Хрумкі коржі фокачча в духовці
Фокачча – коржик з тонкого хрусткого тіста, який легко розсипається. Щоб приготувати смачну часникову закуску, знадобиться:
- борошно (110 г);
- підігріта вода (50 г);
- олія (1 ст. л.);
- яєчний жовток (1 шт.);
- сухий часник для посипки;
- будь-які приправи;
- сіль.
Борошно просіяти, додати жовток, олію, потім злегка підігріту воду. Замішувати тісто, намагаючись більше не всипати до нього борошно. Маса повинна бути однорідною й еластичною.
Тісто розділити на 6 частин і розкачати в тонкі кола. Але це необов'язково, його можна випікати у вигляді одного великого коржика. Духовку розігріти до 240°C з залишеним у ній деком.
Шматки тіста розкочувати по черзі. Перший коржик покласти на пергамент, після чого змастити олією, додати сіль і приправи, посипати сухим часником. Далі його разом із пергаментом поставити в духовку на решітку та запікати 4 хвилини. Поки перший корж готується, можна робити наступний, і так, поки всі не спечуться.
Фокаччу подають на стіл у гарячому вигляді.
Салат з крабом та сьомгою
Сучасні святкові салати зазвичай роблять з майонезом. Але у цьому рецепті можна обійтися без жирного соусу.
Продукти:
- 1 огірок;
- 2 томати;
- 4 яйця;
- 150 г сиру;
- 100 г сьомги з низьким вмістом солі;
- 200 г крабових паличок;
- 1 червона цибуля.
Приготування:
- Зваріть яйця вкруту. Натріть на тертці жовтки та білки окремо.
- Цибулю поріжте та обдайте окропом.
- Нашаткуйте тонкими слайсами огірок та морепродукти.
- Сир потріть на крупній тертці.
- Томати поріжте на невеличкі кубики, попередньо вийнявши насіння.
- Викладіть майбутній салат шарами у великому прозорому блюді. Порядок наступний: білок, сьомга, цибуля, томати, крабові палички, огірки, сир.
Яловичі легені зі сметаною
Страва соковита, ситна, низькокалорійна, і для її створення потрібні прості інгредієнти:
- яловича легеня – 1 кг;
- сметана – 200 г;
- томатна паста – 30 г;
- цибуля ріпчаста – 250 г;
- вершкове масло – 25 г;
- сіль, мелений перець, зелень за бажанням.
Приготування:
- Відварені субпродукти очистити від судин та дихальних шляхів, нарізати великими брусками чи кубиками.
- Нашаткувати очищену цибулю півкільцями, викласти у глибокий сотейник з прогрітим вершковим маслом. Пасерувати овочі близько 5 хв., поки вони не стануть прозорими.
- До цибулевої маси додати шматочки яловичої легені. Обсмажувати суміш, зрідка перемішуючи, близько 10 хв. В кінці додати змішану зі сметаною томатну пасту, сіль і спеції.
- Знизивши полум'я до мінімуму та закривши сотейник кришкою, тушкувати страву протягом 15 хв.
Перед подачею до столу ласощі присипати рубаною зеленню. Відмінним гарніром стане картопляне пюре чи гречана каша.