Щоб часник зберігся якнайдовше — до весни, варто правильно його сушити.
По-перше: часник потрібно вчасно прибрати, щоб головка не потріскалася. Для цього дивіться на стрілки часнику: верхівка повинна пожовтіти, а нижнє листя — засохнути. Але не чекайте поки пожовкне вся стрілка.По-друге: часник для зберігання потрібно покласти на ящик з отворами для хорошої вентиляції в один ряд і поставити в місце, приховане від сонячних променів. Так пряний овоч повинен сушитися не менше тижня! Не можна виставляти часник на відкрите сонце — він отримає опік і буде гірше зберігатися.
![Як правильно сушити часник на зиму, щоб зберігся до весни](/uploads/posts/2022-08/1660663960_chesnok_gpps_1.jpg)
І насамкінець, для якісного зберігання, із овоча сплетіть косичку з сухих стрілок, або обріжте стрілки приблизно 5 см до головки часнику і складіть в ящик. У такому вигляді часник простоїть до березня!
![Як правильно сушити часник на зиму, щоб зберігся до весни](/uploads/posts/2022-08/1660663973_chesnok_gpps_2.jpg)
За інформацією ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області
![](/uploads/posts/2024-07/1721433839_food_price.jpg)
![](/uploads/posts/2024-03/1711399153_otvalentiny_avokado.png)
![](/uploads/posts/2024-03/1709818641_naditok_pitanie.jpg)
![](/uploads/posts/2024-03/1711496108_rost_iogurty.jpg)
![](/uploads/posts/2024-02/1709229111_price_shops.jpg)