Хрумкі коржі фокачча в духовці

Фокачча – коржик з тонкого хрусткого тіста, який легко розсипається. Щоб приготувати смачну часникову закуску, знадобиться:
- борошно (110 г);
- підігріта вода (50 г);
- олія (1 ст. л.);
- яєчний жовток (1 шт.);
- сухий часник для посипки;
- будь-які приправи;
- сіль.
Борошно просіяти, додати жовток, олію, потім злегка підігріту воду. Замішувати тісто, намагаючись більше не всипати до нього борошно. Маса повинна бути однорідною й еластичною.
Тісто розділити на 6 частин і розкачати в тонкі кола. Але це необов'язково, його можна випікати у вигляді одного великого коржика. Духовку розігріти до 240°C з залишеним у ній деком.
Шматки тіста розкочувати по черзі. Перший коржик покласти на пергамент, після чого змастити олією, додати сіль і приправи, посипати сухим часником. Далі його разом із пергаментом поставити в духовку на решітку та запікати 4 хвилини. Поки перший корж готується, можна робити наступний, і так, поки всі не спечуться.
Фокаччу подають на стіл у гарячому вигляді.
Салат з крабом та сьомгою

Сучасні святкові салати зазвичай роблять з майонезом. Але у цьому рецепті можна обійтися без жирного соусу.
Продукти:
- 1 огірок;
- 2 томати;
- 4 яйця;
- 150 г сиру;
- 100 г сьомги з низьким вмістом солі;
- 200 г крабових паличок;
- 1 червона цибуля.
Приготування:
- Зваріть яйця вкруту. Натріть на тертці жовтки та білки окремо.
- Цибулю поріжте та обдайте окропом.
- Нашаткуйте тонкими слайсами огірок та морепродукти.
- Сир потріть на крупній тертці.
- Томати поріжте на невеличкі кубики, попередньо вийнявши насіння.
- Викладіть майбутній салат шарами у великому прозорому блюді. Порядок наступний: білок, сьомга, цибуля, томати, крабові палички, огірки, сир.
Яловичі легені зі сметаною

Страва соковита, ситна, низькокалорійна, і для її створення потрібні прості інгредієнти:
- яловича легеня – 1 кг;
- сметана – 200 г;
- томатна паста – 30 г;
- цибуля ріпчаста – 250 г;
- вершкове масло – 25 г;
- сіль, мелений перець, зелень за бажанням.
Приготування:
- Відварені субпродукти очистити від судин та дихальних шляхів, нарізати великими брусками чи кубиками.
- Нашаткувати очищену цибулю півкільцями, викласти у глибокий сотейник з прогрітим вершковим маслом. Пасерувати овочі близько 5 хв., поки вони не стануть прозорими.
- До цибулевої маси додати шматочки яловичої легені. Обсмажувати суміш, зрідка перемішуючи, близько 10 хв. В кінці додати змішану зі сметаною томатну пасту, сіль і спеції.
- Знизивши полум'я до мінімуму та закривши сотейник кришкою, тушкувати страву протягом 15 хв.
Перед подачею до столу ласощі присипати рубаною зеленню. Відмінним гарніром стане картопляне пюре чи гречана каша.
Что Вы думаете об этом? Напишите первым!