» » » » Як запобігти розвитку варикозу: ефективні рекомендації
13:09 Вівторок 0 2 036
13:09, Вівторок, 10 серпня 2021

Як запобігти розвитку варикозу: ефективні рекомендації

Варикоз – це серйозне захворювання вен і судин нижніх кінцівок. Воно призводить до серйозних ускладнень. У запущених випадках може навіть знадобитися операція на варикозне розширення вен.
Варикоз простіше попередити, ніж потім займатися його лікуванням. До того ж профілактичні заходи прості й під силу кожній людині. Про них ми детально розповімо в нашій статті.

Дотримуйтесь принципів правильного харчування


Варикоз часто діагностується у людей, які мають надлишкову масу тіла і проблеми з перистальтикою кишечника. Тому дуже важливо харчуватися правильно. У раціоні повинні превалювати фрукти, овочі, зелень, злаки, нежирна риба, птиця і м'ясо. Доведеться відмовитися від фаст-фуду, жирної та смаженої їжі, мучного і солодкого.

Відмовтеся від шкідливих звичок


Зловживання спиртними напоями й тривалий стаж куріння – це одні з основних причин, які призводять до розвитку варикозу. Тому від цих шкідливих звичок необхідно якомога швидше позбутися. До слова, це піде на користь всьому організму, а не тільки венам нижніх кінцівок.

Робіть дренувальний масаж


Лікар флеболог Барабой рекомендує на постійній основі робити дренувальний масаж ніг людям, у яких є схильність до варикозу. Він покращує відтік крові по венах.

Не обов’язково звертатися до спеціаліста. Процедуру можна робити самостійно в домашніх умовах:
  1. Притисніть підошви ніг до рівної поверхні в сидячому положенні.
  2. Розтирайте м'язи від стопи до коліна.
  3. Біля щиколотки стисніть пальці в кільце і ведіть їх зверху вниз.

Масаж займає не більше 10 хвилин. Але ефект від нього дуже хороший. Щоб закріпити результат можна зробити вправу «берізка».

Носіть компресійний трикотаж


Компресійний трикотаж допоможе створити правильний тиск в ногах, він зміцнює судини й перешкоджає розширенню вен. Можна носити спеціальні гольфи, панчохи, колготки. Лікар підбирає трикотаж за індивідуальними мірками пацієнта.

Приймайте венотонізуючі препарати


Лікар на консультації може призначити медикаменти, які підвищують тонус судин. Також можна використовувати спеціальні мазі, вони розріджують кров і знімають набряк.

Займайтеся спортом


Регулярні фізичні навантаження — важлива умова здорових вен на ногах. Однак при цьому важливо, щоб вони не були надмірними.

Найкраще займатися кардіо. Відмінний варіант — плавання, скандинавська ходьба, вправи на велотренажері, біг. Під час таких фізичних навантажень забезпечується хороший потік крові.

Крім того, існують спеціальні вправи, спрямовані на зменшення симптоматики варикозу. Їх потрібно робити щодня пацієнтам, у яких діагностовано захворювання. Вони допоможуть запобігти його розвитку.

Носіть зручне взуття


У повсякденному житті потрібно вибирати комфортне й зручне взуття. Це можуть бути кросівки, балетки, сандалі, туфлі. Взуття не повинно здавлювати стопу чи гомілку, але також воно не повинно бути занадто вільним. Максимальна висота каблука повинна складати 5 см.
 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----
    14:13 П’ятниця 0 633 Паховая грыжа. Особенности и причины возникновения Паховая грыжа является патологическим состоянием, при котором внутренние органы покидают свое природное положение в брюшной полости и перемещаются в паховый канал. Этот процесс связан с ослаблением мышц и связок брюшной стенки, которые не справляются с давлением на них, что приводит к формированию аномалии.
    Хирургия / Фото 17:03 Четвер 0 816 Нове обладнання у обласній лікарні дозволяє проводити високотехнологічні операції У Полтавській обласній клінічній лікарні ім. Скліфосовського із січня працює ендоскопічно-артроскопічна стійка. Апаратуру закупили для відділення щелепно-лицьової хірургії.