» » » » На що звернути увагу, вибираючи посадкову картоплю
13:03 Понеділок 0 1 139
13:03, Понеділок, 22 січня 2024
Урожай 1 139 0

На що звернути увагу, вибираючи посадкову картоплю

Картопля належить до тієї категорії їжі, яку люблять більшість українців. Саме тому такий продукт користується великим попитом. Багато хто надає перевагу власному городу та висаджує картоплю самостійно. Отримати добрий врожай можна, тільки підібравши для висадки підхожий сорт. Сьогодні існує дуже багато різновидів картоплі, тому вибрати найкращий буває досить складно.

Особливості вибору картоплі

 

Перш за все для того, щоб отримати добрий врожай, варто змінювати сорт картоплі, навіть якщо Ви дуже його полюбляєте. Це пов’язано з тим, що з часом генетичний набір втрачає свої властивості, та вже десь через 5 років врожай може бути не таким добрим як раніше. Перед тим як купити картоплю на посадку, варто визначитися з вашою кліматичною зоною. Хороший врожай вдасться отримати, якщо клімат підходить для конкретного сорту. Щоб овоч міг зберігатися всю зиму, варто придбати його декілька сортів, які будуть мати різні строки дозрівання.

 

Сприятлива для посадки картопля повинна:

 

  • Бути здоровою. Посадковий матеріал, який має хвороби, не зможе дати гарний врожай.
  • Мати в наявності вічки. Чим більше вічки, тим краще для врожаю. Картопля буде краще проростати та Ви отримаєте досить великі коренеплоди.
  • Бути оптимального розміру від 40 до 100 г. Якщо посадковий матеріал невеличкий за розміром, то йому не вистачить поживних речовин, щоб дати паростки. Бульба має бути приблизно з куряче яйце. Великі клубні краще розрізати таким чином, щоб кожна частина мала вічки.

 

Посадкова картопля

 

Як висаджувати картоплю

 

Овоч може бути як ранніх сортів, наприклад, Рив’єра, Скарлет, так і пізніх, як фіолетова Солоха. Висаджувати овоч потрібно, коли вже прогріється земля. Краще, щоб температура повітря складала +8…+10С. Як правило, висаджування починається у квітні – на початку травня. За декілька тижнів до посадки бульби варто розташувати в теплому місці для пророщування.

 

Щоб захистити картоплю від грибкових та інших хвороб, варто виконати передпосадкову обробку. Фунгіциди захистять картоплю в ґрунті.

 

Купити картоплю на посадку

 

Що ще взяти до уваги

 

Якщо Ви висаджуєте овоч для вживання у їжу, то варто звернути увагу на колір картоплі. Наприклад, рожева більше підходить для смаження, а біла – для запікання та варіння. Якщо ж Вам потрібна картопля для продажу, то краще вибрати різні сорти, це дозволить розширити асортимент та привернути увагу більшості покупців.

 

Замовити посадкову картоплю будь-якими партіями можна в інтернет-магазині «Мегасад». В каталозі Ви можете обрати потрібний сорт та замовити матеріал для висаджування. Більш детальна інформація біля кожного виду картоплі дозволяє підібрати для себе оптимальний варіант овочу, котрий дасть добрий врожай в той чи іншій кліматичній зоні.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Урожай / Фото 13:58 Неділя 0 642 Підвищуйте якість зерна з допомогою NIRS DA1650 та Infratec 1241 Зерно — це ключовий елемент у сільському господарстві, і його якість безпосередньо впливає на кінцевий результат у виробництві продуктів. Для контролю якості зерна використовуються спеціальні прилади, які дозволяють швидко і точно визначити різні параметри зерна, такі як вологість, білок, олія, крохмаль і т.д. в широкому діапазоні зернових і олійних культур. Існує багато видів приладів для аналізу якості зерна, які відрізняються за принципом роботи, функціоналом, точністю, швидкістю, вартістю і іншими характеристиками. Однак, оцінка якості зерна може бути складною задачею без відповідних технологій.