Щоб часник зберігся якнайдовше — до весни, варто правильно його сушити.
По-перше: часник потрібно вчасно прибрати, щоб головка не потріскалася. Для цього дивіться на стрілки часнику: верхівка повинна пожовтіти, а нижнє листя — засохнути. Але не чекайте поки пожовкне вся стрілка.По-друге: часник для зберігання потрібно покласти на ящик з отворами для хорошої вентиляції в один ряд і поставити в місце, приховане від сонячних променів. Так пряний овоч повинен сушитися не менше тижня! Не можна виставляти часник на відкрите сонце — він отримає опік і буде гірше зберігатися.
І насамкінець, для якісного зберігання, із овоча сплетіть косичку з сухих стрілок, або обріжте стрілки приблизно 5 см до головки часнику і складіть в ящик. У такому вигляді часник простоїть до березня!
За інформацією ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області