодавно вийшли ще три його книжки. У них, крім рецептів, автор розповідає історію національної кухні. У цьому розділі можна придбати також книгу «Страви за 10 хвилин» Гордона Рамзі та книгу здорової й смачної їжі британця Джеймі Олівера «Готуємо з Джеймі».

 

Купити кулінарні книги

 

Кулінарні записники у Morebooks

 

Серед нових видань рецепти приготування смачних салатів та домашнього вина. Є окремі видання кондитерських виробів: печива, тортів та пирогів. В наявності рекомендації для приготування смачних святкових страв. Цікаві рецепти розбавлені яскравими малюнками та фотографіями.

 

Амбітним кухарам, що бажають готувати краще за всіх, треба придбати книжку-записник для збереження своїх власних рецептів у одному місці. Такі кулінарні книги є в наявності у різних кольорах, для різноманітних страв. Кулінарний записник із загальною назвою «Мої улюблені рецепти» може бути гарним подарунком для захопленої людини. Якщо є якісь сумніви, менеджери компанії допоможуть зробити правильний вибір.

 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    12:27 Середа 0 801 Що можна приготувати на олії з виноградних кісточок? За останні кілька десятиліть популярність олії виноградних кісточок досягла рекордних висот. Її активно застосовують шанувальники здорового харчування, які дбають про благополуччя свого організму. З огляду на високу температуру димлення цього продукту, олія виноградних кісточок стала здоровою альтернативою звичній соняшниковій і кукурудзяній олії. Її активно використовують для приготування гарячих страв.
    Кулинария / Фото 13:30 Вівторок 0 2 444 Готовим вкусный салат Цезарь дома Цезарь — пожалуй, один из самых популярных салатов. Его готовят во всём мире, используя разные ингредиенты и заправки. Можно встретить варианты рецептов, когда в Цезаре используют креветки, рыбу, жареный тофу, грибы и практически любые составляющие. Базовое правило этого салата — сервировка на салатных листьях и использование специальной одноимённой заправки, которая и придаёт набору ингредиентов тот самый знакомый и любимый многими вкус.