13:08 Понеділок 0 491
13:08, Понеділок, 5 серпня 2024

Лінолеум — практичне та довговічне покриття

Якщо перед Вами стоїть завдання підібрати підлогове покриття, котре буде витримувати тиск, подряпини, вплив вологи, при цьому легко укладається, оптимальним варіантом буде лінолеум. Це покриття довгі роки не полишає лідерських позицій на ринку й це не дивно. Адже лінолеум легко та просто укладати, а доглядати за ним також дуже просто.
Купити лінолеум

 

Ключові переваги лінолеуму

 

Найперша відмінність лінолеуму — його вологостійкість. Такому покриттю не страшний вплив води, тож його можна стелити в коридорі чи кухні. Також лінолеум спокійно переносить вплив жиру чи побутової хімії, тому догляд за ним значно спрощується. Таке покриття не потрібно спеціально натирати воском, щоби надовго зберегти привабливий зовнішній вигляд.

 

Серед інших відмінностей лінолеуму назвемо:

 

  • великий вибір варіантів кольору, можливість обрати рельєфне покриття лінолеуму;
  • гарні показники звуко- та теплоізоляції;
  • легкість укладання навіть на великій площі;
  • довговічність — правильно підібраний та укладений лінолеум може прослужити до 20 років.

 

Що значить правильний вибір лінолеуму? Потрібно зважати на клас зносостійкості, котрий вказує на рівень витривалості лінолеуму до різноманітних пошкоджень. Наприклад, для коридору та кухні найкраще обирати лінолеум класу зносостійкості 32, тоді як для кімнати можна зупинитися на лінолеумі класу зносостійкості 22.

 

Також варто звернути увагу на мармолеум — це натуральне покриття, котре повністю складається з натуральних компонентів. Виготовляється таке покриття на основі з джутового волокна, на котру наноситься однорідна маса з деревного борошна, льняного масла, натуральних пігментів. Головна перевага мармолеуму полягає в надзвичайній стійкості — таке покриття може зберігати характеристики та привабливий зовнішній вигляд до 25 років. Якщо на поверхні з'являються подряпини, видалити їх можна за допомогою простого шліфування.

 

Обираємо розміри лінолеуму

 

Щоби не помилитися з вибором, не клеїти на підлогу різні шматки, стикуючи їх між собою, важливо попередньо провести заміри. Ширина лінолеуму обирається за найширшим місцем у кімнаті, решта при цьому обрізається на місці. Витрати лінолеуму трохи зменшиться, проте підлога не матиме стиків. А з залишків лінолеуму можна буде настелити красиве покриття в коридорі чи туалеті.

 

Якою може бути основа лінолеуму?

 

Часто лінолеум створюється на тканинній чи джутовій основі — таку підкладку можна зустріти в побутовому лінолеумі. Синтетичний текстиль добре поглинає звуки, проте не витримує сильні навантаження, тому таке покриття підходить тільки для житлових кімнат.

 

Синтетична повсть чудово утримує тепло — ходити по такому лінолеуму босоніж легко та приємно. Якщо до повстяної основи додано шар ПВХ, така основа набуває стійкості до вологи.

 

Лінолеум на основі гумової підкладки — чудовий амортизатор, що зменшує навантаження на суглоби та м'язи. Таке покриття стійке до зношування, вологи, плісняви.

 

На що звертати увагу при виборі лінолеуму?

 

Підібрати ідеальний різновид лінолеуму Ви легко зможете у магазині «ПолMall».

 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Напольные покрытия 15:23 Четвер 0 2 577 Світ Паркету: напольные покрытия и паркетная химия по доступным ценам Всем известно, что наилучшим напольным покрытием для дома или квартиры является паркет. Его производят из дорогих сортов древесины, благодаря чему он отличается длительным сроком службы, который может исчисляться столетиями. Чтобы покрытие послужило максимально долго, необходимо выбирать надёжного продавца, который предлагает качественную продукцию, а также необходимые аксессуары и расходные материалы для укладки паркета и последующего ухода за ним.