» » » » Качка запечена у духовці: усі секрети приготування
16:22 Вівторок 0 4 413
16:22, Вівторок, 21 травня 2019

Качка запечена у духовці: усі секрети приготування

Соковите м'ясце, хрустка скоринка — що може бути краще, ніж качка запечена у духовці до сімейного свята? Якщо маєте бажання здивувати своїх дорогих гостей та почастувати їх смачною стравою, треба неодмінно приготувати качку. Ця страва не тільки поживна та смачна, а ще й корисна, бо містить багато вітамінів і мікроелементів, зокрема калій.

Готуємося до запікання качки


Добре, якщо Ви знаєте рецепти, яких навчила Вас у дитинстві бабуся. Якщо ж ні, то можна знайти багато цікавих статей в інтернеті на тему як запекти качку, що для цього знадобиться, як приготувати маринад тощо. Спочатку потрібно визначитися, чим саме Ви збираєтеся частувати любих гостей, адже рецептів запікання качки існує багато:
  • з яблуками;
  • у рукаві;
  • у фользі;
  • з апельсинами;
  • качка по-пекінськи та інші.

Так, якщо Ваш вибір впав на качку по-пекінськи, це буде цілком правильне рішення, оскільки ще за радянських часів ця страва вважалася справжнім делікатесом, бо приготувати її в домашніх умовах було майже неможливо, а в ресторанах вона коштувала дорого.

Качка запечена у духовці

Інгредієнтів знадобиться багато, але й результат того вартий. Перш за все, шукаємо не дуже велику качку вагою приблизно півкіло. Зі специфічних інгредієнтів нам ще потрібні будуть: рисовий оцет 50 мл, по половині чайної ложечки кориці, насіння фенхелю, молотої гвоздики, кілька зірочок бодяну. Приблизно 1/3 чайної ложки гострого червоного перцю, та 3-4 сантиметри свіжого коріння імбиру та 1 ч. л. молотого імбиру. Також треба мати соєвий соус, кунжутну олію та дві столові ложки меду.

Якщо все це Ви вже маєте, качку треба повністю випотрошити, перевірити шкірку, чи не має подряпин, волосся та залишків пір'я. Якщо все нормально, можна починати справу.

Технологія приготування качки по-пекінськи з запіканням


Відразу кажемо, що процес доволі довгий, тому треба підготуватися заздалегідь. Першим етапом є маринування тушки. Для цього беремо усі спеції плюс мед та рисовий оцет й закидаємо їх до каструлі. Даємо покипіти протягом 3-5 хвилин, а потім обливаємо ним качку з усіх сторін. Наступний етап — ретельне натирання шкірки часником та імбиром.

Качка по-пекінськи

Треба щоб тушка добре промаринувалася, а при цьому лишався доступ повітря з усіх боків, тому насаджуємо її на банку і розміщуємо у глибокій посудині. Ставимо до холодильника на 12 годин. По завершенню цього часу дістаємо нашу пташку і залишаємо за кімнатної температури десь на 2-3 години.

Далі починається безпосередньо запікання:
  • кладемо качку на деку з високими бортами;
  • вкриваємо фольгою;
  • запікаємо за температури 200 градусів протягом години;
  • за годину дістаємо качку, мастимо її соєвим соусом та кунжутною олією, та знов запікаємо протягом 10 хвилин за t 220-230°C;
  • знов дістаємо, намазуємо медом й печемо ще 5 хвилин.

Рецепт качки з яблуками

Після цього нашу качку гарно ріжемо на шматки, щоб усім гостям вистачило, й несемо до столу. Як бачимо, процес доволі довгий та складний. Але справжня домогосподарка, яка має на кухні сучасну та функціональну техніку, впорається з цим завданням без особливих труднощів. Ну, а головною нагородою будуть задоволені обличчя родичів та друзів після того, як вони скуштують приготовану Вами качку по-пекінськи.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Домохозяйке / Фото 17:33 Неділя 0 1 630 Скатертини: що треба знати про вибір для щоденного використання і святкового столу Кожна господиня пишається власною оселею й бажає, аби вона мала охайний та акуратний вигляд. Створити дійсно затишну атмосферу допомагає домашній текстиль. Якщо йдеться про кухню або обідню зону, то на столі повинна бути гарна скатертина. Купити її й Львові та по Україні можна в інтернет-магазині «Казковий Сон» за посиланням kazkoviyson.com.ua/skatertini/, де покупцям запропонують скатертини для щоденного використання, або на святковий стіл. Вашим гостям буде дуже приємно, якщо пригощаєте їх власними кулінарними шедеврами за святково прибраним столом.