Кременчуг Онлайн » Новости Кременчуга » Потребитель » Домохозяйке » Качка запечена у духовці: усі секрети приготування
Качка запечена у духовці: усі секрети приготування

Качка запечена у духовці: усі секрети приготування

Соковите м'ясце, хрустка скоринка — що може бути краще, ніж качка запечена у духовці до сімейного свята? Якщо маєте бажання здивувати своїх дорогих гостей та почастувати їх смачною стравою, треба неодмінно приготувати качку. Ця страва не тільки поживна та смачна, а ще й корисна, бо містить багато вітамінів і мікроелементів, зокрема калій.

Готуємося до запікання качки

Добре, якщо Ви знаєте рецепти, яких навчила Вас у дитинстві бабуся. Якщо ж ні, то можна знайти багато цікавих статей в інтернеті на тему як запекти качку, що для цього знадобиться, як приготувати маринад тощо. Спочатку потрібно визначитися, чим саме Ви збираєтеся частувати любих гостей, адже рецептів запікання качки існує багато:

  • з яблуками;
  • у рукаві;
  • у фользі;
  • з апельсинами;
  • качка по-пекінськи та інші.

Так, якщо Ваш вибір впав на качку по-пекінськи, це буде цілком правильне рішення, оскільки ще за радянських часів ця страва вважалася справжнім делікатесом, бо приготувати її в домашніх умовах було майже неможливо, а в ресторанах вона коштувала дорого. 

Качка запечена у духовці

Інгредієнтів знадобиться багато, але й результат того вартий. Перш за все, шукаємо не дуже велику качку вагою приблизно півкіло. Зі специфічних інгредієнтів нам ще потрібні будуть: рисовий оцет 50 мл, по половині чайної ложечки кориці, насіння фенхелю, молотої гвоздики, кілька зірочок бодяну. Приблизно 1/3 чайної ложки гострого червоного перцю, та 3-4 сантиметри свіжого коріння імбиру та 1 ч. л. молотого імбиру. Також треба мати соєвий соус, кунжутну олію та дві столові ложки меду.

Якщо все це Ви вже маєте, качку треба повністю випотрошити, перевірити шкірку, чи не має подряпин, волосся та залишків пір'я. Якщо все нормально, можна починати справу.

Технологія приготування качки по-пекінськи з запіканням

Відразу кажемо, що процес доволі довгий, тому треба підготуватися заздалегідь. Першим етапом є маринування тушки. Для цього беремо усі спеції плюс мед та рисовий оцет й закидаємо їх до каструлі. Даємо покипіти протягом 3-5 хвилин, а потім обливаємо ним качку з усіх сторін. Наступний етап — ретельне натирання шкірки часником та імбиром.

Качка по-пекінськи

Треба щоб тушка добре промаринувалася, а при цьому лишався доступ повітря з усіх боків, тому насаджуємо її на банку і розміщуємо у глибокій посудині. Ставимо до холодильника на 12 годин. По завершенню цього часу дістаємо нашу пташку і залишаємо за кімнатної температури десь на 2-3 години.

Далі починається безпосередньо запікання:

  • кладемо качку на деку з високими бортами;
  • вкриваємо фольгою;
  • запікаємо за температури 200 градусів протягом години;
  • за годину дістаємо качку, мастимо її соєвим соусом та кунжутною олією, та знов запікаємо протягом 10 хвилин за t 220-230°C;
  • знов дістаємо, намазуємо медом й печемо ще 5 хвилин.

Рецепт качки з яблуками

Після цього нашу качку гарно ріжемо на шматки, щоб усім гостям вистачило, й несемо до столу. Як бачимо, процес доволі довгий та складний. Але справжня домогосподарка, яка має на кухні сучасну та функціональну техніку, впорається з цим завданням без особливих труднощів. Ну, а головною нагородою будуть задоволені обличчя родичів та друзів після того, як вони скуштують приготовану Вами качку по-пекінськи.

Что Вы думаете об этом? Напишите первым!

, чтобы получить доступ ко всем функциям сайта!
Главная
Каналы
Видео
Эфир
+
Kenneth Ewing

Ньюсмейкер, дякую за рекомендацію.

Переваги купівлі парфумів на розлив за гуртовими цінами
Kenneth Ewing

В последнее время всё больше людей интересуются натуральной косметикой и средствами для рукоделия, в том числе для создания свечей. Очень важно, чтобы материалы были качественными и безопасными. Например, если вы занимаетесь изготовлением свечей, то вам может подойти кокосовый воск, который стал очень популярным среди мастеров. Я недавно нашел хороший ресурс, где можно купить кокосовый воск для свечей. Он идеально подходит для работы, поскольку обладает отличными характеристиками, такими как легкость плавления и приятный запах. Рекомендую ознакомиться с этим вариантом, если вы ищете качественные материалы для своих проектов.

Полиция разоблачила подпольное производство фальшивой косметики в трёх регионах
Ataeva

Сучасна стоматологія, то щось неймовірне! Довгий час я не наважувалась на протезування, хвилювалася, що це буде незручно та виглядатиме неприродно. Вдячна клініці Ельвіри Безвушко! Для мене це безперечно одна з найкращих стоматологій у Львові. Професіоналізм на найвищому рівні!  Щиро раджу!

Протезирование зубов: методы осуществления и описание процедуры
Ataeva

Повністю підтримую! Сьогодні була на професійній гігієні в Dental Guru і залишиась у повному захваті! Відчуття після чистки неймовірні — зуби ідеально гладенькі, дихання свіже, і вони навіть стали помітно світлішими. Однозначно рекомендую.

 

Как сохранить зубы здоровыми: профессиональные советы стоматологов
Lazybon
Фаритович заменили на Людмилович

Людмилович, даже не знаю с каким отчеством тебе будет проще жить )))

Смена имени в Украине — что нужно знать подросткам и их родителям
wikimedus.com
wikimedus.com

Подтверждаю! Качественный живой сайт. Пробуйте

«Доска Объява» в Украине: бесплатные объявления в интернете