17:18 Вівторок 0 727
17:18, Вівторок, 3 вересня 2024

Особливості та переваги чавунних печей для дому

На думку деяких людей чавунна піч на дровах пішла в історію, була витіснена сучасними електричними приладами. Однак вона досі забезпечує ефективне опалення будинку, поєднує в себе естетичну привабливість, функціональність та зносостійкість, тому заслуговує на увагу.

Якщо потрібні чавунні опалювальні прилади, перевагу слід надавати продукції від перевірених виробників. В інтернет-магазині «Дiм тепла» можна купити товари від Plamen, надійного хорватського бренду. В асортименті чавунні печі, які прикрасять та обігріють будь-яке житлове приміщення.

 

Характеристики чавунних печей

 

Печі з чавуну — міцні вироби з товстими стінками, що дозволяє їм витримувати високі температури та механічні пошкодження. При цьому сучасні вироби адаптовані під потреби користувачів вирізняються наступними параметрами:

 

  • Висока здатність зберігати тепло, ККД на рівні 80-85%.
  • Компактні розміри для розміщення у дачних будиночках та інших невеликих приміщеннях.
  • Можливість встановлення без закладки фундаменту.
  • Застосування дров, вугілля та інших видів палива для опалення.
  • Зручне регулювання інтенсивності вогню.

 

Чавунні печі належать до екологічних різновидів опалювальних приладів, тому що при перегоранні паливо виділяє незначну кількість шкідливих речовин. Це дає можливість встановлювати прилади в місцях постійного проживання людей, в тому числі квартирах та приватних будинках. Для відведення продуктів горіння обладнання під’єднується до димоходу.

 

Опалювальні прилади з чавуну можуть забезпечити теплом приміщення площею до 150 м². Великий асортимент дозволяє підібрати оптимальний варіант під різноманітні потреби, а монтаж не викликає складнощів, якщо звернутись до кваліфікованих спеціалістів (не рекомендується самостійно займатись цим питанням).

 

Купити чавунну піч Plamen

 

Принципи вибору чавунних печей

 

Безліч доступних варіантів можуть зіграти злий жарт з користувачем, який перший раз купує чавунну піч. Тому перед покупкою асортимент варто проаналізувати за наступними показниками:

 

  • Розмір та потужність. Параметр підбирається залежно від площі приміщень, які потрібно буде опалювати.
  • Функціональність. Є варіанти, які призначені виключно для опалення. Деякі моделі мають верхню робочу поверхню, яка дозволяє готувати їжу.
  • Матеріал виготовлення. Слід впевнитись в тому, що піч виготовлена з товстого чавуну, який витримає значні температурні навантаження, не розплавиться з плином часу.
  • Дизайн. Враховуючи той факт, що чавунна піч стане частиною інтер’єру будинку, вона має гармонійно інтегруватись за колірною гамою та стилем.
  • Безпека. Піч підключається до димоходу, оснащується всіма необхідними деталями для комфортного використання – міцними дверцятами, вентиляційними отворами тощо.

 

Важливо при розпалюванні чавунної печі дровами або вугіллям дотримуватись техніки безпеки. Не дозволяється використовувати несертифіковане паливо сумнівної якості. Зазвичай виробники опалювальної продукції випускають також зручне паливо до неї. Це дозволить уникнути небезпечних ситуацій — отримання опіків, отруєння чадним газом або пожежі.

 

Чавунні печі Plamen відповідають сучасним стандартам, екологічним та технічним нормам. Вони стануть чудовим рішенням не тільки для опалення приміщень, але й для приготування їжі. Багатофункціональний прилад можна купити за привабливою ціною в інтернет-магазині dimtepla.com.ua, тому що продукція від іноземних виробників доставляється в Україну без залучення посередників.

 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Камины и печи 12:18 Неділя 0 1 237 Портал для камінної топки: який матеріал обрати Камінні топки потребують обрамлення, або так званого порталу. Останні будують із використанням різноманітних матеріалів, найтиповіші серед яких – граніт, сланці, мармур, вапняк, кераміка та цегла. У цьому матеріалі разом із магазином 24 House розбираємося, які переваги має кожен зі згаданих матеріалів.