» » » » В яку пору року краще купувати будинок
16:29 Четвер 0 1 064
16:29, Четвер, 6 квітня 2023

В яку пору року краще купувати будинок

Неоднозначна екологічна ситуація у великих містах, перенаселеність деяких районів змушує людей все частіше замислюватися про придбання будинку та земельної ділянки. Ринок нерухомості особливо схильний до сезонного впливу, сильне зростання попиту і пропозиції зазвичай буває навесні або восени.

Вибираємо будинок з розумом

 

Ви плануєте купити будинок із земельною ділянкою і не можете визначитися, коли це краще зробити? Однозначної відповіді на це питання немає. Існують переваги і недоліки покупки будинку взимку, навесні, влітку і восени.

 

Як правило, навесні ринок нерухомості активується. Зростає попит і пропозиція, кількість угод різко зростає. Це обумовлено тим, що багато людей хочуть зустріти дачний сезон в новому заміському будинку. Істотний недолік придбання будинку навесні — високі ціни, які збільшуються приблизно на 20%. Проте, навесні можна побачити практично всі вади споруди і оцінити водостічну систему будинку.

 

На початку літа можна придбати будинок за цілком прийнятними цінами, оскільки в цей час на ринку нерухомості немає ажіотажу, істотно знижується кількість покупців, як наслідок, продавці готові йти на поступки у вартості. Купуючи будинок влітку, Ви практично не ризикуєте прогадати з вибором: можна адекватно оцінити якість ділянки і прилеглої території. Однак в цю пору року можливий ризик здійснення імпульсивної необдуманої покупки. Оскільки не завжди легко адекватно оцінити якість будинку на тлі літньої природи. Додаткова складність — це оцінка системи опалення та тепловтрати будинку в жарку пору року.

 

Вибираючи будинок восени, можна подивитися ділянку до снігопадів і перевірити дах на можливі протікання. Після перевірки будинку на міцність Ви практично не ризикуєте помилитися з вибором. А в разі виявлення несподіваних недоліків, можна швидше вказати на них продавцю і пред'явити вимоги відповідно до закону «Про захист прав споживачів» для випадку виявлення неявних проблем.

 

Взимку можна відчутно заощадити і купити будинок за вигідною вартістю, оскільки ціни на житло значно знижуються. У холодну пору року можна оцінити форму і площу заміського ділянки. Але при огляді Ви ризикуєте упустити деякі аспекти, які добре приховує сніг: погана якість газону, нерівність земельної ділянки; низькі або заболочені місця, невеликі яри. Крім того, якщо ділянки не обгороджені парканом, то не завжди можна вірно визначити точні межі обраної ділянки.

 

Аналітики припускають, що найбільш підходящим часом для вибору і покупки заміського будинку і ділянки є пізня осінь. У цю пору року попит вже не такий високий, тому Ви зможете не тільки поторгуватися з продавцем, а й отримати розстрочку або знижку.

 

Купуючи нерухомість в кінці осені, Ви зможете за зимові місяці визначитися з ландшафтним дизайном і провести всі необхідні роботи навесні.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    12:14 П’ятниця 0 1 366 Как узнать сколько на самом деле стоит недвижимость? Давно мечтаете продать недвижимость в Эстонии https://spc.ee/ru/, но не знаете правильно ли установили цену? Определить реальную стоимость объекта может быть сложной задачей, поскольку она зависит от множества факторов, таких как расположение, состояние объекта, спрос на рынке, инфраструктура района и другие. Однако, существуют различные методы и инструменты, которые помогают определить приблизительную стоимость на основе объективных данных и анализа рынка. Давайте рассмотрим некоторые из них.
    Недвижимость 11:14 Субота 0 527 Щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.