» » » » У Нідерландах перевірять ефективність експрес-тестів на коронавірус для домашнього використання
12:59 Середа 0 1 991
12:59, Середа, 10 березня 2021

У Нідерландах перевірять ефективність експрес-тестів на коронавірус для домашнього використання

Представники уряду Нідерландів вважають, що експрес-тести і тести на коронавірус для домашнього використання можуть зіграти ключову роль у виході держави з карантину. Тому в країні буде запущено 10 дослідницьких проектів, що повинні визначити, чи практично використовувати швидкі діагностичні тести для перевірок на коронавірус у загальнодержавних масштабах.
Детальне дослідження вже показало, що ці типи тестів на коронавірус є ефективними та достатньо надійними, і тепер у Нідерландах готуються 10 короткотермінових випробувань, які продемонструють, чи реальним є масштабне використання експрес-тестів.

Вісім із 10 досліджень будуть проводитися у навчальних закладах Гронінгена, Делфта, Амстердама, Неймегена, Ейндговена, Утрехта та Роттердама, а два останні – у пожежному депо в аеропорту Схіпхол та у приватній компанії. Усі випробування будуть контролюватися голландськими лікарнями та університетами.

Експерти припускають, що домашнє тестування може стати ідеальним рішенням для молодих поколінь, зокрема студентів, оскільки дозволить школам та університетам уникати закриття та пильніше стежити за потенційними спалахами COVID-19 у своїх закладах. Це також означатиме, що учнів та викладачів можна буде швидко, легко та регулярно тестувати.

В одному з випробувань беруть участь 2500 учнів із трьох різних загальноосвітніх шкіл міста Хертогенбос. Вони тестуються вдома і отримують результат за 15 хвилин. Якщо він виявляється позитивним, діти залишаються вдома на карантин.

Експрес-тести на коронавірус бувають двох типів: це тести для виявлення антитіл або антигену. В якості біологічного матеріалу для дослідження за допомогою швидких засобів діагностики використовують кров і мазки із носоглотки.

Антитіла – це відповідь організму на поширення вірусу у вигляді вироблення білка імуноглобуліну. Організм може виробляти імуноглобуліни класу М, А і G. Імуноглобулін М (IgM) формується першим, з 7-го по 12-й день з моменту потрапляння коронавіруса в організм. Потім, приблизно через місяць-півтора, IgM вичерпується.

Імуноглобулін А (IgA) – це аналог IgM: це також антитіла, які утворюються упродовж гострої фази захворювання, але вони залишаються в організмі трохи довше, ніж IgМ.

Наявність у крові IgA та IgM вказує на те, що людина хворіє прямо зараз або перехворіла зовсім недавно.

На 10-12-й день, а за деякими джерелами – і на 14-й день від моменту появи симптомів, організм починає виробляти імуноглобулін G (IgG). Таким чином, позитивний результат тесту на IgG вказує на те, що людина вже перехворіла, причому не обов'язково нещодавно, і має певний імунітет у вигляді імуноглобуліну класу G.

Такий тест рекомендовано робити не раніше, ніж через три тижні з моменту появи симптомів. При цьому досі невідомо, як довго IgG зберігається в організмі людей, що перехворіли коронавірусом.

Антиген – це частинка вірусу, білок, що у ньому міститься. Це не РНК і не імуноглобулін, який виробляє людина у відповідь на потрапляння вірусу, – це фрагмент самого Covid-19.

Швидкий тест на антиген робиться так само, як тест на грип, – береться мазок із носа і обробляється певним розчином, результат можна отримати через 15 хвилин.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Медицина 12:45 Середа 0 1 007 Як продовжити дію довідки МСЕК під час воєнного стану? Нагадуємо, якщо у період дії воєнного стану людині потрібно пройти повторний огляд МСЕК, але вона не має можливості цього зробити, — можна пройти огляд пізніше — протягом 6-ти місяців після припинення/скасування воєнного стану.