10:55 Вівторок 0 1 090
10:55, Вівторок, 16 серпня 2022

Як правильно сушити часник на зиму, щоб зберігся до весни

Щоб часник зберігся якнайдовше — до весни, варто правильно його сушити.
По-перше: часник потрібно вчасно прибрати, щоб головка не потріскалася. Для цього дивіться на стрілки часнику: верхівка повинна пожовтіти, а нижнє листя — засохнути. Але не чекайте поки пожовкне вся стрілка.

По-друге: часник для зберігання потрібно покласти на ящик з отворами для хорошої вентиляції в один ряд і поставити в місце, приховане від сонячних променів. Так пряний овоч повинен сушитися не менше тижня! Не можна виставляти часник на відкрите сонце — він отримає опік і буде гірше зберігатися.

Як правильно сушити часник на зиму, щоб зберігся до весни

І насамкінець, для якісного зберігання, із овоча сплетіть косичку з сухих стрілок, або обріжте стрілки приблизно 5 см до головки часнику і складіть в ящик. У такому вигляді часник простоїть до березня!

Як правильно сушити часник на зиму, щоб зберігся до весни

За інформацією ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Продукты питания 11:30 Четвер 0 829 Результати контрольних заходів у сфері ціноутворення в торгових точках Кременчука Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, у складі територіальних робочих груп Лубенського району та Кременчука, за третю декаду лютого поточного року здійснили 7 контрольних заходів з питання встановлення суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої), батон та олія соняшникова рафінована.