12:07 Вівторок 0 1 449
12:07, Вівторок, 21 травня 2024

Обираємо агроволокно для захисту рослин та підвищення врожайності

Агроволокно є екологічно чистим покривним матеріалом, виготовленим з поліпропілену. Структура схожа на неткане полотно. Чим більша його щільність, тим менше під матеріал проникає повітря, сонячне світло та вода. Сьогодні можна придбати агроволокно двох кольорів. Біле зазвичай використовується для захисту томатів, огірків, перцю та інших теплолюбних культур від заморозків. Колір полотна дозволяє утримати більше тепла, яке йде з землі. Чорний матеріал поглинає й утримує сонячні промені, дозволяє краще прогріти землю та запобігає перегріву рослин.

Як вибрати агроволокно для свого городу або саду

 

Щоб підтримувати оптимальні вологу та температуру, матеріал має бути щільністю від 17 до 30 г/м2. Для ділянок, які потребують захисту від вітру, використовують агроволокно щільністю від 50 г/м2. Товстий матеріал підходить для мульчування квітників та виноградників.

 

Інтернет-магазин Агровсесвіт пропонує довговічне та міцне агроволокно білого або чорного кольорів щільністю 30-50 г/м2 для укриття рослин або 50-100 г/м2 для мульчування. Рулони можна вибрати шириною від 1,6 до 15,8 м в залежності від розміру грядок.

 

Агроволокно - чорне, біле, чорно-біле від виробника АгроВсесвіт

 

Чому варто використовувати агроволокно

 

Покривний матеріал має низку переваг:

 

  • допомагає захистити рослини від шкідників, вітру та заморозків;
  • зберігає комфортний для рослин мікроклімат зі стабільною температурою та вологістю, перешкоджає надмірному висушуванню ґрунтів та переохолодженню рослин;
  • не пропускає сонячні промені, запобігаючи проростанню бур’янів навколо рослини.

 

Агроволокно подовжує сезон посіву завдяки захисту від низьких температур, що дозволяє раніше починати посадку в ґрунт та пізніше збирати останні врожаї восени.

 

Агроволокно для укриття та мульчування

 

Як укладати агроволокно

 

Полотно слід розтягнути вздовж попередньо очищеної від бур'янів та перекопаної ділянки. Один край закріпити гаками або підгорнути й засипати ґрунтом, після цього розстелити повністю, розрівняти та закріпити другу сторону.

 

Отвори для рослин слід робити такого розміру, щоб культурам було де рости, а бур’янам не вистачало світла між полотном та ґрунтом для повноцінного розвитку.

 

Матеріал досить універсальний: агроволокно купить можна для укриття:

 

  • овочевих культур;
  • ягід;
  • плодових дерев;
  • декоративних рослин;
  • квітів та садових трав.

 

Агроволокно сприяє захисту рослин від різноманітних негативних факторів, покращує проростання, зменшує кількість загиблих рослин та збільшує врожаї. Завдяки своєму складу матеріал може досить довго використовуватися повторно, що зменшує витрати аграріїв та знижує рівень забруднення навколишнього середовища.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Урожай 13:41 П’ятниця 0 1 656 Сітки затіняючі від сонця У пошуку ефективного рішення для захисту від палючих сонячних променів, затіняючі сітки https://biotol.com.ua/setki-ten/ відіграють ключову роль. Не лише вони забезпечують надійний захист, але й слугують елементом декору, додаючи естетичності Вашому простору. У цій статті ми розглянемо особливості тіньових сіток, поради щодо вибору, а також переваги використання продукції від бренду BiOTOL.