» » » » Оподаткування транспортних засобів, придбаних протягом року
15:36 Середа 0 870
15:36, Середа, 5 квітня 2023

Оподаткування транспортних засобів, придбаних протягом року

До уваги власників транспортних засобів, які придбали автомобілі протягом року! Податок сплачується ними, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт, пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.
У разі спливу 5-річного віку легкового автомобіля протягом звітного періоду, податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) 5-ти років.

У разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом.

У разі повернення легкового автомобіля його власнику (законному власнику) податок за такий легковий автомобіль сплачується з місяця, в якому легковий автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого прокурора чи рішення суду. Платник податку зобов’язаний надати контролюючому органу копію такої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

За інформацією Козельщинської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Автомобилисту / Фото 13:16 Понеділок 0 1 106 Допомога евакуатора у Решетилівці – швидко та зручно У деяких випадках використання евакуатора необхідне, але не всі знають, коли і для чого його потрібно використовувати. Коли автомобіліст стикається з випадком, що машина не може пересуватися, він опиняється в складній ситуації. В такому разі послуги евакуатора у Решетилівці https://evakuator-reshetylivka.pl.ua/poslugi-evakuatora допоможуть вирішити виниклі проблеми. Іноді у автовласника є можливість усунути складнощі самостійно або отримати допомогу від інших водіїв, але в більшості ситуацій найкращим рішенням є переміщення машини в потрібне місце. Виклик евакуатора допоможе, але для того, щоб скористатися послугою, потрібно більше дізнатися про особливості її надання.