» » » » Що робити з заощадженнями: реальні способи примножити накопичені кошти
11:50 Понеділок 0 1 474
11:50, Понеділок, 13 лютого 2023
Деньги 1 474 0

Що робити з заощадженнями: реальні способи примножити накопичені кошти

В умовах воєнного положення на перше місце для багатьох жителів України виходять питання економії. Багато фірм й навіть великих компаній припинили роботу чи були змушені переїхати у безпечніші регіони, скоротивши великий відсоток працівників. Що ж робити, аби пережити важкі часи й не витратити всі заощадження? Є декілька варіантів, що дійсно працюють та перевірені на досвіді.

ПІФи – чи вигідно вкладати кошти в інвестиційні проєкти

 

Компанії з управління активами (КУА), а також багато банків пропонують можливість купити частку у пайовому інвестиційному фонді. Фінансові аналітики з великим досвідом роботи у цій сфері прикладають максимум зусиль, аби примножити активи. Вони можуть вкладати кошти у нерухомість, дорогоцінні метали, цінні папери, деякі або всі МФО України, предмети старовини та шедеври мистецтва. Їхній ключовий інтерес – примноження коштів на рахунку, адже від цього напряму залежить і їхній дохід.

 

Реальні способи примножити накопичені кошти

 

Переваги ПІФів у порівнянні з банківськими депозитами:

 

  • зазвичай вищі відсотки незалежно від обраної валюти – гривня, долар, євро, швейцарський франк чи британський фунт стерлінгів;
  • можливість завчасного закриття власної частки з виведенням усіх накопичених відсотків. Банківський депозит Вам навряд чи дадуть закрити до закінчення терміну дії договору;
  • гарантії повної безпеки вкладених коштів, адже в Україні діє доволі жорстке законодавство щодо компенсації учасникам ПІФ у разі банкрутства КУА;
  • різноманітні програми та тарифні плани строком від кількох місяців до десятків років;
  • прозорість – під час відкриття договору клієнт отримує детальну інформацію щодо механізмів роботи фонду, ступені ризику, також кожного місяця оновлюється й фінансова інформація.

 

Якщо обираєте саме ПІФ для примноження власних заощаджень, варто інвестувати саме у валютні рахунки. Тут відсоток нижчий у порівнянні із гривневими інвестиціями. Але тверда валюта не зазнає таких коливань курсу, як гривня з об’єктивних причин.

 

Депозит у банку: за та проти

 

Це більш традиційний та відомий більшості громадян спосіб зберігання та накопичення коштів. Як і в разі з ПІФами, вигідніше відкривати саме валютні депозити. Важливий мінус депозиту – неможливо зняти кошти, коли вони терміново знадобляться. В такому випадку можна отримати певну суму в борг за посиланням https://finprom.net/cloud/kredit-bez-otkaza/ в одній з МФО України.

 

Як примножити власні заощадження під час війни

 

Але у депозитів є й певні плюси:

 

  • усі вкладення застраховано на випадок банкрутства;
  • досить великі відсотки у гривні;
  • можливість відкриття короткочасних депозитів овернайт, якщо йдеться про великі суми у гривні чи іноземних валютах.

 

Фінансова система України демонструє стійкість попри війну, а найбільші банки продовжують працювати та виконувати власні зобов’язання перед клієнтами.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Деньги 10:51 Понеділок 0 650 Дітям загиблих військових, які добровільно стали на захист України, з квітня підвищать виплати Уряд збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям загиблих захисників-добровольців. Йдеться про дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які добровільно брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад.