» » » » Короткий огляд Apple Airpods Pro 2: мінорні оновлення в усьому
09:57 Вівторок 0 915
09:57, Вівторок, 25 жовтня 2022

Короткий огляд Apple Airpods Pro 2: мінорні оновлення в усьому

Відтоді, як Apple випустила свої перші бездротові навушники, вимоги до них значно зросли. Однак Airpods Pro вийшли настільки гарними, що після анонсу другого покоління могло здатися, ніби воно має лише незначні покращення.

На користь цього говорить і майже однаковий дизайн як навушників, так і кейса. Натомість зміни стають помітними якщо зазирнути всередину. Тож розглянемо нові Apple Airpods Pro 2 та з’ясуємо, що нового вони можуть запропонувати та чи вийшло в компанії створити гарні навушники.

 

Комплектація та дизайн

 

Ззовні перше та друге покоління AirPods Pro майже неможливо відрізнити, адже їхні коробки повністю однакові. Також не відрізняється й комплектація навушників. Єдина відмінність у кількості амбушур — у AirPods Pro 2 тепер є нові XS-насадки. Загалом у них змінилася сітка, яка, за словами компанії, покращує якість звучання. Через це Apple не рекомендує використовувати амбушури від навушників першого покоління, однак вони все ж підходять для новинки.

 

Огляд Apple Airpods Pro 2

 

На перший погляд, кейс нового покоління теж не відрізняється від попереднього. Однак тепер на нижній його частині з’явилися динаміки, а збоку розмістився отвір для ремінців. Вага кейса майже не змінилася, тож він так само легко вміщується в кишені, розчиняючись у ній. На місці і глянцевий пластик, із якого він зроблений та захист від вологи стандарту IPX4.

 

Огляд Apple Airpods Pro 2

 

Самі навушники ззовні також мало чим відрізняються від свого попередника. Apple змінила розташування датчиків контакту зі шкірою та вентиляційні отвори, а також розширила функціонал сенсору на ніжці. Тепер він дає змогу керувати рівнем гучності за допомогою свайпів.

 

Нові функції та покращені старі

 

Якщо ззовні навушники майже не зазнали змін, то всередині відмінності з першим поколінням більш помітні. Зарядний кейс можна назвати новим членом родини MagSafe, адже тепер він підтримує бездротову зарядку. Динаміки пристрою відтворюють гучний та помітний звук, завдяки чому його легко знайти у разі втрати. Також покращилася робота локатора, який більш наглядно показує місцезнаходження навушників.

 

Всередині AirPods Pro 2 міститься новий чіп H2. За словами компанії, завдяки ньому активне шумозаглушення працює вдвічі краще. Однак на практиці різниця з попереднім поколінням помітна лише в метро чи інших надто гучних місцях.

 

Новий чіп покращив роботу й режиму проникності. Він і до цього був на вищому рівні, але тепер отримав функцію адаптивності. Завдяки ній сирена швидкої чи інші гучні звуки тепер звучать ще тихіше. Також, якщо хтось поруч почне голосно говорити, навушники самі зроблять музику тихіше.

 

В AirPods Pro 2 з’явилося персоналізоване просторове аудіо. Для його роботи необхідно просканувати обличчя. Після цього налаштування просторового аудіо змінюватимуться з врахуванням голови користувача. Ідея цікава, але на практиці музика часто починає звучати не так захоплююче, а гучні моменти у фільмах приглушуються. Вона працює правильно та дійсно дивує, якщо слухати концерти, які записані спеціально для Apple.

 

Звук

 

Звучання AirPods Pro 2 стало кращим і це помітно одразу. Вони мають глибші баси, завдяки яким у піснях з’явилася вібрація, якої раніше не було чутно. Водночас НЧ іноді видають навіть перенавантажений звук. ВЧ звучать м’яко та деталізовано. У них покращився акцент, що добре чутно в акустичних піснях. Середні частоти майже не змінилися. Їхнє звучання так само сильне та не втратило своєї багатогранності.

 

Автономність

 

Час автономної роботи навушників також зріс. Від одного заряду їх вистачає приблизно на 6 годин, а кейс додає ще 24 години. І хоча шумозаглушення та просторове аудіо збільшують енергоспоживання AirPods Pro 2, різниця не настільки вагома, щоби не вмикати їх. До того ж усього за 5 хвилин підзарядки в кейсі навушники дарують годину прослуховування музики.

 

Чи потрібні AirPods Pro 2

 

AirPods Pro 2 — це чудові навушники, які пропонують гарну якість звуку, а також практично ідеальні ергономіку та шумозаглушення. Apple зберегла ціну на рівні 249$, але майже в усьому оновила та покращила пристрій. Однак зараз AirPods Pro 2 можна рекомендувати придбати лише тим, хто хоче отримати максимум функцій або не має навушників першого покоління. Якщо вони є, або якщо не чутно різниці між моделями, то краще почекати, поки ціна на них знизиться.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Гаджеты 12:05 Четвер 0 1 929 Apple Watch SE — умные часы для современных людей Apple Watch SE — усовершенствованная модель смарт-часов от компании Apple, которая сочетает в себе дизайн, доступность и многофункциональность. Гаджет подойдёт тем, кто хочет получить все плюсы Эпл Вотч, но не готов платить за лишние возможности.