» » » » Як підібрати клавішні інструменти початківцю
14:43 Вівторок 0 1 653
14:43, Вівторок, 27 грудня 2022
Музыка 1 653 0

Як підібрати клавішні інструменти початківцю

Серед бажаючих навчатися музиці другі за популярністю після гітари — клавішні інструменти. Початківці в цьому випадку зазвичай одразу думають про фортепіано, але існують і інші різновиди клавіш, які підходять для ознайомлення зі світом музики.

Які є різновиди

 

Клавішні музичні інструменти поділяються на акустичні та електронні. Якщо першим не потрібне живлення, то другі підключаються до мережі або мають акумулятор. Початківцям рекомендовані саме електронні клавішні, оскільки вони не вимагають постійного налаштування, як акустика, дають змогу регулювати гучність та підключати навушники, щоб займатися в будь-який час доби та нікому не заважати.

 

Найбільш популярними в цій категорії є:

 

  • Цифрове піаніно. Існують двох різновидів — копія акустичної моделі зі стійкою та педалями, а також компактний варіант без них, схожий на синтезатор. Мають багато зручних налаштувань.
  • Синтезатор. Підійде для навчання, тільки якщо й надалі планується грати на цьому музичному інструменті. Його клавіатура суттєво відрізняється від фортепіанної. Вона легша, не така глибока та має коротші клавіші. Стиль гри на синтезаторі також відрізняється. Під час процесу залучені тільки кисті рук, а не лікті та спина.

 

Якщо Ви плануєте навчатися грі у викладача, де стоїть акустичне фортепіано, то варто купити для дому цифрове піаніно. Воно максимально наближене до акустики за виглядом та особливістю клавіатури. Це допоможе швидше пристосуватися.

 

На що звернути увагу

 

Є декілька основних критеріїв:

 

  • Габарити. Якщо Ваша квартира або будинок дають змогу поставити повнорозмірний інструмент зі стійкою та педальним блоком, краще обрати його. На ньому легше освоїти постанову рук, правильну посадку та поставу спини. Якщо ж місця вдома недостатньо, варто купити синтезатор або мобільне цифрове піаніно. Але обов’язково одразу придбайте якісну стійку, яка регулюється за висотою та кутом нахилу.
  • Клавіатура. Для учня, який планує грати лише для себе та близьких і не буде займатися музикою професійно, можна вибрати будь-які клавіші, зокрема зменшені та міні. Якщо ж у майбутньому планується музична кар’єра або учень хоче освоїти гру на фортепіано за всіма класичними правилами, купуйте повнорозмірну клавіатуру на 88 клавіш.
  • Механіка клавіатури. Тут діють ті ж самі умови, що й у попередньому пункті. Найкращий варіант — збалансована і зважена молоточкова клавіатура, де жорсткість натискання клавіш поступово зменшується від нижнього до верхнього регістру. Напівзважена клавіатура, яка має легке натискання клавіш, погано підходить для початківців.
  • Поліфонія. Краще вибирати 128-нотну поліфонію. Є варіант на 64 ноти, але він вважається застарілим.
  • Акустична система. Рекомендуємо купити цифрове піаніно або синтезатор потужністю 40-60 Вт. Вона забезпечить реалістичне звучання інструменту, наближене до звуку акустичного фортепіано.

 

Також перед тим, як купити клавішні, порадьтеся зі своїм вчителем або попросіть допомоги в консультанта магазину музичних інструментів.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    Музыка 15:14 Понеділок 0 692 Електрогітари: Магія музики та спосіб виразити себе Звуки електрогітар можуть розгойдати серце кожного меломана, а їхня історія пов'язана з численними легендами та великими музикантами. На сайті «8nota.com.ua» ми пропонуємо Вам розглянути світ електрогітар і вибрати інструмент, який стане Вашим надійним супутником у музичному подорожі.