» » » » Портал для камінної топки: який матеріал обрати
12:18 Неділя 0 852
12:18, Неділя, 10 березня 2024

Портал для камінної топки: який матеріал обрати

Камінні топки потребують обрамлення, або так званого порталу. Останні будують із використанням різноманітних матеріалів, найтиповіші серед яких – граніт, сланці, мармур, вапняк, кераміка та цегла. У цьому матеріалі разом із магазином 24 House розбираємося, які переваги має кожен зі згаданих матеріалів.
Портал для камінної топки

 

Граніт

 

Гранітні обрамлення стають все більш популярним вибором серед домовласників. За вартістю граніт – дещо середнє між дорогими варіантами на кшталт мармуру й найменш дешевими, як-от вапняк. Водночас граніт є безпечним і цілком придатним варіантом для дров’яної камінної топки, і він доступний у різноманітних кольорах і текстурах.

 

Сланець

 

Використання сланцевих плит для обрамлення дає багато переваг. По-перше, це різноманіття кольорів, як-от зелений, червоний, мультиколор або витончений чорний. Сланець найкраще підходить для обрамлення газового або електричного каміна, оскільки він схильний тріскатися під впливом дуже високих температур, яких можна досягти під час спалення дров.

 

Мармур

 

Не найдешевший варіант обрамлення, однак дуже вишуканий і надійний вибір: матеріал украй стійкий до високих температур, а також доступний у різних відтінках.

 

Вапняк

 

Мабуть, найдоступніший варіант порталу, що добре підходить як для газових, так і для електричних камінів. Обрамлення з вапняку доступні лише в кількох відтінках світлих кольорів, як-от білий і світло-коричневий, але дозволяють створювати сучасні й привабливі дизайни.

 

Кераміка

 

Якщо прагнете створити нестандартний дизайн для камінної топки, керамічний портал стане найкращим вибором. Завдяки своїй здатності витримувати екстремальні температури керамічна плитка також часто використовується для покриття підлоги перед каміном.

 

Цегла

 

Цегляні обрамлення також є популярним вибором, особливо серед власників камінів, які хочуть створити портал своїми руками. Обрамлення з цегли добре підходить як для дров’яних, так і для газових та електричних камінів. Цеглою також часто викладають самі камінні топки.

 

Бетон

 

Бетонне обрамлення, безумовно, є найбільш надійним варіантом для каміна. Це також популярний варіант для формату «зроби сам». Один із способів використання бетону для створення порталу полягає в заливці плит на цегляну основу.

 

Перш ніж остаточно визначитися з матеріалом, поміркуйте, якою хоче бачити камінну полицю та меблі навколо каміна – текстури повинні гармонійно поєднуватися. Для електричних камінів також підійдуть обрамлення з дерев’яних плит та гіпсу. Їх часто використовують у готових камінокомплектах.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Камины и печи / Фото 11:27 Вівторок 0 1 095 У найбільших Пунктах Незламності Кременчука встановлюють булер’яни У кременчуцьких Пунктах Незламності, які мають великі площі і можуть розмістити велику кількість людей, встановлюють твердопаливні опалювальні пристрої — булер’яни. Про це повідомляє прес-служба Кременчуцької міськради.