» » » » Сонячні панелі для домашньої електростанції: кому це може бути вигідно
17:40 Понеділок 0 1 975
17:40, Понеділок, 1 серпня 2022

Сонячні панелі для домашньої електростанції: кому це може бути вигідно

Виробляти власну електроенергію та заробляти за програмою зеленого тарифу сьогодні може практично будь-яке домогосподарство. Компанії, що займаються продажем та встановленням устаткування для сонячних електростанцій, пропонують готові комплекти СЕС потужністю від одного кВт й вище. Так, в компанії Solar Garden можна купити сонячні панелі 500 вт, строк експлуатації котрих складає від 20 до 40 років. А усі монтажні та пусконалагоджувальні роботи окупаються протягом п'яти-шести років. Номінальна потужність 500 Вт досягається за ідеальних умов. Саме стільки електроенергії теоретично здатні згенерувати фотоелементи протягом однієї години. Насправді ж реальна ефективність складає 70-80 відсотків від вказаного значення. Але дві такі батареї повністю задовольнять потреби звичайної квартири чи невеличкого заміського будинку.

Що треба знати про сонячні панелі та власну СЕС

 

Потужність домашньої сонячної електростанції розраховують, виходячи з обсягів споживання електричної енергії та побажань власників. Наприклад, якщо Ви хочете отримати повну енергетичну незалежність, ідеальним варіантом стане автономна СЕС з акумуляторними батареями для накопичення електроенергії, не під'єднана до зовнішніх мереж електропостачання. Мережеві СЕС встановлюють для отримання доходу за зеленим тарифом. Вони обійдуться дешевше, адже АКБ не йдуть в комплекті. Гібридні СЕС поєднують у собі переваги попередніх двох видів.

 

Сонячні панелі 500 вт

 

Середнє споживання струму вираховують, додаючи потужності усіх наявних побутових приладів: холодильник, кондиціонер, системи освітлення, комп'ютер, телевізор тощо. Зазвичай це від 100 до 300 кВт на місяць. Як показує досвід, якщо обираєте сонячні панелі 600 вт у кількості від п'яти штук і більше, зможете повністю забезпечити будинок електроенергією. Звісно, генерація енергії домашньою СЕС залежить від сезону. Влітку вона вища, взимку — нижча. Фахівці компанії Solar Garden спроєктують СЕС саме під Ваші потреби.

 

З чого складається сонячна електростанція

 

Основним елементом є сонячні панелі, котрі виробляють постійний струм. Також до комплекту СЕС входять:

 

Купити сонячні панелі 600 вт
  • автономний інвертор — перетворює постійний струм на змінний;
  • металеві конструкції для монтажу панелей на даху, стінах, землі — необхідно забезпечити нахил на південь для максимальної ефективності;
  • автоматика — обмежувачі напруги, аварійні вимикачі (AC, DC), щитове обладнання, блок безперервного живлення;
  • комутація — кабель, конектори;
  • заземлення.

 

В автономних та гібридних СЕС обов'язково мають бути АКБ (гелеві, літій-іонні), розраховані на декілька тисяч циклів розрядження. Приблизну вартість устаткування та монтажних робіт розрахують спеціалісти компанії Solar Garden уже під час першої консультації.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Электроэнергия, энергетика 12:47 Четвер 0 1 340 Як продовжити термін служби зарядної станції Ecoflow та подібних? Зарядні станції — це потужні та універсальні пристрої, які можуть забезпечити живлення Ваших пристроїв у будь-якому місці. Однак, як і будь-який інший електронний пристрій, вони мають обмежений термін служби. Ось кілька порад, як продовжити термін служби Вашої зарядної станції Ecoflow та подібних.