Основні інгредієнти, які потрібні щоб приготувати смачну курку каррі:
- курка − 500 г;
- ріпчаста цибуля − 1 шт.;
- вершки (25%) − 2 ст. л.;
- часник − 5 зубків;
- сіль − за смаком;
- паста томатна − 2 ст. л.;
- приправа каррі − 1 ст. л.;
- перець чорний мелений − за смаком;
- куркума − 2 ч. л.;
- кмин - за смаком;
- цукор − 1 ч. л.;
- мелений коріандр − за смаком;
- соняшникова або оливкова олія − для обсмаження;
- курячий бульйон чи вода − 3 ст. л.
Хоча рецепт не відзначається швидкістю в приготуванні, проте він зовсім не складний, та до снаги навіть кулінару початківцю.
Підготовка інгредієнтів
Найголовнішим інгредієнтом нашої страви є курка. Тому слід відзначити, яка саме її частина ліпше підійде для приготування. Рекомендуємо обирати Знатна курка, це завжди свіжа та якісна продукція. Зазвичай легше готувати з філе, проте воно є недостатньо соковитим, тому рекомендуємо обрати щось інше. В даному випадку ніжки краще підійдуть. Обов'язково видаліть шкіру з обраної частини курки. Наріжте м'ясо на порційні шматочки.
Нарізаємо цибулю півкільцями. Часник дрібненько шаткуємо.
В сковороду з олією викладаєте шматки курочки та обсмажуєте 5 хвилин. Після цього їх слід перекласти в окрему ємність.
В сковорідку викладаємо цибулю та часник. Їх слід обсмажити до золотавого кольору. Далі переходимо до приготування соусу.
Приготування курки та соусу каррі
Соус готується в тій же сковороді. Додайте до суміші часнику та цибулі пасту томатну й усі спеції. Перемішайте та дайте трохи обсмажитися. Пасту розбавляємо незначною кількістю курячого бульйону чи води. Далі додайте сіль, цукор і вершки, ретельно перемішайте соус та доведіть його до кипіння.
До готового киплячого соусу додаємо шматки курочки. Сковорідку накрийте кришкою, зменшіть вогонь до маленького та тушкуйте до готовності приблизно 25 хвилин. Після цього вимкніть вогонь та дайте курочці настоятися, просочившись соусом. Тим часом можна зайнятися приготуванням гарніру.
Курку каррі слід подавати гарячою. В ролі гарніру зазвичай використовують рис. Чудово підходить салат зроблений із свіжих овочів. Ви можете прикрасити страву рубленою зеленню.
Всім приємного апетиту!