» » » » Вибираємо макарони з користю для здоров'я
10:54 Середа 0 1 112
10:54, Середа, 3 березня 2021

Вибираємо макарони з користю для здоров'я

Макарони корисні чи шкідливі? А як правильно їх вибрати? Прихильники здорового способу життя не прийшли до єдиної думки, чи є макарони «правильною» їжею. Макаронні вироби відносяться до складних вуглеводів, знижують рівень шкідливого холестерину, забезпечують організм клітковиною, дають довге відчуття ситості, а енергетична цінність звареної пасти - всього 197 ккал на 100 г. З іншого боку, тарілка макаронів з маслом і сиром, рясно политих вершковим соусом, не вписується в концепцію здорового харчування. Істина, як завжди, десь посередині. Як же вживати пасту, щоб отримати максимум користі?

Як правильно вибирати вироби в магазині


Як пише інтернет магазин здорового харчування https://mrvegan.com.ua/, корисні для здоров'я макарони, вироблені з пшениці твердих сортів. На упаковці це може позначатися як «група А», «1 клас», durum, «пшениця твердих сортів», semola di grano duro.

Останнім часом набирають популярність макарони з цільнозернового (шпалерного) борошна. Це також відмінний варіант, адже для отримання такого борошна зерно мелють прямо в оболонці, зберігаючи цінні вітаміни і мінерали. Чим більше білка в складі макаронів, тим краще. Мінімум - 12 г на 100 г продукту.

Якісні вироби - гладкі, жовтого або золотистого кольору, склоподібні в місці розлому. Занадто білий колір макаронів, а також велика кількість розламаних частинок і крихт вказують на використання м'яких сортів пшениці - такий продукт краще не купувати.

Якщо хочете спробувати макарони незвичайного кольору, прочитайте на упаковці, який барвник використовував виробник. Беріть тільки вироби з натуральними барвниками - це буряковий або морквяний сік, шпинат, чорнило каракатиці. Дотримуйтесь правил приготування.

На батьківщині пасти, в Італії, прийнято готувати її до стану al dente. Це означає, що макарони залишаються злегка недовареними. Такий спосіб дозволяє зберегти харчові волокна, які стимулюють перистальтику кишечника.

Варити макарони потрібно у високому ємному посуді з товстими стінками, не шкодуючи води: 1 л на кожні 100 г. Професійні кухарі радять солити воду до закипання, опустити вироби в сильно киплячу воду, а потім зменшити вогонь до середнього і перемішувати пасту під час варіння.

Готові макарони не можна промивати водою, особливо холодною. Цим ви відразу зменшите вміст вітамінів в продукті.

З чим поєднувати?


Подавати макарони корисніше за все з овочами, грибами і морепродуктами. Заправляти - легким томатним соусом. Хороші і пісні види м'яса: кролик, індичка, курка.

Точно не варто їсти макарони з жирними соусами на основі вершків, майонезом, більш «важким» м'ясом на зразок свинини. Сир також не найкраща добавка. Виняток становлять легкі сири в помірній кількості, наприклад рікотта або нежирна бринза.

Варто пам'ятати, що навіть «правильна» паста - страва не на кожен день. Їжте її 2-3 рази на тиждень вранці або вдень, і макарони точно підуть на користь вашому здоров'ю й фігурі.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Продукты питания 13:28 Середа 0 662 Безопасность пищевых продуктов: упаковка хлеба и хлебобулочных изделий Сегодня поговорим об упаковке хлебобулочных изделий. Недавно Госпродпотребслужба получила такое обращение от потребителя: «В одном из магазинов города продаётся хлеб без упаковки, пакет нужно покупать отдельно, является ли это нарушением?».