» » » » Як покращити транспортну логістику в умовах воєнного стану
11:27 П’ятниця 0 1 434
11:27, П’ятниця, 10 червня 2022

Як покращити транспортну логістику в умовах воєнного стану

Український бізнес демонструє дива пристосування до праці в найскладніших умовах. За останні роки країна зіткнулася з багатьма проблемами у вигляді епідемії та локдауну, військовими подіями на Сході, економічною нестабільністю. А зараз, в умовах прямих військових дій з боку росії, економіка впала на 45-50 відсотків. Це значною мірою обумовлено втратою напрацьованих логістичних маршрутів: блокування морських та річкових портів, руйнування залізничної та автотранспортної інфраструктури. Втім, керівник компанії «Євротермінал» Олександр Ейсмонт вважає, що бізнес у країні має усі шанси швидко відновитися завдяки вдосконаленню саме логістики.

Що заважає налагодити логістику в умовах війни

 

Споживачі навіть у тих регіонах, де немає бойових дій, на собі відчули наслідки воєнної агресії. Достатньо відвідати будь-який супермаркет і побачити на власні очі, як скоротився асортимент тих чи інших товарів. Західні партнери завжди напоготові постачати до України товари, що встигли стати дефіцитом. До того ж Європа також зацікавлена у взаємовигідній та плідній торгівлі з партнерами з України. Але на заваді встає бюрократія під час проходження митниці. Потяги та фури, що везуть вкрай необхідні товари як для фронту, так і простого покупця, вимушені втрачати багато часу на усі бюрократичні формальності на митниці.

 

Зазначимо, що велике скупчення транспорту у зонах митного контролю на Заході України або в Одесі приваблює ворога. Саме територію компанії «Євротермінал» Олександра Ейсмонта в Одесі було обстріляно ракетами. Це доволі ризикові ситуації, що тягнуть за собою не лише матеріальні збитки, але й людські страждання в разі поранень або смерті. Тому в умовах війни конче необхідно повністю змінити підхід до процедури розмитнення та роботи митниці загалом.

 

Транспортна логістика в умовах воєнного стану

 

Що треба зробити для оптимізації логістики

 

Звісно, цим питанням мають займатися фахівці. Але після більш ніж ста днів прямої військової агресії зрозуміло, що з бюрократією треба щось робити:

 

  • зменшувати час перевірок;
  • спростити схеми розмитнення;
  • покращити документообіг;
  • запропонувати підприємцям та постачальникам просте та зрозуміле оформлення документів та декларацій.

 

Зволікання та затримання товарних партій на митних постах призводить до негативних наслідків, від котрих страждають самі підприємці й прості люди. Актуалізація законодавства до викликів у сфері логістики допоможе врятувати український ринок, і цій проблемі варто приділити ключову увагу на найвищому рівні.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Транспортная логистика и доставка 19:47 П’ятниця 0 790 Міжнародні вантажні перевезення: детальна інформація Коли передбачається перетин кордону держави, такі перевезення є міжнародними. Аби все пройшло без проблем, необхідно мати відповідні знання, досвід та добре орієнтуватися в законах. Зазвичай із метою організації міжнародних вантажних перевезень звертаються за послугами до спеціалізованої компанії.