» » » » Як зменшити витрати на механічну обробку матеріалів
14:08 Понеділок 0 508
14:08, Понеділок, 8 квітня 2024

Як зменшити витрати на механічну обробку матеріалів

Однією з найбільших переваг обробки матеріалів з використанням верстатів з ЧПУ є зниження вартості деталей, особливо в порівнянні з виробництвом на традиційних фрезерних або токарних верстатах. Для кожної форми виробництва характерне прагнення до оптимізації — скорочення робочого часу на виготовлення та обробку деталей, використання якісних матеріалів, а також зниження витрат. Як і в інших галузях, витрати на обробку з ЧПУ теж можливо зменшити — як для підрядника, який надає послуги по механічній обробці, так і для замовника.
Фрезерна обробка

 

Що впливає на вартість обробки

 

Низька собівартість виготовлення однієї деталі на верстатах з ЧПУ, є однією з причин широкого використання цієї технології в промисловості. Однак рентабельність цих робіт досягається лише при дотриманні певних умов виробництва, які складаються з певних факторів.

 

Термін реалізації

 

Початок виробництва потребує багато часу — перенесення дизайну замовника в програмне забезпечення та перетворення його в G-Code, який зчитується пристроями з ЧПУ. Ці дії також вимагають точності та досвіду людей, які виконують роботу. З огляду на це початок гуртового виробництва деталей може зайняти багато часу, що впливає на вартість робіт.

 

Створення прототипу

 

Перед початком автоматизованого виробництва необхідно створити прототип, тобто треба здійснити перевірку відповідності конкретної деталі параметрам, а також правильності підготовленої ​​програми обробки. Ці етапи також включені в ціну виробництва.

 

Кількість деталей у партії

 

Погодинна вартість роботи певного верстата з ЧПУ є постійною, тому, чим більша кількість деталей виготовляється, тим менша вартість кожної одиниці. Це зумовлено розподілом початкових витрат на більшу кількість деталей.

 

Говорячи про ціну, компанія, що надає даний вид послуг, повинна враховувати також:

 

  • вартість машин та інструментів, включаючи їх технічне обслуговування;
  • вартість матеріалів, з яких виготовляються замовлені деталі;
  • вартість експлуатації самих машин, яка пов’язана зі споживанням електроенергії верстатів, загальним обслуговуванням інфраструктури.

 

Вартість послуг залежить також від типу обробки, ступеню складності, виду матеріалів та розміру замовлення.

 

Як можна заощадити на послугах по механічній обробці

 

Токарна обробка

 

Механічна обробка — здешевити обробку з ЧПУ можна кількома способами:

 

  • Вибір правильного матеріалу для виробництва. У значній кількості застосувань вибір пластику замість сталі чи алюмінію може значно знизити вартість виробництва. Для цього потрібні знання в області матеріалознавства, тому таке рішення слід приймати з урахуванням рекомендацій фахівців.
  • Спрощення конструкції. Закругленість кутів, виготовлення тонких стінок або занадто глибоких різьбових отворів може значно збільшити вартість. Щоб правильно виготовити складні форми, верстат з ЧПУ витрачає більше часу на зміну робочих параметрів, що призводить до збільшення вартості послуг.
  • Зменшення необхідних допусків у виробництві, де це можливо зробити. Це рішення, яке дозволяє скоротити час виготовлення конкретної деталі, а отже знизити собівартість.
  • Вибір відповідної технології обробки. Не кожен елемент повинен оброблятися на п'яти осьових фрезерних верстатах з ЧПУ. У багатьох випадках достатньо трьох осей, особливо якщо для складних геометрій не потрібні дуже низькі допуски.

 

Будь-які рішення про вибір матеріалу, технології чи виду обробки завжди мають прийматися у співпраці між замовником і підрядником. Звернувшись в компанію «ДІС-ГРУП», кожен замовник може розраховувати на найкращі умови надання послуг по механічній обробці.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Производство, оборудование 20:06 П’ятниця 0 872 Подготовка оборудования к продолжительной эксплуатации Автоматизированные системы управления предприятием внедряет всё больше компаний. Это комплекс мероприятий, благодаря которым технологические процессы становятся проще, а продукция качественнее. Снижается загруженность персонала, повышается уровень оказания услуг.