» » » » 3 найпопулярніші види складської техніки, їхні особливості та призначення
15:19 П’ятниця 0 624
15:19, П’ятниця, 20 жовтня 2023

3 найпопулярніші види складської техніки, їхні особливості та призначення

Сучасні склади щоденно обробляють безліч товарів: транспортують, розвантажують, завантажують та укладають їх. У таких умовах тільки фізичної праці буде недостатньо для виконання всіх завдань. Тому задля збереження високої ефективності роботи підприємства використовують відповідне обладнання — складську техніку, яка стала незамінною частиною ледь не кожного складу.

На ринку можна знайти навантажувачі, рокли, візки, комплектувальники замовлень, річтраки, штабелери тощо. Кожен вид призначений під конкретні завдання та особливості експлуатації. Тож, щоби обрати складську техніку було простіше, у цій статті ми розповімо про 3 найпопулярніші види техніки для складу, їхні технічні характеристики та призначення.

 

Рокла

 

Рокла або гідравлічний візок — це найпростіший вид складської техніки. Він використовується для транспортування товарів на піддонах чи палетах на невеликі відстані без підйому на висоту.

 

Основними технічними та конструктивними особливостями рокли є:

 

  • маневровість;
  • проста конструкція;
  • надійність та довговічність;
  • вантажність до 2,5 т;
  • висота підйому вил до 200 мм.

 

Також на ринку є самохідні візки, які оснащені електродвигуном. Така техніка спрощує підйом та транспортування вантажів, адже оператору не треба докладати жодних зусиль.

 

Штабелер

 

Якщо вантажі зберігаються на певній висоті, то скоріш за все гідравлічного візка буде недостатньо для роботи із ними. Впоратися із цим завданням здатен штабелер. Зазвичай під штабелером мають на увазі техніку електричного типу, яка працює від акумуляторних батарей.

 

Обладнання має механізм для підйому та штабелювання палет, а також здатне розміщувати вантажі на стелажах заввишки до 6–7 поверхів, переміщувати, завантажувати/розвантажувати їх.

 

Загалом є 3 види штабелерів:

 

  • гідравлічні;
  • з електропідйомним механізмом;
  • самохідні з місцем для оператора.

 

Гідравлічні штабелери використовують для підйому вантажів вагою до 1,5 т, електричні — до 2 т на висоту до 6 м.

 

Річтрак

 

Річтрак можна назвати покращеною та дорожчою версією штабелера. Це компактна техніка, завдяки чому її можна експлуатувати у вузьких міжстелажних коридорах. Загалом річтрак простіший в експлуатації, а головною його перевагою є підйом вантажів на висоту до 12 м. Також щогла техніки здатна рухатися вперед-назад, що є незамінною функціональною особливістю при глибинному зберіганні товарів.

 

Річтрак використовують для переміщення вантажів на складі. Їзда по відкритому майданчику не передбачена його конструкцією, адже обладнання має невеликий дорожній просвіт.

 

Загалом складська техніка стала невіддільною частиною більшості сучасних складів. Вона суттєво спрощує роботу із вантажами, що підвищує продуктивність виробництва. Тому для правильного вибору навантажувача звертайтесь у компанію «Склад Сервіс», яка підбере техніку під необхідні завдання та умови експлуатації.

 
 

Додати коментар

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
    PIN: ----