» » » » Технологія eSIM: що це, і для чого вона потрібна
15:20 Вівторок 0 1 074
15:20, Вівторок, 23 травня 2023

Технологія eSIM: що це, і для чого вона потрібна

Всі вже звикли до традиційних SIM-карт, які можуть мати різний розмір. Основна їх функція полягає в ідентифікації конкретного абонента в радіопросторі. За їх допомогою абоненти мають можливість здійснювати дзвінки, відправляти короткі текстові повідомлення, користуватися швидкісним мобільним інтернетом, зберігати номери телефонів.
eSIM: Все, що вам потрібно знати про нову еру SIM-карток

 

Технології не стоять на місці, і на зміну традиційним змінним модулям ідентифікації абонента приходять нові — вбудовані в смартфон, планшет та інші гаджети, в тому числі електронні годинники. Попри те, що їх неможливо замінити простому користувачеві, вони несуть в собі набагато більше переваг і дозволяють користуватися мобільними послугами більш зручно і ефективно.

 

Що таке eSIM

 

eSIM – це вбудований в гаджет чіп, основне завдання якого полягає в заміні традиційних сім-карт, тим самим роблячи користування мобільним пристроєм більш зручним і ефективним. З технічної точки зору, це невеликий чіп, площа якого не перевищує 25 мм2, вбудований безпосередньо в материнську плату пристрою. Одна з найбільших переваг модуля eSIM — можливість працювати з будь-яким оператором сотового зв’язку.

 

Українська телекомунікаційна компанія Київстар завжди однією із перших вітчизняних операторів мобільного зв’язку впроваджує нові технології. Уже сьогодні кожен B2C-клієнт (business-to-consumer) може скористатися вигідними умовами від Київстар і підключити послугу віртуальної сімки. Щоб купити віртуальну карту достатньо скористатися зручним онлайн-інтерфейсом на офіційному сайті оператора.

 

Переваги eSIM

 

Розглянемо основні переваги eSIM, порівняно з традиційними модулями ідентифікації абонентів.

 

  1. Можливість швидко змінювати оператора. З віртуальними сімками більше не потрібно витрачати час та нерви на заміну пластикової карти. Достатньо вибрати необхідну мережу і продовжити спілкування.
  2. Простий пошук загубленого гаджета. Віртуальні сім-карти надійно захищені паролем, і їх неможливо замінити. Тому процес пошуку пристрою займає на багато менше часу. Достатньо звернутися до оператора, і він надасть координати знаходження втраченого смартфона.
  3. Використання декількох віртуальних сім-карт. На одному чіпі eSIM можуть одночасно зберігатися дані п’ятьох операторів, що значно полегшує зміну сотової мережі.
  4. Економія простору на материнській платі. Пластикові сімки займають більше простору, на відміну від модулів eSIM. Теоретично, це дає виробникам смартфонів більше можливостей для удосконалення нових моделей гаджетів. Наприклад, заощаджений простір можна використати для того, щоб зробити корпус тоншим або для збільшення розмірів акумулятора.

 

Резюме

 

На сьогодні список гаджетів, котрі підтримують технологію eSIM, невеликий. Але вже в недалекому майбутньому будуть з’являтися нові моделі з вбудованими сімками, які виведуть мобільний зв’язок на новий рівень.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----