Теплий салат з куркою, овочами та кунжутом
Для приготування цього салату потрібно:
- куряча грудка – 250 г;
- баклажани – 450 г;
- солодкий болгарський перець – 250 г;
- одна середня цибулина;
- одна велика морквина;
- два зубчики часнику;
- яблучного оцту 6% – 25 мл або неповна столова ложка;
- соєвого соусу – 50 мл;
- кунжут – 30 г;
- мед – 1 столова ложка.
Олії рослинної, зелені петрушки, солі, чорного меленого перцю – на смак.
Баклажани треба нарізати соломкою, посолити й залишити на пів години. Окремо нарізати соломкою солодкий перець, моркву натерти на корейській тертці, цибулю нарізати півкільцями, курячу грудку тоненькими смужками. Баклажани віджати від зайвої рідини та підсмажити на рослинній олії до рум'яної шкірки, просушити на паперовому рушничку. Окремо підсмажити до готовності курячу грудку. На невеликій кількості олії підсмажити цибулю та часник. Коли цибуля стане прозорою, додати солодкий перець і моркву. Смажити до готовності. В готові овочі додати курку та баклажани. Перемішати.
Окремо змішати соєвий соус, мед та яблучний оцет. Перемішати до повного розчинення меду. Полити готовий салат та посипати зверху кунжутом та зеленню петрушки. Через пару хвилин зняти з вогню.
Салат з куркою, виноградом та сиром
Для приготування цього рецепту https://www.ua.yabpoela.com/recipes/salaty/ потрібно:
- куряча грудка – одна штука;
- виноград без кісточок – одне середнє гроно;
- одне яйце;
- сир твердий – 100 г;
- перемелених волоських горіхів – 1 столова ложка;
- майонез на смак.
Засмажене у духовці філе курки порізати невеликими шматочками. Виноград порізати на половинки, а сир та варене яйце потерти на тертку. Викласти у салатник по черзі – курка, зверху невелика кількість майонезу, сир, знову тонкий шар майонезу, яйце, майонез, терті горіхи. По них зробити декілька смужок майонезу. По верху викласти виноград, розрізаними серединками униз.
Салат з куркою та огірками
Для приготування потрібно:
- філе курки – 300 г;
- свіжий огірок – 150 г;
- консервований горошок – 150 г;
- сметани – 150 г;
- невеликий пучечок кропу;
- сіль на смак.
Відварене філе подрібнити на невеличкі шматочки. Огірок почистити від шкірки та нарізати кубиками. В ємність положити нарізані курку та огірок, додати консервований горошок та нарізаний кріп. Посолити на смак та додати сметану або йогурт.
На приготування всіх рецептів потрібно найбільше пів години. Зате нові смаки додадуть задоволення від свята.